Το «Office Christmas Party» και οι ταινίες της εβδομάδας (08-14/12)

Gazzetta team
Το «Office Christmas Party» και οι ταινίες της εβδομάδας (08-14/12)
H Τζένιφερ Άνιστον κάνει το come back της με χριστουγεννιάτικο πάρτι στο γραφείο, την ώρα που μυστηριώδη διαστημόπλοια προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Arrival

12 μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν.

Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Οδύσσεια

Μία από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές του ευρωπαϊκού κινηματογράφου (25 εκατομμύρια ευρώ).

Η οδύσσεια του μεγαλύτερου θαλασσοπόρου του 20ου αιώνα, από τη Μεσόγειο και τη Νότιο Αφρική μέχρι την Ανταρκτική, με το θρυλικό σκάφος Καλυψώ και όλες οι συγκρούσεις και τα πάθη εντός και εκτός ταξιδιού, περιγράφονται σε μια μαγευτική ταινία που θα συγκινήσει και θα εντυπωσιάσει.

Αμερικανικό Ειδύλλιο

Βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Φίλιπ Ροθ, το «Αμερικάνικο Ειδύλλιο» παρακολουθεί μια οικογένεια που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του ’60.

Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και πρωταγωνιστεί ως ο Σίμουρ, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Ντον, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της ζωής των Σουέντ.

Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Μέρρυ, εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Σουέντ αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του.

Creepy

Ο πρώην ιδιωτικός ντετέκτιβ, Τακακούρα, δέχεται τηλεφώνημα από έναν παλιό του συνάδελφο που του ζητά να εξετάσει την άλυτη υπόθεση μίας αγνοούμενης οικογένειας, που συνέβη έξι χρόνια πριν.

Ταυτόχρονα, ο Τακακούρα μετακομίζει σε νέο σπίτι μαζί με τη γυναίκα του. Ο καινούριος τους γείτονας, Νισίνο, έχει μία άρρωστη γυναίκα και μία νεαρή κόρη. Μία μέρα, η κόρη, Μίο, λέει στον Τακακούρα πως αυτός ο άνδρας δεν είναι ο πατέρας της, αλλά κάποιος άγνωστος.

Οι Εξομολογήσεις

Μια συνάντηση των G8 πραγματοποιείται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη γερμανική ακτή. Οι πιο ισχυροί οικονομολόγοι του κόσμου συγκεντρώθηκαν για να θεσπίσουν σημαντικές διατάξεις που θα επηρεάσουν βαθιά την παγκόσμια οικονομία.

Ένας από τους επισκέπτες είναι ένα μυστηριώδης Ιταλός μοναχός, που προσκλήθηκε από τον Ντανιέλ Ροσέ, τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θέλει εξομολογηθεί κάτι στον μοναχό, εκείνο το βράδυ, μυστικά. Το επόμενο πρωί, ο Ροσέ βρίσκεται νεκρός...

Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη

Η 40χρονη Στέλλα, προκειμένου να επιβιώσει με τη νεαρή της κόρη Φανή μετά το θάνατο του άντρα της, δίνει παραστάσεις sex show σε έναν παλιό κινηματογράφο τέχνης, που έχει μετατραπεί σε στριπτιζάδικο.

Εκεί θα γνωρίσει ένα γερασμένο πια playboy, το Νίκο, που ζει παρατημένος από τη γυναίκα του, αλλά και το γιο του, Έκτορα, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί. Οι δυο τους θα αγαπηθούν, όμως τα παιδιά τους, θα διεκδικήσουν κι αυτά το μερίδιό τους από την αγάπη.

Office Christmas Party

Τι καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα, παρά μαζί με την πιο αστεία παρέα κινηματογραφικών σταρ;

Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν;

Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής…