«Μια Βόλτα στη Γαλλία» και οι ταινίες της εβδομάδας! (vids)

Gazzetta team
«Μια Βόλτα στη Γαλλία» και οι ταινίες της εβδομάδας! (vids)
O Ζεράρ Ντεπαρντιέ πρωταγωνιστεί σε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (20-26/04).

Μια Βόλτα στη Γαλλία

Mια αξέχαστη, μοναδικά επίκαιρη όσο και αστεία, περιήγηση στη γαλλική επαρχία και στη σημερινή Γαλλία που διχάζεται ανάμεσα σε ένα νοσταλγικό παρελθόν και μια σύγχρονη πολυπολιτισμική ταυτότητα. Με τον μεγάλο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και τον ανερχόμενο μουσικό- φαινόμενο Σαντέκ.

Life

Το έργο αφηγείται την ιστορία των έξι μελών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που βρίσκεται μπροστά σε μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στην ιστορία του ανθρώπου: την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον Άρη.

Όσο το πλήρωμα ερευνά, τόσο οι μέθοδοί τους καταλήγουν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες και η ξένη μορφή ζωής αποδεικνύεται πιο έξυπνη απ’ όσο θα περίμενε κανείς.

Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης

Μια νεαρή μητέρα, μια μεσήλικη δασκάλα, μια μοναχική πρώην νικήτρια τοπικών καλλιστείων και μια διευθύντρια σχολείου, αποφασίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους, πολεμώντας για αληθινή ευτυχία και εκπλήρωση των πόθων τους στην Πολωνία του 1990, όπου κυριαρχεί ένας αέρας αλλαγής αλλά και μια αβεβαιότητα για το μέλλον.

Afterimage

Στη μεταπολεμική Πολωνία, ο πρωτοποριακός ζωγράφος Βλάντιασλαβ Στρεμίνσκι δουλεύει ως καθηγητής στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης και συνδημιουργός της θεωρίας του Ουνισμού, ο Στρεμίνσκι έγινε διάσημος πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι μαθητές του ακόμα τον αντιμετωπίζουν σαν τον Μεσσία της μοντέρνας ζωγραφικής, αλλά οι αρχές του πανεπιστημίου και το Υπουργείο Πολιτισμού έχουν διαφορετική άποψη. Ο Στρεμίνσκι δεν διαπραγματεύεται τη τέχνη του και αρνείται να συμμορφωθεί στους κανονισμούς του κόμματος.

Σταδιακά αποβάλλεται από το πανεπιστήμιο και την ένωση των καλλιτεχνών.

Αίμα Από το Αίμα Μου

Δυο στοιχειωμένες ιταλικές ιστορίες προέρχονται από διαφορετικές περιόδους: στον 17ο αιώνα ένας νεαρός ιερέας ερωτεύεται μια γοητευτική καλόγρια. Στο σήμερα, ένα εφοριακός πιέζει ένα υπερήλικα να μην αποκρύπτει την περιουσία του.

Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι

Το έτος είναι 2035 και η παγκόσμια τάξη έχει υποστεί δραματικές αλλαγές. Η Γαλλία, με 10 εκατομμύρια άνεργους κατοίκους, αποτελεί μία από τις νέες χώρες κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο ταλανισμένος από τα προβλήματα πληθυσμός, αμφιταλαντεύεται μεταξύ του να επαναστατήσει και του να παραιτηθεί, μέχρι που βρίσκει «καταφύγιο» σε ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα: τις υπέρ-βίαιες μάχες μέχρι θανάτου, όπου οι συμμετέχοντες ντοπάρονται νόμιμα.

Ο Κύριος Τίποτα

Ο Νόρμαν (Ρίτσαρντ Γκιρ) ζει μια μοναχική ζωή στη σκιά της δύναμης και των χρημάτων. Αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του, χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να τα καταφέρει. Τελικά ποντάρει στο σωστό άλογο, κάνοντας ένα ακριβό δώρο, ένα ζευγάρι παπούτσια στον Μίσα Έσελ.

Όταν ο Μίσα θα γίνει πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Νόρμαν θα βρεθεί στο κέντρο ενός γεωπολιτικού δράματος πέρα από οτιδήποτε μπορούσε να φανταστεί, οι επιπτώσεις του οποίου θα μπορούσαν να καταστρέψουν την φήμη που χρειάστηκε όλη του τη ζωή, για να χτίσει.

Μπάντι, ο Ροκ Σταρ

Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού μαστίφ, εκείνο θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα. Το «Rock Dog» είναι βασισμένο στο κόμικ του Ζενγκ Τζουν, διάσημου ροκ σταρ της Κίνας.

Πέντρο Νούλα

Ένας νεαρός άνδρας σώζεται ως εκ θαύματος μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό. Όταν, όμως, συνέρχεται δεν ξέρει πλέον ποιος είναι. Ένα ιταλικό διαβατήριο που δηλώνει το υποτιθέμενο όνομά του, Πέντρο Νούλα, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και η φωτογραφία μιας γυναίκας είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος

Μια κινηματογραφική προσπάθεια απαντήσεων στα ερωτήματα που γέννησε ο διάσημος πίνακας του Ιερώνυμου Μπος «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων» και στους λόγους για τους οποίους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης σε συγγραφείς, ζωγράφους και μουσικούς ανά τον πλανήτη.

Night Will Fall

Βρετανικό ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα.

Μέσα από τη χρήση αρχειακού υλικού και μαρτυριών από τους επιζώντες, αλλά και τους απελευθερωτές, η ταινία μιλάει για τις απόπειρες τεκμηρίωσης των σχεδόν απίστευτων σκηνών με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι σύμμαχοι κατά την απελευθέρωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί.

Πηγή: koolnews.gr