Ghost in the Shell: «Σφάζουν» τη Σκάρλετ Γιόχανσον για τον ρόλο της

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Μετά την ανακοίνωση ότι η Σκάρλετ Γιόχανσον θα είναι η πρωταγωνίστρια στην live action προσαρμογή της σειράς κινουμένων σχεδίων Ghost in the Shell (Το φάντασμα στο κέλυφος), πολλοί θαυμαστές της σειράς εξοργίστηκαν με την επιλογή της ηθοποιού.

Ωστόσο ο Μαμόρου Όσι, σκηνοθέτης της αρχικής ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1995, υπερασπίστηκε την επιλογή αυτή λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό πρόβλημα επειδή ο χαρακτήρας είναι ένα… σάιμποργκ (αυτοματοποιημένος τεχνητός οργανισμός ο οποίος ενισχύει ή διευρύνει τις δυνατότητές του χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα. Τα σάιμποργκ συχνά εμφανίζονται να διαθέτουν συνδυασμό οργανικών “ζωτικών” και μηχανικών «συνθετικών» μερών σώματος).

«Ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα με την επιλογή της. Όμως εδώ μιλάμε για ένα σάιμποργκ και η μορφή του δεν είναι η αρχική», δήλωσε στο IGN ο Όσι. Και συνέχισε: «Το όνομα Μοτόκο Κουσανάγκι και το τωρινό σώμα δεν είναι το αρχικό όνομα και το πρωταρχικό σώμα του πρωταγωνιστικού ρόλου, έτσι δεν υπάρχει καμιά βάση ότι θα έπρεπε να την υποδυθεί μία Ασιάτισσα ηθοποιός. Ακόμη κι αν το αρχικό σώμα της (με την προϋπόθεση ότι υπήρχε αυτό) ήταν μιας Γιαπωνέζας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να εξακολουθεί να είναι το ίδιο».

Μάλιστα όπως είπε ο Όσι και άλλοι ηθοποιοί έχουν παίξει ρόλους διαφορετικής εθνικότητας, μεταξύ των οποίων ο Τζον Γουέιν ως Τζένγκις Χαν και ο Ομάρ Σαρίφ ως Δόκτωρ Ζιβάγκο.

«Με την ίδια λογική και ο Darth Vader δεν έπρεπε να μιλάει αγγλικά. Πιστεύω ότι η επιλογή της Σκάρλετ να παίξει τον ρόλο της Μοτόκο είναι η καλύτερη δυνατή για την ταινία. Μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν στην επιλογή αυτή έχουν πολιτικούς λόγους, όμως η τέχνη πρέπει να είναι απαλλαγμένη από την πολιτική».

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Πηγή: koolnews.gr