Τα 10 τηλεπαιχνίδια που όλοι βλέπαμε (vids)

Γιάννης Κονταξής
Τα 10 τηλεπαιχνίδια που όλοι βλέπαμε (vids)
Ρουκ Ζουκ, Κόντρες, Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα και άλλα τηλεπαιχνίδια που ομόρφυναν τη ζωή μας στα '90s. Τα θυμάστε; Του Γιάννη Κονταξή.

Ποιος μαθητής δεν είχε παίξει μέσα στην τάξη, εν ώρα μαθήματος, «Ρουκ Ζουκ»; Ποιος δεν στηνόταν μπροστά στην τηλεόραση για να κάνει «Κόντρες» με τον αδερφό του; Ποιος δεν ονειρεύτηκε να κερδίσει μια τηλεόραση ή ένα σκάφος; Πόσες γνώσεις πήραμε από τον «Εκατομμυριούχο»; Πόσο θέλαμε να παίξουμε στα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»; Πόσο μας φόβιζε η Έλενα Ακρίτα;

Θυμηθήκαμε τα 10 κορυφαία τηλεπαιχνίδια που λείπουν πλέον από την τηλεόραση.

Εσείς ποιο αγαπούσατε περισσότερο;

10. «Και ο χρόνος ξεκινάει αποοοοοοό ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ». Η τηλεοπτική εκδοχή του παιδικού παιχνιδιού «χαλασμένο τηλέφωνο» έβαλε για πάντα στο σπίτι μας τη Μαίρη Μηλιαρέση.

9. «Πάμε να δούμε ποια ομάδα θα παίξει πρώτη. Πάμε για ΚΟΝΤΡΕΣ. ΤΩΡΑ!». Ο ένας και μοναδικός Βλάσης Μπονάτσος έδινε φοβερό ρεσιτάλ σε κάθε επεισόδιο.

8. Στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης ο Ανδρέας Μικρούτσικος και ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ήταν οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές των τηλεπαιχνιδιών. Ενίοτε, είχαν και παίκτες πολύ γκαντέμηδες...

7. Πριν ο Σπύρος Παπαδόπουλος γίνει ο επίσημος διασκεδαστής των τηλεοπτικών μας σαββατόβραδων, παρουσίαζε το ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ, ένα τηλεπαιχνίδι που μας θύμιζε τον ενοχλητικό ήχο του Χ κάθε φορά που κάποιος παίκτης έκανε λάθος.

6. Εκτός από τις Σεϋχέλλες, η Πωλίνα πήγε για τρέλες και στην τηλεόραση με το ΜΠΡΑΒΟ, ΧΑΣΑΤΕ!, το τηλεπαιχνίδι με τον πιο αντιφατικό τίτλο στην ιστορία της τηλεόρασης και της πιο απίστευτες απαντήσεις!

5. Ό,τι και να πούμε για τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ είναι πολύ λίγο. Μιλάμε για το απόλυτο παιχνίδι που καθήλωνε όλη την πιτσιρικαρία (και όχι μόνο) της χώρας. Ο διαιτητής Λουί πρέπει να ήταν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στον κόσμο εκείνα τα χρόνια.

4. ΒΡΕΣ ΤΗ ΦΡΑΣΗ με κινούμενα σχέδια. Εύκολο; Νομίζετε!

3. Όταν θέλαμε τηλεπαιχνίδι που θα μας πρόσφερε και γνώση, βλέπαμε ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ; Θυμάστε τον πρώτο νικητή των 50.000.000 δραχμών;

2. Το αντίπαλον δέος στον Ανδρέα Μικρούτσικο και «Το Μεγάλο Παζάρι» ήταν ο Γιώργος Πολυχρονίου και Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ. Τότε, τα τηλεπαιχνίδια έδιναν δώρο τηλεοράσεις Telefunken που πλέον θα τις βρεις μόνο σε παλαιοπωλεία...

1. Η Έλενα Ακρίτα ήταν, είναι και θα είναι με διαφορά η πιο σκληρή παρουσιάστρια τηλεπαιχνιδιού στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Όταν έλεγε «είσαι Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ», φβόσουν περισσότερο και από όταν η μάνα σου ρώταγε «ποιος πάτησε με τα παπούτσια στο χαλί;».