Ο Ρόμπερτ Πλαντ τραγούδησε το Kashmir για πρώτη φορά χωρίς τον Τζίμι Πέιτζ (pics & vid)

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Συγκινητική στιγμή για τους ροκάδες, παλιούς και νέους: Ο Ρόμπερτ Πλαντ τραγούδησε το «Kashmir» για πρώτη φορά από το reunion των Led Zeppelin, στην O2 Arena στο Λονδίνο.

Όλα έγιναν την περασμένη Τρίτη στο «Nigel Kennedy and Friends», ένα γκαλά του βιολιστή Νάιτζελ Κένεντι. Οι «friends» ήταν, ως επί το πλείστον, καλλιτέχνες από τον χώρο της κλασικής μουσικής, αλλά ο Πλαντ ήταν εκεί και τραγούδησε το «Kashmir» -για πρώτη φορά χωρίς τον Τζίμι Πέιτζ- και το «Hey Joe».

Πριν τραγουδήσει, ο Πλαντ εξήγησε στον Κόρι Γκρόου του Rolling Stone, ότι είχε συναντήσει τον Κένεντι για πρώτη φορά το 1992, όταν δούλευε το σόλο άlμπουμ του, «Fate of Nations». Είχε τότε προσλάβει κάποιους Ινδούς μουσικούς, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος. Απευθύνθηκε στο Κένεντι και... «this guy saved our lives».

Ο δικτυακός τόπος φανατικών φίλων των Led Zeppelin, «LedZepNews», κατάφερε να έχει audio files των τραγουδιών του Ρόμπερτ Πλαντ στο γκαλά. Το Rolling Stone τους προσφέρει, μαζί με ένα μικρούλι βιντεάκι που τουίταρε ο συγγραφέας και μουσικός Μπριξ Σμιθ Σταρτ. Κι έτσι βλέπουμε λίγο τον Πλαντ να ξανατραγουδάει, μετά από χρόνια, το «Kashmir».