Τα 10 καλύτερα videogames του 2016 (vids)

Gazzetta team
Τα 10 καλύτερα videogames του 2016 (vids)
Το 2016 είχε αρκετά «διαμάντια».

Η τεχνολογική εξέλιξη, τα καλύτερα γραφικά και οι μεγαλύτερες ταχύτητες εγγυώνται εντυπωσιακότερα βιντεοπαιχνίδια, αλλά όχι απαραίτητα καλύτερα. Το 2016 πάντως, μια χρoνιά με πάρα πολλά νέα παιχνίδια – τώρα που έχουν μπει για τα καλά στο χορό και τα smartphones – είχε αρκετά «διαμάντια». Τόσα, που το περιοδικό Forbes δυσκολεύτηκε πολύ να διαλέξει τα 10 καλύτερα. Την παράσταση, πάντως, έκλεψαν τα first person shooters, δηλαδή τα παιχνίδια βολών πρώτου προσώπου όπως τα αποκαλεί... απολύτως κανένας. Ας δούμε, λοιπόν τα 10 καλύτερα βιντεοπαιχνίδια του 2016 από τη βάση προς την κορυφή.

10. Mafia 3

Ο ανοιχτός κόσμος που προσέφερε το τρίτο μέρος της δημοφιλούς σειράς δεν ταίριαξε με την αυστηρά καθοδηγούμενη υπόθεση, αλλά τόσο η ατμόσφαιρα όσο και το σενάριο ήταν υψηλότατου επιπέδου. Χωρίς να είναι τέλειο, το παιχνίδι ασχολήθηκε με το ζήτημα του ρατσισμού στον αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του '60, στην εντυπωσιακής λεπτομέρειας πόλη του Νέου Μπορντό (μια «άλλη» Νέα Ορλεάνη). Αν οι αποστολές δεν ήταν τόσο επαναλαμβανόμενες θα ήταν πολύ καλύτερο.

9. Dark Souls III

H From Software βιάστηκε να ολοκληρώσει την τριλογία Dark Souls με ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να είναι και Παιχνίδι Της Χρονιάς αν δεν είχε κυκλοφορήσει τόσο κοντά στο Dark Souls II. Διαθέτει έναν τεράστιο κόσμο προς εξερεύνηση, πολύ ικανοποιητικές μάχες, πανέμορφα γραφικά, αλλά η εμπειρία είναι πολύ κοντά σε εκείνη του Dark Souls II. Ένα χρόνο αργότερα να είχε κυκλοφορήσει, θα είχε εκτιμηθεί πολύ περισσότερο.

8. The Witness

Αν σας αρέσει να λύνετε απίστευτα έξυπνους (και δύσκολους) γρίφους εξερευνώντας ένα πανέμορφο νησί, αυτό είναι το παιχνίδι σας. Σχεδιασμένο από τον δημιουργό του Braid, Τζόναθαν Μπλόου, περιέχει κάπου 650 γρίφους, τους οποίους – ευτυχώς – δεν χρειάζεται να λύσετε με αυστηρά καθορισμένη σειρά για να προχωρήσετε.

7. Pokemon GO

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τόσο θόρυβο που προκάλεσε. Σαν παιχνίδι Pokemon είναι απογοητευτικό, αλλά εξελίχθηκε σε φαινόμενο και έκανε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια του, να περπατήσει, να ασκηθεί, να γνωρίσει κόσμο και να σχηματίσει ομάδες παιχνιδιού. Άλλωστε, «πρέπει να τα πιάσεις όλα!».

6. Dragon Quest Builders

Είναι σαν το Minecraft να συναντά το Zelda, με ωραίο σενάριο και πολλά στοιχεία RPG. Μπορεί η κεντρική ιδέα να προέρχεται από τον χτίσιμο κόσμων του παιχνιδιού της Microsoft, αλλά το Dragon Quest Builders είναι καλύτερο, ομορφότερο και πολύ πιο διασκεδαστικό αν σας αρέσουν οι πλούσιες ιστορίες, οι αποστολές και τα παιχνίδια ρόλων.

5. Civilization VI

Το πιο πρόσφατο της σειράς παιχνιδιών στρατηγικής και κατάκτησης, είναι και το καλύτερο. Ακόμα και οι έμπειροι παίκτες του Civilization θα τα βρουν σκούρα προσπαθώντας να προβλέψουν τις κινήσεις των αντιπάλων, αλλά αυτό είναι που το κάνει τόσο εθιστικό. «Άλλον έναν γύρο και θα σταματήσω» θα έπρεπε να ήταν το μότο του παιχνιδιού...

4. Uncharted 4

Παιχνιδάρα με τα όλα της, που συνδυάζει μια φοβερή ιστορία προδοσίας με μερικά από τα καλύτερα γραφικά που έχετε δει σε παιχνιδομηχανή. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο της σειράς, αλλά παραμένει ένα από τα καλύτερα του 2016 και αποτελεί έναν ταιριαστό επίλογο στις περιπέτειες του ήρωα Νέιθαν Ντρέικ. Στα συν είναι και το multiplayer mode, που παρατείνει τη διάρκεια ζωής του τίτλου.

3. DOOM

Το τέταρτο παιχνίδι της θρυλικής σειράς πέταξε τον αριθμό και κράτησε μόνο τον τίτλο, υπονοώντας ότι όχι απλά τη συνεχίζει, αλλά και την ανανεώνει. Τεράστια όπλα, εντυπωσιακοί δαίμονες, και τεράστιοι χώροι γεμάτοι μυστικά περάσματα και αιματηρές μάχες, συνδυάζονται για να κάνουν το DOOM ένα από τα καλύτερα first person shooters των τελευταίων ετών.

2. Overwatch

Κι άλλο first person shooter, εθιστικό στα όρια του επικίνδυνου. Σε μια κατηγορία παιχνιδιών όπου οι χαρακτήρες συνήθως δεν παίζουν σημαντικό ρόλο, αυτοί ακριβώς είναι το μυστικό της επιτυχίας του Overwatch. To παιχνίδι ανανεώνεται συνεχώς με νέους ήρωες, νέες περιοχές και διαφορετικά arcade modes. Δεν μπορείς να το αφήσεις από τα μάτια σου.

1. Titanfall 2

Η έκπληξη της χρονιάς. Ναι, κι αυτό first person shooter είναι. Αλλά τόσο εντυπωσιακός τίτλος είχε να κυκλοφορήσει από την εποχή του Half-Life 2. Οι μάχες είναι το κάτι άλλο, είτε ανάμεσα σε ανθρώπους είτε ανάμεσα στους Titans, τους φοβερούς εξωσκελετούς που μπορεί να φορέσει ο παίκτης. Δεν πούλησε τόσο όσο αναμενόταν, αλλά όσοι το αγόρασαν έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Εύφημη μνεία:

Το Witcher 3: Blood & Wine, επέκταση του δημοφιλούς παιχνιδιού ρόλων από μόνο του προσφέρει περισσότερο περιεχόμενο από πολλά ολοκληρωμένα παιχνίδια του 2016. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στην παραπάνω λίστα είναι ότι για να το απολαύσει κανείς πρέπει να έχει το αρχικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2015.