Ο Roger Waters θέλει να παίξει το «The Wall» εκεί που θα χτιστεί το τείχος του Τραμπ!

Gazzetta team
Ο Roger Waters θέλει να παίξει το «The Wall» εκεί που θα χτιστεί το τείχος του Τραμπ!
Δεν θα έλεγε «όχι» σε μια συναυλία-«απάντηση» στα σχέδια του Αμερικανού προέδρου για την ανέγερση τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Roger Waters των Pink Floyd δηλώνει πρόθυμος να παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του συγκροτήματος, «The Wall», στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να χτίσει τείχος ανάμεσα στις δύο χώρες, ώστε να κρατήσει μακριά τους μετανάστες.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο Λονδίνο την Πέμπτη, στην παρουσίαση της έκθεσης για τους Pink Floyd στο Victoria and Albert Museum.

Οπως είναι προφανές, σχετικά γρήγορα οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων «γύρισαν» στην πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ και ο Waters δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι ο Τραμπ «πάντα μιλάει για τοίχους, δημιουργώντας κάθε δυνατή εχθρότητα μεταξύ φυλών και θρησκειών. Χρειάζεται όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σε τέτοιες λογικές. Πρέπει κάτι να συμβεί».

Ζήτησε, δε, από όλους τους συναδέλφους του να πάρουν θέση «ενάντια στην άκρα δεξιά, που σηκώνει το τερατώδες κεφάλι της σε όλο τον κόσμο».

Και, ολοκληρώνοντας «απαίτησε» από τους μουσικούς να διαμαρτύρονται: «Έχουν το απόλυτο δικαίωμα, την υποχρέωση, να ανοίξουν το στόμα τους και να μιλήσουν έξω από τα δόντια».

Προέβλεψε επίσης μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ, όταν ο τελευταίος επισκεφθεί το Λονδίνο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το The Wall παρουσιάσθηκε live στο Βερολίνο στις 21 Ιουλίου 1990, οκτώ μήνες μετά την πτώση του τείχους.

Η ιστορία του The Wall

Ήταν το 11ο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού progressive rock συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε ως διπλό άλμπουμ, στις 30 Νοεμβρίου 1979, άρχισε να ερμηνεύεται ζωντανά με περίτεχνα θεατρικά εφέ, και μετατράπηκε σε μια ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Pink Floyd The Wall».

Ο αριθμός των πωλήσεων παγκοσμίως ξεπέρασε τα 30.000.000 αντίτυπα και είναι το καλύτερο σε πωλήσεις διπλό άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής.

Στις 8,9 και 12 Ιουλίου 2011, το «The Wall», παρουσιάστηκε ζωντανά στην Αθήνα, στο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, από τον Ρότζερ Γουότερς. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε στην ταινία του «Roger Waters The Wall».

Πηγή: protothema.gr