House of Cards: Μια γεύση από τον πολυαναμενόμενο 5ο κύκλο (pics)

Gazzetta team
House of Cards: Μια γεύση από τον πολυαναμενόμενο 5ο κύκλο (pics)
Tι να αναμένουν οι τηλεθεατές, λόγω των ανατριχιαστικών ομοιοτήτων της σειράς με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν είναι μυστικό: μεταξύ των Δημοκρατικών φανς της σειράς "House of Cards" στις ΗΠΑ έχει πέραση το αστείο ότι ο Κέβιν Σπέισι και οι συνεργάτες του έφτιαξαν κάτι σαν σύγχρονη προφητεία για την αμερικανική κεντρική πολιτική σκηνή. Όταν ολοκληρωνόταν ο 4ος κύκλος της σειράς, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ακόμη εκλεγεί Πρόεδρος και ο fiction παράφρων πλανητάρχης του "House of Cards" είχε ήδη αποφασίσει να κηρύξει πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος - μόνο και μόνο για να καλύψει τις δικές του βρώμικες δουλειές.

Η πραγματικότητα, και για την ώρα, δεν ξεπερνά τη μυθοπλασία ακριβώς, αλλά κανείς δεν μπορεί να μη δει τα κοινά στοιχεία του Φράνσις Άντεργουντ με τη φιλόδοξη, ρατσιστική, φιλοπόλεμη περσόνα του Ντόναλντ Τραμπ. Τι λέει γι' αυτές τις ανησυχητικές ομοιότητες η παραγωγός της σειράς, Melissa James Gibson; Μιλώντας στο "ΕΤ" επιχειρεί να κάνει τα... πικρά - γλυκά -ίσως για να μη μπει το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται για το εξαιρετικό αποτέλεσμα του σίριαλ- στο στόχαστρο του πραγματικού Προέδρου, ωστόσο δεν αρνείται ότι υπάρχει "πεδίο επικοινωνίας ανάμεσα στην πραγματικότητα και το σενάριο".

"Σίγουρα αυτό που προκύπτει ως συναίσθημα είναι αποτρόπαιο. Όμως, ο Τραμπ είναι ένα αουτσάιντερ που προσπαθεί να ανατινάξει το σύστημα, ενώ ο Άντεργουντ είναι ακριβώς το αντίθετο", λέει διπλωματικά. "Εκεί που εντοπίζονται ομοιότητες με αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι σ' αυτήν την 5η σεζόν είναι ότι το πεδίο μάχης, εκεί που κρίνονται πολλά, είναι η αμερικανική ψυχή, η ψυχοσύνθεση του μέσου Αμερικανού", τονίζει η Gibson. Η ίδια ανέλαβε να διατηρήσει το πάθος, την ένταση -και την αληθοφάνεια- στο σίριαλ, αμέσως μετά την αποχώρηση του χαρισματικού Beau Willimon στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Πηγή: lifo.gr