Οι 10 χώρες που πίνουν καφέ με πολύ περίεργο τρόπο (pics)

Γιάννης Κονταξής
gazzetta default image fallback
Καφές με αλκοόλ; Καφές με αυγό; Φυσικά! Η αγαπημένη συνήθεια δεν γνωρίζει από όρια και το Gazzetta παρουσιάζει τις πιο περίεργες εκδοχές του.

Μπορεί κάποιος να φανταστεί να ξεκινά η μέρα του στη δουλειά χωρίς καφέ;

Θα ήθελε κάποιος να ξυπνήσει μια Κυριακή πρωί και να συνειδητοποιήσει ότι του έχει τελειώσει ο καφές; Ποιος θα αρνιόταν να πιει έναν ωραίο καφέ ατενίζοντας τη θάλασσα ή στην πλατεία ενός ορεινού χωριού; Η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι μία: κανείς. (Οι τύποι που δεν πίνουν καφέ μας τρομάζουν).

Και αυτό γιατί ο καφές αποτελεί μια από τις καλύτερες απολαύσεις στη ζωή, ένα από τα καλύτερα αρώματα που μπορούν να σε «μεθύσουν», μία από τις γεύσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα. Γι' αυτό και υπάρχουν πολλές και διάφορες συνταγές για να φτιάξει κάποιος τον καφέ του.

Ας πάμε λοιπόν ένα ταξίδι σε 10 διαφορετικές χώρες που πίνουν καφέ με... τον δικό τους τρόπο.

Στο Βιετνάμ πίνουν τον καφέ τους ζεστό μαζί με ένα μείγμα από κρόκο αυγού, συμπυκνωμένο γάλα και ζάχαρη.

Στη Φινλανδία μαζί με τον καφέ σερβίρουν και ένα ντόπιο τυρί που λέγεται juustoleipä. Κόβουν το τυρί σε μικρά κομματάκια, το ρίχνουν μέσα στο φλιτζάνι, έπειτα ρίχνουν τον καφέ και στο τέλος, αφού τον πιουν, τρώνε το τυρί.

Στην Ιαπωνία γνωρίζει μεγάλη άνθηση ο Kan Kohi, ο καφές σε κουτάκι, σαν αναψυκτικό. Ζεστός το χειμώνα, κρύος το καλοκαίρι και έτοιμος για κατανάλωση ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στην Αργεντινή ο Café Lagrima σερβίρεται με μπόλικο γάλα και αφρόγαλα. Ουσιαστικά, ο καφές είναι ελάχιστος, αλλά η δημιουργία εντυπωσιακή.

Στο Μεξικό πίνουν τον Cafe de Olla, δηλαδή καφέ σερβιρισμένο σε κεραμικό δοχείο με κανέλα και επεξεργασμένη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.

Στη Γερμανία έχουν τον καφέ Pharisäer που συνοδεύεται με ρούμι και κρέμα σαντιγί. Απολαυστικός δεν ακούγεται;

Στην Αιθιοπία ο καφές είναι ιεροτελεστία. Αρχικά ψήνουν τους κόκκους, έπειτα τους λιώνουν και τους στραγγίζουν και στο τέλος σερβίρουν τον καφέ!

Στο Μαρόκο ο καφές αποτελεί τέχνη. Ένα μείγμα μπαχαρικών, όπως σουσάμι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο αναμιγνύεται με κόκκους καφέ και δημιουργεί ένα μοναδικό άρωμα και γεύση.

Στην Ιρλανδία ο καφές δεν θα μπορούσε να μην έχει αλκοόλ. Καφές, ουίσκι και κρέμα συνθέτουν τον πασίγνωστο πλέον Irish Coffee.

Στο Χονγκ Κονγκ πίνουν καφέ με τσάι, έναν πολύ δυνατό συνδυασμό καφεΐνης που σίγουρα τον χρειαζόμαστε και εμείς μερικές φορές με τόση δουλειά στο γραφείο.