Όλο το χρονικό και οι αντιδράσεις από την μεγαλύτερη γκάφα των Όσκαρ (pics & vids)

Gazzetta team
Όλο το χρονικό και οι αντιδράσεις από την μεγαλύτερη γκάφα των Όσκαρ (pics & vids)
Ο Γουόρεν Μπίτι κατάλαβε ότι κάτι πήγαινε στραβά, αλλά προχώρησε - Δείτε πώς αντέδρασαν Εμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ.

Πρώτο θέμα στα ξένα media είναι τις τελευταίες ώρες το ιστορικό λάθος που έγινε στα Οσκαρ και αντί να ανακοινώσουν το νικητή Moonlight ως καλύτερη ταινία, έδωσαν το βραβείο αρχικά στο La La Land. Η μεγάλη γκάφα έγινε στην υποτίθεται πιο καλά προετοιμασμένη βραδιά του Χόλιγουντ, ενώ η στιγμή που οι συντελεστές του La La Land είναι πάνω στη σκηνή γιατί νομίζουν ότι κέρδισαν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και ξαφνικά μαθαίνουν ότι έγινε λάθος, είναι ίσως από τις πιο άβολες που έχουμε δει ποτέ!

Δείτε το βίντεο με τη γκάφα:


Ο Μπίτι που διάβασε το λάθος όνομα εξήγησε: «Ανοιξα τον φάκελο και έγραφε Εμμα Στόουν, La La Land. Γι αυτό κόμπιασα και έκανα μία παύση και ξανακοίταξα τη Φέι Νταναγουέι».

Δείτε το κόμπιασμα του Μπίτι, που δεν ξέρει τι να κάνει:


Οι Los Angeles Times αποκάλυψαν ότι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ανακοίνωση από τον Μπίτι ακούστηκε στα παρασκήνια μία φωνή να βρίζει: «Γαμώτο. Θεέ μου. Εχει τον λάθος φάκελο!».

Η εταιρεία PricewaterhouseCoopers, που έχει την ευθύνη για τη διαδικασία, έβγαλε ανακοίνωση για το λάθος: Ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη από το Moonlight, το La La Land, τον Warren Beatty, τη Faye Dunaway, και τους τηλεθεατές των Oscar για το λάθος που έγινε. Δόθηκε φάκελος λάθος κατηγορίας στους παρουσιαστές και μόλις έγινε αντιληπτό, διορθώθηκε. Επί του παρόντος διεξάγεται έρευνα για αυτό και μετανιώνουμε βαθιά. Εκτιμούμε τον τρόπο που η Ακαδημία, το ABC και ο Jimmy Kimmel χειρίστηκαν την κατάσταση».

Οι αντιδράσεις
Πώς αντέδρασαν οι πρωταγωνιστές του La La Land; Για παράδειγμα η Εμα Στόουν που κέρδισε το Α Γυναικείου Ρόλου άρχισε να ψελλίζει: «Θεέ μου, Θεέ μου!».

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ήταν πιο κουλ και αρκέστηκε σε μειδιάματα.

Το μεγαλύτερο σοκ, ωστόσο το υπέστη ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντεμιαν Σαζέλ.

Καρέ-καρέ η ώρα της γκάφας

Το απίστευτο απρόοπτο προκάλεσε σύγχυση και σάλο, ενώ οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί και των δύο ταινιών στέκονταν αμήχανα πάνω στη σκηνή· μάλιστα δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, το οποίο θεωρείτο το μεγάλο φαβορί εδώ και εβδομάδες, ευχαριστούσαν ήδη την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την τιμή, όταν ένας από αυτούς αντιλήφθηκε το λάθος ενώπιον εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών σε μια βραδιά που μεταδιδόταν απευθείας παγκοσμίως.

"Υπάρχει ένα λάθος, 'Moonlight', εσείς κερδίσατε το βραβείο καλύτερης ταινίας", εξήγησε o παρουσιαστής Γουόρεν Μπίτι που ήταν σκηνή μαζί με την συμπαρουσιάστριά του Φέι Νταναγουέι λέγοντας ότι τους δόθηκε λάθος φάκελος να ανοίξουν και γι αυτό ύψωσε την καρτέλα με τον όνομα του νικητή και τον κόκκινο φάκελό της.

Οι βετεράνος ηθοποιός προσπάθησε να εξηγήσει ότι αυτός και η Φαίη Νταναγουέι ανακοίνωσαν λάθος νικητή γιατί ο φάκελος που τους δόθηκε είχε λανθασμένα το όνομα της νικήτριας του α΄ γυναικείου ρόλου 'Εμα Στόουν και της ταινίας που πρωταγωνιστούσε "La La Land".

Στη αρχή, όλοι πίστεψαν ότι ήταν ένα αστείο αλλά η καρτέλα πάνω στην οποία ήταν γραμμένο το όνομα του νικητή προβλήθηκε σε γκρο πλαν, μια τελευταία απόδειξη ότι πράγματι το "Moonlight" πήρε το βραβείο.

"Θέλω να σας πω τι συνέβη. Άνοιξα τον φάκελο και έγραφε "Εμα Στόουν, 'La La Land' ", είπε ο Μπίτι.

"Γι' αυτό κοίταξα τόσο παρατεταμένα τη Φαίη και εσάς. Δεν προσπαθούσα να είμαι αστείος", πρόσθεσε ξεσπώντας στη συνέχεια σε γέλια. Η Ντάναγουεϊ ήταν αυτή που τελικά είπε το "La La Land".

"Είναι αλήθεια. Δεν είναι φάρσα", αναφώνησε ο σκηνοθέτης του "Moonlight" Μπάρι Τζένκινς. "Στέλνω στην αγάπη μου στο La La Land, την αγάπη μου σε όλους".

Ήταν η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο λάθος γίνεται στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας, της μεγαλύτερης βραδιάς του Χόλιγουντ.

"Αυτή είναι η πιο τρελή στιγμή των 'Οσκαρ όλων των εποχών", διερωτήθηκε η Στόουν μιλώντας στους δημοσιογράφους στα παρασκήνια "Είναι ένα πολύ παράξενο συμβάν στην ιστορία του θεσμού".

Ο Γούορεν Μπίτι κρατάει τον λάθος φάκελο:

Οπως και να έχει, η στιγμή που οι συντελεστές του La La Land αναγκάζονται να κατέβουν από τη σκηνή πρέπει να είναι από τις πιο άβολες που έχουμε δει ποτέ σε τέτοια τελετή.

Πηγή: protothema.gr