Οι 10 πιο αστείες σκηνές όλων των εποχών (vids)

Gazzetta team
Οι 10 πιο αστείες σκηνές όλων των εποχών (vids)
Υπάρχουν μερικές ξένες ταινίες που όταν πατάς το play ξέρεις ότι θα περάσεις καλά. Και επειδή οι αξιομνημόνευτες σκηνές δεν χωράνε σε ένα top 10, στο Gazzetta αποφασίσαμε να κάνουμε όχι ένα, αλλά δύο ΤΟΡ-10 με τις πιο αστείες στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου. Εδώ θα βρεις το Part 1.

Με τους κολλητούς σου μπορείς να συνεννοηθείς με ένα βλέμμα. Ή με μια ατάκα από τις παρακάτω σκηνές.

Μαζεύεστε, πατάτε το play και όλα ξαφνικά αποκτούν νόημα.

Αυτό είναι το πρώτο μέρος του αφιερώματος που αοπφάσισε να κάνει το Gazzetta στις πιο αστείς σκηνές της ιστορίας του κινηματογράφου.

Απολαύστε υπεύθυνα.

10. Το ατύχημα με το παντελόνι στο «​Κάτι Τρέχει Με τη Μαίρη»

Ο Μπεν Στίλερ καταφέρνει επιτέλους να υλοποιήσει το ραντεβού των ονείρων του, αλλά (ασφαλώς) τίποτα δεν πάει καλά. Το... όργανό του πιάνεται στο φερμουάρ, αποφασίζει να τον βοηθήσει ο πατέρας της κοπέλας, η μητέρα της, ένας πυροσβέστης και πάει λέγοντας! Μια από τις πιο στείες σκηνές, μιας κορυφαίας ταινιές. Όταν οι αδερφοί Φαρέλι έκαναν τα μαγικά τους.

9. Η άβολη στιγμή που στέλνει αδιάβαστες τις «Bridesmaids»

Γυναίκες, γάμος και κωμωδία σε ροζ αποχρώσεις. Μέχρι τη στιγμή που η δηλητηρίαση αναλαμβάνει δράση. Και κάπου εκεί οι φιλενάδες τρέχουν και δεν φτάνουν μέχρι τη στιγμή της απόλυτης κορύφωσης #διπλής. Κάφρικο, αντρικό χιούμορ, σε μια άκρως... chick flick ταινία! Για αυτό κιόλας την αγαπάμε.

8. Πανικός στο «Αirplane»​

Δύσκολο να επιλέξεις την πιο δυνατή σκηνή σε μία από τις πιο αστείες ταινίες όλων των εποχών! Αυτό το έπος είναι γεμάτο απίθανα gags που αποτέλεσαν βάση για χιλιάδες κωμωδίες. Καταλήξαμε με δυσκολία σε μία. Τη σκηνή που μια επιβάτις του αεροπλάνου πανικοβάλλεται και οι υπόλοιποι προσπαθούν να τη συνεφέρουν. Αλλά και και στο έδαφος, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα.

7. Tο τηλεφώνημα στο «Zohan»​

Αυτή δεν είναι η πιο αστεία ταινία του Άνταμ Σάντλερ. Δεν είναι καν μια καλή ταίνια καθώς προσπαθεί ανάλαφρα και μπλέκοντας σε χωράφια που ούτε αντικειμενικος μπορεί να είναι (καθότι Ισραηλινός), αλλά ούτε και γνωρίζει καλά, να «συμφιλιώσει» Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Η σκηνή όμως όπου ο Salim και οι φίλοι του προσπαθούν να καλέσουν τον Phantom, είναι επικότερη του επικού.

6. Όλα στάχτη στο «Big Lebowski»

Ταινία - σταθμός στο σύγχρονο σινεμά με χιλιάδες οπαδούς που σχεδόν ακολουθούν τον... Dudeism σαν θρησκεία. Οι αδερφοί Κοέν έφτιαξαν ένα αριστούργημα και το να διαλέξεις μια και μόνο σκηνή, είναι αδύνατο. Αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει. Ο Donny έχει πεθάνει και οι πιο στενοί του άνθρωποι στον μάταιο τούτο κόσμο, ο Walter και ο Dude, αποφασίζουν να σκορπίσουν τις στάχτες του. Μέχρι που κάτι πάει στραβά, ο Dude ξεσπάει για όλα όσα έχουν συμβεί τις προηγούμενες και όχι μόνο μέρες και έχουμε ένα όμορφο, συγκινητικό φινάλε, όπως αρμόζει σε ένα αριστούργημα.

5. Αγώνας στις σκάλες στο «Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος»

Ο Τζιμ Κάρει ζητά με γλυκό, κατά κοινή ομολογία, τρόπο από τη συνοδό του να παραβγούν για να δουν ποιος θα φτάσει πρώτος στην κορυφή της σκάλας. Στην πορεία ασφαλώς και σκοντάφτει και ΦΥΣΙΚΑ κάνει μια τεράστια βλακεία. Παλιοί, καλοί, αδελφοί Φαρέλι σε μια ταινία που βλέπεις και ξαναβλέπεις.

4. Ο επιθεωρητής Κλουζώ προσπαθεί να μπει στο κάστρο.

Η ταινίες του Ροζ Πάνθηρα είναι από τις πιο ιστορικές κωμωδίες. Ο Πίτερ Σέλλερς και ο Μπλέικ Έντουαρντς έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους (ευχόντουσαν δημόσια μέχρι και θάνατο ο ένας στον άλλον) και αποθέωσαν τη γραφική φιγούρα του γκαφατζή επιθερωτητή Κλουζώ. Οι ταινίες είναι γεμάτες γκάφες, αναποδιές και υπέροχη υποκριτική από τον βρετανό ηθοποιό, που παρόλο κάποιες φορές επαναλαμβάνεται, σε καμία περίπτωση δεν κουράζει. Επιλέξαμε την σκηνή από το «Ο Ροζ Πάνθηρας ξαναχτυπά», όπου ο Κλουζώ προσπαθεί να μπει στο κάστρο για να αποτρέψει τον Ντέιφους από το να καταστρέψει τον κόσμο με το σούπερ όπλο που έχει στην κατοχή του.

3. Το δελτίο ειδήσεων στο «​Θεός για μια βδομάδα»

Δεν μιλάμε για ένα απλό κοκοράκι. Μιλάμε για τον απόλυτο συγχρονισμό του Τζιμ Κάρεϊ με τον Στιβ Καρέλ και ένα on που θα μείνει στην ιστορία. Αν είχαμε και εμείς πάντως τέτοια δύναμη, σίγουρα θα επιλέγαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Συγχαρητήρια για την επιλογή και την εξαιρετική απόδοσηδσακηφεκηφλακδφηκλ.

2. Εμπλοκή στο «Party»

Μπλέικ Έντουαρντς και Πίτερ Σέλλερς λίγο πριν τον τυφώνα του επιθεωρητή Κλουζώ, έκαναν μια ταινία όπου αν σε ρωτήσει κάποιος «ποια είναι η καλύτερη κωμωδία», του λες «Το Πάρτι» και καθάρισες. Τόσο καλή, τόσο... μπροστά από την εποχή της (είναι γυρισμένη σχεδόν 50 χρόνια πριν), που έχει πλέον περάσει, και όχι άδικα, στην σφαίρα του cult. Ο «Ινδός» Πίτερ Σέλλερς που έχει μπει από σπόντα στο πάρτι, προσπαθεί να... προσαρμοστεί στο τραπέζι ανάμεσα σε σταρ και παραγωγούς του Χόλιγουντ και ασφαλώς τα πράγματα δεν πάνε καθόλου μα καθόλου καλά. Υπέροχο.

1. Η επική μάχη στους «Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης»

Τι να πούμε για τους Monty Python και τι να ακούσετε και εσείς. Η κορυφαία ομάδα κωμικών στην ιστορία της ανθρωπότητας, με ταινίες, οι σκηνές των οποίων γεμίζουν 100 ΤΟΡ-10 των πιο αστείων σκηνών στο σινεμά. Περιττό ό,τι άλλο και αν γράψουμε, περιττό ό,τι άλλο και αν διαβάσετε. Δείτε απλώς τη σκηνή που ο βασιλιάς Αρθούρος μονομαχεί με τον Μαύρο Ιππότη.

Αν λείπει κάποια δική σου αγαπημένη ταινία, μη βιαστείς να κρίνεις.

Πρόσθεσε τον τίτλο της στα σχόλια και ίσως βρει τη θέση της στο Part 2 που θα δημοσιεύσουμε.

Σύντομα.