Τα δώρα που θα σε κάνουν τον άρχοντα του ρεβεγιόν (pics)

Γιάννης Κονταξής
Τα δώρα που θα σε κάνουν τον άρχοντα του ρεβεγιόν (pics)
Θες να σε αποθεώνει όλο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Έχουμε τις καλύτερες ιδέες για δώρα για όλα τα γούστα και για όλες τις τσέπες!

Από τον Γιάννη Κονταξή

Ποιος δεν ξέρει τι θα πει χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Ας το αναλύσουμε.

Μαζευόμαστε όλοι, φίλοι και συγγενείς, τρώμε, γελάμε, συζητάμε, πειράζουμε ο ένας τον άλλο, κάνουμε κοπλιμέντα για τη μαγειρική και στο τέλος... ανταλλάσσουμε τα δώρα.

Ιδίως αυτό το τελευταίο είναι και η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας γιατί βλέπεις την ευχαρίστηση, την αγάπη και κυρίως την αμηχανία και την έκπληξη στα μάτια όλων.

Αν νιώθεις πώς δεν έχεις ιδιαίτερη έμπνευση, έλα μαζί μας μια βόλτα στα Public και θα σου διαλέξουμε εμείς τα καλύτερα και πιο συναρπαστικά δώρα για όλους για να γίνεις ο απόλυτος άρχοντας του τραπεζιού!

Καμία στιγμή αμηχανίας.

10. Δώρο στη μαμά;

Τα ποτήρια κρασιού Stacking Kikkerland

Η απόλυτη «Βασίλισσα» του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι η μαγείρισσα, δηλαδή η μαμά μας. Ο άνθρωπος με το γενικό πρόσταγμα, που σου δίνει οδηγίες και εσύ απλά τις ακολουθείς γιατί ξέρεις ότι έχει πάντα δίκιο. Γι' αυτό και της αξίζει να την κάνουμε να αισθανθεί ξεχωριστή (όχι απλά να αποθεώσουμε τη μαγειρική της), αλλά και να νιώσει ότι έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει στους συνδαιτυμόνες της. Τα ποτήρια κρασιού Stacking Kikkerland είναι το ιδανικό δώρο για να απολαύσει, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες στο τραπέζι, το καλό κόκκινο κρασί που έχεις φυλάξει ειδικά για τις γιορτές.

9. Δώρο στον θείο;

Το βιβλίο «Επτά πόλεμοι, τέσσερις εμφύλιοι, επτά πτωχεύσεις, 1821-2016»

Μην πεις ψέματα! Έχεις και εσύ έναν θείο που είναι πάνω από 60 και κάθε χρόνο λέει την ατάκα «εγώ θα κάτσω εδώ με τη νεολαία». Τον αγαπάς πολύ βέβαια και δεν θες να τον πληγώσεις και να του πεις να σταματήσει να λέει κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Πώς θα τον κάνεις όμως να το αντιληφθεί; Απλό! Εφόσον ξέρεις ότι του αρέσει να διαβάζει οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από τις οδηγίες των φαρμάκων μέχρι βιβλία ιστορίας, πάρε του δώρο το βιβλίο «Επτά πόλεμοι, τέσσερις εμφύλιοι, επτά πτωχεύσεις, 1821-2016» (Γιώργος Δερτιλής, εκδ. Πόλις) και πες του «Θείε, εσύ που τα έχεις ζήσει όλα αυτά, δεν διαβάζεις και το βιβλίο να μας πεις αν τα λέει καλά;». Εκεί να δεις χαμόγελο υπερηφάνειας.

8. Δώρο στο ανιψάκι;

Τα γάντια αφής SBS Touch Gloves Large

Πόσο εύκολο είναι να πρέπει να διαλέξεις δώρο για το μικρό σου ανιψάκι; Θεωρητικά πολύ δύσκολο αν είσαι πάνω από 30 και έχεις ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που υπήρξες έφηβος. Πρακτικά όμως είναι πολύ εύκολο αν κάνεις τον εξής απλό συλλογισμό: «Όλοι οι έφηβοι πλέον έχουν smartphones, έξω έχει πολύ κρύο, άρα αδυνατούν να έχουν όλη την ώρα τα χέρια τους πάνω σε μια οθόνη». Το καλύτερο δώρο, λοιπόν, λέγεται «SBS Touch Gloves Large» και είναι γάντια για οθόνη αφής. Πόσο cool θείος θα φανείς;

7. Δώρο στον αδερφό;

Η Action Camera Nilox Mini-Up HD Ready

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί βγάζει φωτογραφίες, selfies, ζητά να ποζάρεις εσύ και όλο σου το σόι και σου δείχνει συνέχεια βιντεάκια από τα ταξίδια που έχει πάει. Τον αγαπάς. Είναι ο αδερφός σου, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Και επειδή έρχονται οι γιορτές και θες να του κάνεις ένα πολύ ωραίο δώρο, εφόσον ξέρεις την τρέλα του, πας και αγοράζεις την Action Camera Nilox Mini-Up HD Ready που αποτελεί την καλύτερη λύση για τους τους φαν των extreme sports! Προσφέρει HD Ready 720p ανάλυση και είναι πλήρως αδιάβροχη με τη θήκη της (έως 30 μέτρα). Αν μετά από τέτοιο δώρο δεν σου κάνει όλα τα χατίρια, θα είναι πολύ αχάριστος.

6. Δώρο στην κοπέλα σου;

Το λογοτεχνικό ημερολόγιο «Πόσο μου λείπεις»

Είναι κανόνας: Όταν θες να πάρεις δώρο ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ, πρέπει να είσαι εφευρετικός, πρωτότυπος και να δείχνεις ότι τη σκέφτεσαι συνέχεια. Πολύ δύσκολο να τα συνδυάσεις όλα αυτά σε ένα δώρο, αλλά εμείς σου έχουμε τη λύση και λέγεται «Πόσο μου λείπεις». Πρόκειται για ένα ημερολόγιο του 2017 με έντονη λογοτεχνική πινελιά και το οποίο έχει επιμεληθεί ο Κώστας Σταμάτης. 29 ξεχωριστοί και φηµισµένοι νεοέλληνες συγγραφείς γεµίζουν µε την τέχνη τους όλα τα δυσαναπλήρωτα συναισθηµατικά κενά και ακυρώνουν κάθε ανεπάρκεια, χάσµα και απουσία απ’ ό,τι µπορεί ν’ αποτελεί διαρκή και βαθιά επιθυµία για τον αιώνιο άνθρωπο. Πόσο πιο υπέροχα θα μπορούσες να της πεις «ένα δώρο για να μη σου λείψω στιγμή»;

5. Δώρο στον πατέρα;

Μια τηλεόραση LG 32''

Τι περιλαμβάνουν οι αναμνήσεις όλων μας με τον πατέρα μας; Άπειρες ώρες μπροστά σε μια τηλεόραση να βλέπουμε αγώνες και αμέτρητη ορθοστασία στα γήπεδα. Αυτή ακριβώς πρέπει να είναι η σχέση «πατέρα-γιου» και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους μπαμπάδες μας για να τους το ξεπληρώσουμε, είναι να παραμένουμε πάντα κοντά τους όταν παίζει η αγαπημένη μας ομάδα. Για αυτό τους κάνουμε δώρο μια «Τηλεόραση 32" LG 32LH510B LED HD Ready» και βλέπουμε μαζί όλα τα ματς με υψηλή ευκρίνεια και εντυπωσιακό ήχο.

4. Δώρο στη γιαγιά;

Η «Χριστουγεννιάτικη Κάρτα Ροκοκό Αλεξανδρινό»

Το μόνο πρόσωπο που απολαμβάνει καθολικής αγάπης στο τραπέζι είναι η γλυκύτατη γιαγιά, στην οποία όλοι συμπεριφέρονται με σεβασμό. Το ξέρεις ότι δεν μπορείς χωρίς αυτήν, το ξέρει ότι δεν μπορεί χωρίς εσένα. Περιμένεις πάντα να τη δεις και να τη ρωτήσεις πώς είναι, περιμένει πάντα να σε δει και να ακούσει πόσο καλά περνάς. Μία χριστουγεννιάτικη κάρτα με ένα απλό και όμορφο μήνυμα, θα την κάνει να σου δώσει το πιο γεμάτο φιλί ευγνωμοσύνης. Μην νομίζεις ότι κάτι τόσο απλό δεν θα εκτιμηθεί. Ίσα ίσα, που οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας έχουν μάθει να εκτιμούν την απλότητα και την ειλικρίνεια.

3. Δώρο στον κολλητό;

To «Pro Evolution Soccer 2017»

Έχετε καεί μαζί τόσες ώρες όσες χρειάζεται κάποιος για να κάνει το γύρο του κόσμου με τα πόδια. Έχετε ξεχάσει να φάτε. Έχετε ξεχάσει να πάτε σε ραντεβού. Έχετε ξεχάσει να κοιμηθείτε. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε όταν παίζετε Pro. Μονόδρομος το δώρο που θα του χαρίσεις. To «Pro Evolution Soccer 2017» σου προσφέρει την πληρέστερη, ρεαλιστικότερη και συνάμα πιο διασκεδαστική εμπειρία ποδοσφαίρου που είχες ποτέ σε βιντεοπαιχνίδι. Δώρο ζωής!

2. Δώρο στην κολλητή;

Τη συλλογή «Bossa Nova (Limited Metalbox Edition)»

Σου λέει συνέχεια για το νέο μουσικό κόσμο που ανακάλυψε κάνοντας λάτιν χορούς; Σε πρήζει για το πόσο όμορφη είναι η σάλσα και πόσο ωραία μαθαίνεις το σώμα σου να αποκτά ευλυγισία; Προσπαθείς να αποφύγεις κάθε αναφορά στη Βραζιλία και τη Λατινική Αμερική για να μην ξεκινήσει να λέει πάλι τα δικά της τα χορευτικά; Κάνε της δώρο τη συλλογή «Bossa Nova (Limited Metalbox Edition)» με πάνω από 40 τραγούδια βγαλμένα από τους δρόμους και τους μουσικούς της Βραζιλίας και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Θα κλειστεί σπίτι της και δεν θα θέλει να βγει καθόλου. Το μόνο που θα θέλει; Να χορεύει διαρκώς, ακόμα και μόνη της.

1. Δώρο στη γάτα σας;

Το βιβλίο «Οι γάτες [1001 photos]»

Τριγυρνάει συνέχεια στα πόδια σας ενώ απολαμβάνετε το χριστουγεννιάτικο γεύμα σας, νιαουρίζει, πηγαίνει στη γωνιά της, επιστρέφει στα πόδια σας, θέλει παιχνίδι και παρέα. Μην την αφήνετε μόνη της τέτοιες άγιες μέρες. Καθίστε μαζί της στον καναπέ, ανοίξτε το βιβλίο «Οι γάτες» και δείξτε τις πόσες «φίλες» θα μπορούσε να έχει. Οι αντιδράσεις τις όταν αρχίζει να βλέπει άλλες γάτες θα είναι τόσο επικές που θα σας κάνει να γελάσετε όπως λίγες φορές στη ζωή σας. Ή και όχι. Αλλά εσείς τουλάχιστον θα έχετε ένα ωραιότατο table book στο σαλόνι σας.