Αυτή είναι η δεύτερη ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ μετά τον Λάνθιμο

Gazzetta team
Αυτή είναι η δεύτερη ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ μετά τον Λάνθιμο
Η Δάφνη Ματζιαράκη με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «4.1 Miles» θα περάσει από το κόκκινο χαλί.

Οι σημερινές υποψηφιότητες των Όσκαρ έκρυβαν μερικές ευχάριστες εκπλήξεις για τη χώρα μας. Η πρώτη ήταν η υποψηφιότητα του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και η δεύτερη είναι η υποψηφιότητα μιας νεαρής ελληνίδας δημοσιογράφου στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Η Δάφνη Ματζιαράκη μέσα από το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «4.1 Miles» καταγράφει τις δραματικές επιχειρήσεις των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου, να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές του ελληνικού νησιού από τα τουρκικά παράλια.

Το ντοκιμαντέρ της ελληνίδας σκηνοθέτιδας τιμήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με ένα από τα φοιτητικά Oσκαρ που δίνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σε σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων. Παραγωγός είναι το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, όπου η Δάφνη Ματζιαράκη σπουδάζει δημοσιογραφία.

H νεαρή δημοσιογράφος στο κείμενο που συνοδεύει την ταινία της σε ανάρτηση στη New York Times αναφέρει: «Κάνοντας αυτήν την ταινία, με εξέπληξαν οι λεπτές γραμμές που μας χωρίζουν, οι στιγμές που οι διαδρομές μας συναντιούνται και κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον για πρώτη, ίσως και για τελευταία φορά. Η ταινία καταγράφει την κρίσιμη στιγμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, εκεί όπου ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, φόβους ή προετοιμασία, κάποιοι άνθρωποι θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να σώσουν ένα ξένο».

Θυμηθείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ

Πηγή: koolnews