Με κουκούλα παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Ο Μπομπ Ντίλαν δεν ενθουσιάστηκε και πολύ με την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, κάτι που έδειξε κι όλας μιας και πήγε να το παραλάβει με κουκούλα!

Δεν είναι μυστικό ότι ο Μπομπ Ντίλαν δεν έδειξε και τόσο ενθουσιασμένος με την ανακοίνωση της απονομής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας σε εκείνον για το ποιητικό έργο του. Για πολύ καιρό μετά την επίσημη ανακοίνωση δεν είχε απαντήσει στην Ακαδημία αν θα το δεχτεί, ενώ αργότερα δήλωσε ότι αποδέχεται τελικά το βραβείο αλλά και τα χρήματα που το συνοδεύουν.

Τελικά το «σίριαλ» έλαβε τέλος στο Σαββατοκύριακο, αφού ο διάσημος τραγουδοποιός και νομπελίστας πλέον ποιητής πήγε στη Στοκχόλμη και παρέλαβε το βραβείο, στη διάρκεια ιδιωτικής τελετής, υπό την παρουσία μόνο 12 μελών της σουηδικής ακαδημίας.

Σύμφωνα με το The Local Sweden, η τελετή έγινε σε μυστική τοποθεσία ενώ η Ακαδημία αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντίλαν θα αποστείλει μαγνητοσκοπημένη την ομιλία του, η οποία είναι υποχρεωτική προκειμένου να παραλάβει και το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο. Η σουηδική ιστοσελίδα δημοσίευσε και φωτογραφία του τραγουδοποιού την ώρα που προσέρχεται από την πίσω πόρτα στην τελετή, φορώντας ένα δερμάτινο τζάκετ και κουκούλα.

Πηγή: lifo.gr