Το «Ghost in the Shell» και οι ταινίες της εβδομάδας (vids)

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Οι νέες κυκλοφορίες για την εβδομάδα (30/03-05/04) φτάνουν τις δέκα σε αριθμό.

Το Φάντασμα στο Κέλυφος

Βασισμένη στο διάσημο anime επιστημονικής φαντασίας, η ταινία ακολουθεί την Ταγματάρχη, μια πράκτορα των ειδικών δυνάμεων, ένα μοναδικό ανθρώπινο-cyborg υβρίδιο που είναι επικεφαλής του Τομέα 9.

Εντεταλμένος να σταματήσει κάθε εγκληματική ή εξτρεμιστική απειλή, ο Τομέας 9 καλείται να αντιμετωπίσει έναν εχθρό που έχει ως μοναδικό στόχο να αναχαιτίσει την τεχνολογική πρόοδο των Hanka Robotic στον κυβερνοχώρο.

Ciao Amore… Dalida

Η ζωή της λατρεμένης σταρ του γαλλικού κοινού, Δαλιδά, από τα παιδικά της χρόνια στο Κάιρο μέχρι το Παρίσι, όπου η ίδια δίνει απροσδόκητα τέλος στην τεράστια επαγγελματική της καριέρα, αλλά και στην πολυτάραχη προσωπική της ζωή.

Σε Τέσσερις Χρόνους

Τέσσερις στιγμές στη ζωή τεσσάρων γυναικείων χαρακτήρων: Ένα μικρό κορίτσι από την επαρχία, παίζει ένα κρυφτό που μετατρέπεται σε τραγωδία. Μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής, ανδρών και ατυχιών, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο από την οικογένειά της. Μια νεαρή γυναίκα που μετακομίζει στο Παρίσι και έχει τάση προς την καταστροφή.

Μια ενήλικη γυναίκα, που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο μακριά από το παρελθόν της. Σταδιακά, οι χαρακτήρες συναντιούνται για να σχηματίσουν μία ενιαία ηρωίδα.

Raw

Στην οικογένεια της Ζυστίν είναι όλοι κτηνίατροι. Και χορτοφάγοι. Στα 16 χρόνια της είναι μια πολλά υποσχόμενη μαθήτρια. Όταν ξεκινήσει τις σπουδές της στην κτηνιατρική εισέρχεται σε ένα παρακμιακό, ανελέητο κι επικίνδυνα αποπλανητικό κόσμο. Η πρώτη της εβδομάδα εκεί είναι γεμάτη με περίεργα τελετουργικά.

Αποφασισμένη να γίνει αποδεκτή σ’ αυτό τον κόσμο, απομακρύνεται από τις αρχές της και δοκιμάζει ωμό κρέας για πρώτη φορά. Σύντομα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων της, καθώς η πραγματική της φύση αναδύεται...

Ο Επιφανής Πολίτης

Ο συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι ζει εδώ και πολλά χρόνια μακριά από την γενέτειρά του, το Σάλας, το οποίο όμως πρωταγωνιστεί πάντα στα λογοτεχνικά του έργα.

Όταν κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το μικρό χωριό τον προσκαλεί για να τον τιμήσει, όμως, η… διθυραμβική επιστροφή που έχει ο ίδιος κατά νου, παίρνει αναπάντεχη τροπή.

Αναζητώντας την Αλήθεια

Μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, ο Μακ Φίλιπς πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, που τον κάνει να αμφισβητεί ό,τι πιστεύει.

Ενώ αντιμετωπίζει αυτήν την κρίση συνείδησης, λαμβάνει μία μυστηριώδη επιστολή που τον προτρέπει να πάει σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα βαθιά στην ερημιά του Όρεγκον. Παρά τις αμφιβολίες του, ο Μακ ταξιδεύει ως την καλύβα και συναντά τρεις αινιγματικούς ξένους.

Μέσα από αυτήν την συνάντηση, ο Μακ μαθαίνει σημαντικές αλήθειες που θα μεταμορφώσουν το πώς κατανοεί την τραγωδία του και θα αλλάξουν την ζωή του για πάντα.

Παράνομες Ζωές

Τρεις γενιές της διαβόητης οικογένειας Cutler ζουν παράνομα στην καταπράσινη και ειδυλλιακή εξοχή του Gloucestershire της Αγγλίας.

Ο καιρός περνάει κυνηγώντας, κλέβοντας και βασανίζοντας την αστυνομία στην καρδιά της πιο ακριβής περιοχής της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Chad (Michael Fassbender) βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον σεβασμό για τον πατέρα του, τον Coldy (Brendan Gleeson) και την επιθυμία να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τη γυναίκα του, την Kelly (Lyndsey Marshal) και τα παιδιά τους. Όταν ο Coldy καταστρώνει σχέδιο να ληστέψει ένα αρχοντικό που βρίθει από θησαυρούς, ο Chad βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

Μπορεί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του πατέρα του ως άξιος γιος και διάδοχος, ή πρέπει να σπάσει τα δεσμά και να χαράξει το δικό του μονοπάτι;

Το Δέλεαρ του Διαβόλου

Ο Τζέσι, ένας αγωνιζόμενος καλλιτέχνης, η νεαρή σύζυγός του, η Άστριντ, και η κόρη τους Ζόι, αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, όταν η αξία του τελευταίου πέφτει κατακόρυφα εξαιτίας της σκοτεινής ιστορίας που κουβαλάει.

Οι ζωές όλων αρχίζουν να περιπλέκονται, όταν ο Τζέσι γίνεται φερέφωνο της φωνής του Σατανά και όταν εμφανίζεται ξαφνικά ο Ρέι, ο ανισσόροπος γιος της οικογένειας που έμενε στο σπίτι πριν, απαιτώντας να επιστρέψει εκεί και παθαίνοντας εμμονή με την Ζόι.

The Great Utopia

Nτοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού για την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Έναν αιώνα μετά, ο σκηνοθέτης αφηγείται με ιστορικά τεκμήρια την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) του οράματος που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και σημάδεψε ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα.

Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό

Σε αυτήν την νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική εκδοχή για τα «Στρουμφάκια», ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ.

Επιβάτες ενός τρελού ταξιδιού, γεμάτου δράση και κίνδυνο, τα Στρουμφάκια βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου μυστικού σε ολόκληρη την Στρουμφοιστορία.

Πηγή: koolnews.gr