Devolo Gigagate, ο παράδεισος της ασύρματης δικτύωσης

Gazzetta team
Devolo Gigagate, ο παράδεισος της ασύρματης δικτύωσης
Η Devolo είναι από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της οικιακής δικτύωσης. Τα προϊόντα της στο χώρο των home plugs είναι πάρα πολλά και μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού χρήστη.

Εν ολίγοις, με μία σειρά επιλογών, μπορεί να προσφέρει τη επέκταση του οικιακού δικτύου μέσω των καλωδίων του ρεύματος, απομακρύνοντας έτσι κάθε καλώδιο μπορεί να βρίσκεται στο χώρο του σπιτιού. Μετά το εξαιρετικό dLan 1200+ που προσέφερε θεωρητική ταχύτητα στο 1,2Gbit μεταξύ των home plugs, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Το Devolo Gigagate αποτελείται από δύο τμήματα, μία συσκευή που τοποθετείται στο router του σπιτιού μέσω Gigabit LAN και μία δεύτερη που λειτουργεί ως δορυφόρος.

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του δικτύου με χρήση περισσότερων δορυφόρων. Η δεύτερη συσκευή διαθέτει 4+1 θύρες LAN. Οι 4 είναι ταχύτητας 10/100 και η Πέμπτη Gigabit. Αξιοποιώντας ένα 802.11ac δίκτυο στα 5Ghz, τα δύο τμήματα της συσκευής συνδέονται μεταξύ τους μέσω των σχετικών κεραιών και με ταχύτητα της τάξης των 2Gbps. Κάτι τέτοιο

σημαίνει πως οι συσκευές που βρίσκονται σε απομακρυσμένο (από το κεντρικό router) σημείο μέσα στο σπίτι, συνδέονται έχοντας διαθέσιμο το μέγιστο bandwidth. Οι επιδόσεις της συσκευής είναι εξαιρετικές, αφού η ταχύτητα σύνδεσης που έχουμε έρθει αντιμέτωποι είναι σταθερά υψηλή, ενώ δεν είχαμε και κάποιο θέμα αποσυνδέσεων. Ταυτόχρονα, προσφέρεται στο χρήστη η δυνατότητα δημιουργίας ασύρματου δικτύου εντός του σπιτιού, με επιδόσεις σαφώς ταχύτερες (και καλύτερες) από ένα απλό Wi-Fi Extender.

Το πακέτο του Gigagate συνδέεται και λειτουργεί άριστα και σε συνδυασμό με παραδοσιακές συσκευές home plug, κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με όλες τις συσκευές μας συνδεδεμένες στο δίκτυο και χωρίς απουσία σήματος σε κανένα σημείο του σπιτιού.