Αυτά που πρέπει να ξέρεις για το FIFA 17 (vid)

Gazzetta team
Αυτά που πρέπει να ξέρεις για το FIFA 17 (vid)
Η σειρά FIFA είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη στην αγορά των videogames και όπως φαίνεται και η χώρα μας άρχισε να ακολουθεί την τάση της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Του Παύλου Παπαπαύλου

Το FIFA 17 έρχεται με αρκετές αλλαγές, πολλές προσθήκες, αλλαγή μηχανής γραφικών και περισσότερες ομάδες από ποτέ. Η Frostbite Engine έρχεται να προστεθεί στο παιχνίδι για να κάνει όλες τις αντιδράσεις των παικτών ακόμη πιο ρεαλιστικές. Αυτό φέρνει κάποιες αλλαγές σε επίπεδα gameplay, αλλά και σε επίπεδο εμφάνισης. Αν και στο δεύτερο, οι διαφορές δεν είναι τόσο εμφανής με γυμνό μάτι ή τουλάχιστον δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές στα πρώτα λεπτά ενασχόλησης.

Οι φωτισμοί και οι σκιάσεις είναι σαφώς λεπτομερέστεροι, ενώ και το animation στους παίκτες προσφέρει το κάτι παραπάνω. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν οπτικά ένα καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στην κίνηση των αθλητών, ενώ σαφώς και έχουν όλα επίδραση πάνω στο κομμάτι του χειρισμού. Ο χειρισμός πλέον είναι πιο ακριβής αν και έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Βελτιώσεις έχουμε πάντως στις εκτελέσεις φάουλ, καθώς η πορεία της μπάλας αλλάζει ανάλογα με την κατεύθυνση που δίνετε με τον μοχλό, κάτι που συμβαίνει και στα κόρνερ. Αρκετά πιο δύσκολη έχει γίνει και η διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι, αφού πλέον πρέπει να ακουμπάτε ελάχιστα τον μοχλό, αν δεν θέλετε να φύγει η μπάλα σας εκτός γηπέδου.

Η πιο σημαντική προσθήκη πάντως είναι το The Journey.

Ο λόγος για ένα νέο mode στη λογική campaign και στα πρότυπα του Be A Pro, όπου και οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του Alex Hunter, με σκοπό να τον φτάσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Το εν λόγω mode διαρκεί περί τις 15 ώρες και θα σας διασκεδάσει αρκετά, καθώς μέσα σε όλα, προσφέρει και μερικές σεναριακές ανατροπές. Στο FIFA 17 επιστρέφει και το Women’s International Cup, καθώς και αρκετά πρωταθλήματα και κύπελλα που θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Ανανεωμένο έρχεται και το Ultimate Team Mode, όπου υπάρχουν πλέον προκλήσεις με ανταμοιβές.

Όσον αφορά στο online mode, οι servers της ΕΑ δείχνουν αρκετά στιβαροί, προσφέρουν γρήγορο matchmaking και απροβλημάτιστο gameplay χωρίς lag και «σπασίματα» στην οθόνη. Ειδικά στο θέμα των αδειών, η ΕΑ έδωσε και φέτος…ρέστα, αφού προσφέρει πάνω από 600 ομάδες από 30 πρωταθλήματα, ενώ στην Premier League μπορείτε να απολαύσετε και τους επίσημους προπονητές κάθε σωματείου.

Το FIFA 17 δείχνει την εικόνα ενός υπερπλήρους game σε επίπεδο περιεχομένου, με νέα modes που προσφέρουν έξτρα ώρες δράσεις, βελτιώσεις σε όλους τους τομείς, απροβλημάτιστο online και άδειες για όλες τις ομάδες που μπορείτε να φανταστείτε. Αν είχαμε και ελληνική περιγραφή, ίσως το πακέτο να ήταν ακόμη πληρέστερο. Αλλά ελπίζουμε για το μέλλον, τώρα ειδικά που το FIFA πήρε ξανά τα πάνω του στη χώρα μας.