10 «μυστικά» κορυφαίων cult ταινιών που δεν γνωρίζετε (pics)

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Το «It» επιστρέφει, αυτή τη φορά στις μεγάλες οθόνες και μας δίνει αφορμή να θυμηθούμε όλες αυτές τις ταινίες που λατρέψαμε (ή λατρέψαμε να... μισούμε) όταν ήμασταν νεότεροι. Ταινίες που χαρακτηρίζονται cult και που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο Χόλιγουντ.

Πρόκειται φυσικά για ταινίες που όλοι γνωρίζετε κι όλοι έχετε παρακολουθήσει κι όμως υπάρχουν πράγματα γι' αυτές που δεν ξέρετε. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Επιστροφή στο Μέλλον

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 80 με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φοξ. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι πως για τον ρόλο του Φοξ είχαν περάσει από κάστινγκ άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί όπως ο Τσάρλι Σιν και ο Τζόνι Ντέμπ, ενώ αρχικά ο ρόλος είχε δοθεί στον Έρικ Στολτζ ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στα γυρίσματα για 6 εβδομάδες. Η παραγωγή όπως δεν ... πείθονταν κι έτσι αντικαταστάθηκαν.

Ο Σκανθαροζούμης

Η ταινία του 1988 που κέρδισε κι ένα Όσκαρ ήταν αρχικά πολύ περισσότερο «ταινία τρόμου» απ' ότι κωμωδία. Μάλιστα ο Μπέτελγκουζ ήταν ένας δαίμονας με δερμάτινα φτερά που μάλιστα προσπαθούσε να βιάσει την Λύντια (Γουαινόνα Ράιντερ). Επίσης η ταινία δεν θα λέγονταν Σκανθαροζούμης αν ο Τιμ Μπάρτον δεν επέμενε, αλλά «σπίτι Φαντασμάτων»

The Breakfast Club

Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 1985 και υπήρξε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αφού κόστισε μόλις ένα εκατομμύριο δολάρια και έβγαλε περισσότερα από 50 εκατομμύρια. Το 2015, στην επέτειο των 30 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας έγινε γνωστό πως υπήρχε μία γυμνόστηθη σκηνή που κόπηκε, καθώς και μία σκηνή μιας μεσήλικης γυναίκας που έκανε γυμναστική με... προκλητικό τρόπο.

Οι μάγισσες

Πολλά και περίεργα περιστατικά καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της μεγάλης επιτυχίας του 1996 «Οι μάγισσες». Προσπαθώντας να γυρίσουν την γνωστή σκηνή στην παραλία ένα σμήνος από... νυχτερίδες επιτέθηκε κι έσβησε τα κεριά. Στην συνέχεια τα κεριά έσβησαν όταν μεγάλα κύματα εμφανίστηκαν από το... πουθενά. Η Φαιρούζα Μπαλκ που έπαιζε τη Νάνσι αποφάσισε να γίνει πραγματική μάγισσα (!) κι άνοιξε ένα μαγαζί με σχετικά ήδη λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων. Επίσης τα φίδια που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία ήταν πραγματικά. Και τα 3.000

Dirty Dancing

Πόσο διαφορετικό μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα στην ταινία θρύλο των νεανικών μας χρόνων αν τον ρόλο του Πάτρικ Σουέιζι είχε πάρει τελικά ο Βαλ Κίλμερ, που ήταν και η πρώτη επιλογή; Όπως κι αν την «Μπέιμπι» είχε παίξει τελικά η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αντί της Τζένιφερ Γκρέι.

Το καταραμένο άσμα

Μπορεί να έκανε τεράστια επιτυχία και να θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές ταινίες τρόμου στην ιστορία, όμως οι δύο παραγωγοί της Σαμ Ράιμι και Μπρους Καμπελ έφτασαν πολύ κοντά στο να εγκαταλείψουν την ιδέα να γυρίσουν την ταινία αφού δεν έβρισκαν πουθενά χρηματοδότη. Τελικά βρήκαν χρήματα από τον οδοντογιατρό τους, ο οποίος τους είπε πως καλύτερα να τα χάσει στην ταινία τους, παρά στο... Λας Βέγκας.

Οι Αρειανοί επιτίθενται

Θυμάστε πόσο στενό ήταν το φόρεμα της κοπέλας από τον Άρη. Δεν είχε φερμουράρ και κάθε μέρα έπρεπε να το ράβουν πάνω της πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα και να το... ξηλώνουν στο τέλος της ημέρας.

Γεννημένοι δολοφόνοι

Το φιλμ κατηγορήθηκε πως ενέπνευσε πολλούς εγκληματίες που αντέγραψαν σκηνές από την βίαιη αυτή ταινία. Μάλιστα πιστεύεται πως η ταινία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τον μακελάρη του σχολείου του Κόλουμπαϊν.

Ο κινηματογραφιστής της ταινίας Ρόμπερτ Ρίτσαρσον μισούσε τόσο πολύ το σενάριο που εθίστηκε στα υπνωτικά χάπια και έφτασε μία ανάσα από το διαζύγιο...

Scream

Όπως ακριβώς και με την ταινία «γεννημένοι δολοφόνοι» μπορεί το Scream που βγήκε στους κινηματογράφους το 1996 να ... έσπασε ταμεία, όμως κατηγορήθηκε πως ενέπνευσε και αρκετά εγκλήματα. Πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό της Τζίνα Καστίγιο που δολοφονήθηκε από τον 16χρονο Μάριο και τον 14χρονο ξάδελφο του, οι οποίοι παραδέχτηκαν πως μαχαίρωσαν 45 φορές το θύμα τους «εμπνευσμένοι» από την ταινία.

Ο Σκοτεινός Ιππότης

Είναι η πρώτη ταινία Μπάτμαν στην οποία η λέξη «Μπάτμαν» δεν υπάρχει στον τίτλο, ενώ επίσης είναι το πρώτο το οποίο δεν είχε καθόλου νυχτερίδες. Για να υπάρχει κάποια, έστω αναφορά σε νυχτερίδα πάντως επιλέχθηκε ο Μπρους Γουέιν να οδηγεί μία Lamborghini Murcielago, που στα Ισπανικά σημαίνει «νυχτερίδα».

Πηγή: koolnews.gr