O νέος δίσκος των Depeche Mode τα σπάει!

Θάνος Σαρρής
O νέος δίσκος των Depeche Mode τα σπάει!
Το gazzetta.gr βρέθηκε στην αποκλειστική προακρόαση που διοργανώθηκε για τον νέο δίσκο των Depche Mode και αποχώρησε με ενθουσιασμό.

Από τον Θάνο Σαρρή

Το όλο σκηνικό που είχε στηθεί σε προδιέθετε. Μυσταγωγία, μεσ' της πόλης το χαμάμ. Στην κυριολεξία. Η Feelgood Records διοργάνωσε μια πρωτότυπη προακρόαση στο Hammam Baths στο Θησείο για τον νέο δίσκο των Depeche Mode που κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου. Οργανωμένο όσο δεν πάει. Μπαίνοντας, κληθήκαμε να αφήσουμε τα κινητά μας, αφού ήταν στα προαπαιτούμενα για την παρουσίαση, προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες αναπαραγωγές.

Για όποιον δεν το γνωρίζει, ο χώρος είναι εξαιρετικός. Στο σαλονάκι του Hammam είχε στηθεί ένας εξαιρετικός μπουφές και περιμένοντας να αρχίσει το Spirit ήταν ό,τι έπρεπε. Κι ύστερα ήρθε η ακρόαση του δίσκου. Όνομα και πράγμα. Σε στοιχειώνει κανονικά. Από το πρώτο κομμάτι, το Going Backwards, μπαίνεις στο κλίμα. Ό,τι καλύτερο έχουν δημιουργήσει οι Depeche τα τελευταία χρόνια. Εσωτερικός δίσκος, σε κάνει να καταλάβεις με τον καλύτερο τρόπο ότι οι Depeche είναι εδώ, γεμάτοι εμπειρία αλλά και εξέλιξη στη δημιουργία. Ορεξάτοι και αποφασισμένοι να ανεβάσουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Και κατάφεραν να συνδυάσουν ιδανικά το μεγαλείο τους με τον παραγωγό James Ford, η σφραγίδα του οποίου στο άλμπουμ είναι ξεκάθαρη.

Το ακούσαμε ολόκληρο, χαλαρά, χωρίς να κάνουμε κάτι άλλο. Μετά από χρόνια θυμήθηκα πώς είναι να ακούς ένα άλμπουμ χωρίς να στρέφεις έστω και για λίγο το βλέμμα στο κινητό σου. Το Spirit δεν ακολουθεί τη μόδα αρκετών νέων δίσκων με τραγούδια-χιτάκια και αδιάφορο σύνολο. Έχει μέσα πραγματικά διαμάντια. Το Going Backwards, το Cover me, το Poison Heart, το Poorman, το Νο More. Σημείο αναφοράς στις φετινές κυκλοφορίες.

Οι Depeche Mode επιστρέφουν στη Μαλακάσα στις 17 Μαΐου στο πλαίσιο της Global Spirit και όσοι από εμάς είχαμε τον καημό μετά το τελευταίο τράβηγμα στο Terravibe γα το live τους που ακυρώθηκε πλέον βρίσκουμε ένα ακόμα πιο δυνατό κίνητρο. Την δισκάρα που βγάζουν και είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία...