5 ταινίες που πρέπει να δεις στο En Lefko Film Festival! (vids)

Gazzetta team
5 ταινίες που πρέπει να δεις στο En Lefko Film Festival! (vids)
Η κινηματογραφική γιορτή του En Lefko ξεκινάει την Τετάρτη 26 Απριλίου και το Gazzetta διαλέγει ταινίες.

Ποιος λέει όχι σε κινηματογραφικές προβολές την άνοιξη;

Βασικά, ποιος λέει όχι σε κινηματογραφικές προβολές γενικότερα;

Το «1ο En Lefko Film Festival» σηκώνει αυλαία την Τετάρτη 26 Απριλίου και το Gazzetta (ως χορηγός επικοινωνίας) δεν θα μπορούσε να λείπει.

Και επειδή όσο σινεφίλ και αν είμαστε, όλες τις ταινίες δεν θα προλάβουμε να τις δούμε, βρήκαμε με δυσκολία τις 5 που δεν θα χάσουμε.

Σουσπίρια - 29/04, 00:30, Ιντεάλ

Η Σούζαν Μπάνιον, μία νεαρή μπαλαρίνα, ανακαλύπτει πως η σχολή της είναι κυριευμένη από μαγικές δυνάμεις που ζητούν όλο και περισσότερο αίμα.

Η έβδομη κατά σειρά ταινία που σκηνοθετεί ο Ντάριο Αρτζέντο μπορεί να μην διακρίνεται από τη σοκαριστική ωμότητα των προηγούμενων ταινιών του, αλλά καταφέρνει να δημιουργήσει ένα άλλο σύμπαν, πιο ονειρικό και με πιο φρικιαστικές σκηνές τρόμου. Το αριστούργημα του ιταλού σκηνοθέτη έρχεται για να στοιχειώσει ξανά τις νύχτες μας.

40 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του, το «Suspiria» συστήνεται και πάλι στους φίλους των ταινιών τρόμου με μια ολοκαίνουργια και ψηφιακά αποκαταστημένη κόπια.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η μπαρόκ ατμόσφαιρα, οι πολύχρωμες εικόνες και ο πανταχού παρών τρόμος καθιστούν μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία την παρακολούθηση της ταινίας.

Σεξ, Ναρκωτικά και Φωτογραφίες - 29/04, 19:45, Δαναός

Ο φωτογράφος Μικ Ροκ είναι εκείνο το αόρατο νήμα που ενώνει όλες τις εμβληματικές μορφές της ροκ ιστορίας..

Όλες οι μεγάλες μουσικές ιδιοφυΐες του αιώνα που πέρασε, παρελαύνουν μπροστά σας μέσα από τις φωτογραφίες του θρυλικού Μικ Ροκ, του φωτογράφου που κατάφερε να είναι ροκ χωρίς να παίζει ροκ.

Ντέιβιντ Μπόουι, Σιντ Μπάρετ, Queen, Ίγκι Ποπ, Blondie, Λου Ριντ και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες που μας φύτεψαν το σπόρο για να σκεφτόμαστε (πολύπλευρα), να κριτικάρουμε (ριζοσπαστικά) και να διεκδικούμε (συλλογικά) είναι εδώ.

Ο Ίγκι ακούγεται ήδη: "I say we will have a real cool time tonight".

Ο βασιλιάς του πορνό - 30/4, 23:30, Δαναός

Η αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας δολοφονίας, έτσι όπως άρχισε να ξετυλίγεται από τις μεγάλες προσδοκίες ενός εκκολαπτόμενου παραγωγού πορνό για να αποτελέσει υλικό του best seller “Cobra Killer”.

Σεξ, ψέματα, εγκλήματα και βιντεοταινίες, στο “Boogie Nights” του γκέι πορνό, με μια αισθητική που θυμίζει τις ταινίες του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν. Κανένας διδακτισμός, παρά μόνο γυμνά σώματα, θανατηφόρες φιλοδοξίες, νέον φώτα, και οι πιο τολμηροί ρόλοι στις καριέρες των Τζέιμς Φράνκο και Κρίστιαν Σλέιτερ.

Γιατί όχι;

Το Δείπνο 30/4, 19.00, Δαναός

Δύο παντρεμένα ζευγάρια βγαίνουν για φαγητό.

Καθώς το δείπνο φτάνει στη γαστριμαργική του κορύφωση, τα προσωπεία της πολιτισμένης συ­μπεριφοράς πέφτουν και τα μαχαίρια βγαίνουν.

Οι 15χρονοι γιοι τους έχουν διαπράξει μαζί ένα έγκλημα, το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα. Οι εικόνες έχουν μεταδοθεί από την τηλεόραση, αλλά τα δυο αγόρια δεν έχουν ταυτο­ποιηθεί ακόμη. Ωστόσο η σύλληψή τους επίκειται.

Το απολαυστικό φιλμ του Όρεν Μόβερμαν τολμά να θέσει τα πιο ανησυχητικά ηθικά διλήμματα με τη μαστοριά ενός περίτεχνου θρίλερ.

USSAK...Χρόνια μετά - 02/05, 19:15, Δαναός

Σε μια χώρα που στροβιλίζεται στη ζοφερή δίνη της κρίσης, οι δρόμοι φέρνουν κοντά μια περιπλανώμενη περφόρμερ, μια αινιγματική γυναίκα, έναν πρώην καλλιτέχνη drag και έναν απογοητευμένο, πολιτικά συνειδητοποιημένο ακτιβιστή.

Ο Κυριάκος Κατζουράκης κάνει πρωταγωνιστές τέσσερις ιδιότυπες καθημερινές μορφές της σύγχρονης Ελλάδας που παλεύουν με την απάθεια, τις ψευδαισθήσεις και τον κοινωνικό κομφορμισμό για να ζήσουν τη δική τους ζωή.

Σε μια χώρα που εδώ και επτά χρόνια παρατηρεί να καταρρέουν όλα σχεδόν τα κεκτημένα της και η βία να αποτελεί καθημερινή συνθήκη, ταινίες που αφουγκράζονται τον παλμό της εποχής και θέτουν ερωτήματα για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

Δες ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ.

Κινηματογραφικά διαμάντια της τρέχουσας παραγωγής, αστικές ιστορίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, τηλεοπτικές σειρές-έκπληξη, ανοιξιάτικα happenings και διαδραστικές βιωματικές δραστηριότητες σε περιμένουν.

Να είσαι εκεί.

1ο En Lefko Film Festival: Στον Δαναό, στο Ιντεάλ και σε απροσδόκητες γωνιές της πόλης, από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.