Εδώ θα πιεις τα καλύτερα cocktails στην πόλη (pics)

Κατερίνα Καλού
Εδώ θα πιεις τα καλύτερα cocktails στην πόλη (pics)
Βγήκαμε, βρήκαμε τα καλύτερα σποτ και κάναμε τη δική μας λίστα με τις μπάρες που πρέπει να επισκεφτείς πριν μπει το 2017.

Όλοι έχουν δοκιμάσει cocktails. Άλλοι λιγότερα, άλλοι περισσότερα.

Ακόμη και αν ανήκεις όμως στην κατηγορία του ουίσκι με πάγο, ή στην κατηγορία Mojito και Cuba Libre, αξίζει να μάθεις ποιες γωνιές στην πόλη παίζουν στα δάχτυλα τις πιο ευφάνταστες συνταγές.

Όταν κάνεις τσεκ στην παρακάτω λίστα, θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις ότι το Americano δεν είναι απλώς μια εθνικότητα και ότι το Bloody Mary μπορεί να περιλαμβάνει χυμό ντομάτας, αλλά είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις το brunch σου. Τι εννοείς δεν πηγαίνεις για brunch;

42

Με οικοδεσπότη τον Χρήστο Χουσέα, δεν μπορείς παρά να μείνεις ευχαριστημένος. Το στέκι που κρύβεται στην αρχή της Κολοκοτρώνη (στο Κέντρο φυσικά) βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στα bars που καθορίζουν τις τάσεις. Δικαίως.

Baba Au Rum

Τα έχουμε πει αυτά. Σε ένα στενό δίπλά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρίσκεται το μπαρ που καταλαμβάνει την 40η θέση στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου (World's 50 Best Bars). Ο Θάνος Προυναρούς μυεί τους περαστικούς στον τίκι κόσμο των cocktails κι εσύ δεν μπορεί παρά να είσαι ένας από αυτούς.

Clumsies

Ακόμη πιο ψηλά στη λίστα με τα κορυφαία μπαρ του κόσμου (στη θέση 9) ο ναός της Πραξιτέλους έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πάει τη διασκέδαση στην Αθήνα ένα βήμα παραπέρα. Είτε πάρεις την παραλλαγή του Mojito με την οδοντόβουρτσα στο πλάι είτε ζητήσεις ένα Americano, το παντοδύναμο team θα καταφέρει να σε πείσει να επιστρέψεις την επόμενη ημέρα. Ή νύχτα.

A for Athens

Οι πιο δημιουργικές συνταγές της πόλης και η ασυναγώνιστη θέα το έχουν καθιερώσει στην κορυφή. Σίγουρα θα έχεις περάσει για ένα cocktail διά χειρός Θοδωρή Πύριλλου με θέα τον Παρθενώνα. Αν δεν το έχεις κάνει ακόμη προλαβαίνεις. Σήμερα.

Trap

Η στοά δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος κρύβει μια παγίδα. Ναι οκ, κλασικό λογοπαίγνιο για το σχετικά καινούργιο Trap που μαζεύει τους ψαγμένους Αθηναίους. Πίσω από την μπάρα θα βρεις από τον Γιάννη Σαμαρά μέχρι τον Στέφανο Δραγανιδάκη, δηλαδή μερικά από τα πιο δυνατά χαρτιά του mixology.

Odori

Στην πρώτη βερμουτερία της Αθήνας (από πίσω είναι και κάποια μέλη από την ομάδα του Clumsies) θα αναζητήσεις τον κορυφαίο Μανώλη Λυκιαρδόπουλο για να μάθεις τα πάντα για τον κόσμο των cocktails. Ακόμη και αν πας για brunch την Κυριακή, ένα cocktail αξίζει να το δοκιμάσεις.

The Gin Joint

Ποιος δεν πίνει τζιν; Ή ακόμη καλύτερη ποιος δεν πίνει cocktail με τζιν στην Πλατεία Καρύτση; Για ένα πειραγμένο gin tonic μετά το γραφείο ή για μια ενδιαφέρουσα έξοδο το Σαββατοκύριακο, αυτό το μέρος θα βρει τον τρόπο να σε γοητεύσει.

Theory

Από τα μαγαζιά στο Χαλάνδρι που δεν χρειάζονται συστάσεις, Στην μπάρα θα βρεις όλα όσα ζητάς (πλας μερικούς από τους καλύτερους bartenders της πόλης) και θα απολαύσεις την επιλογή σου (ένα negroni θα θέλαμε ΤΩΡΑ) στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον. Εδώ, για κάποιο λόγο είναι όλοι χαρούμενοι και τα τραπέζια πάντα γεμάτα. Να ξανα-πας.

CV Distiller

Αυτό το μέρος ξέρει από ουίσκι. Και από cocktails. Έτσι κι αλλιώς αυτός είναι ένας από τους πολύ δυνατούς συνδυασμούς. Ακόμη και αν προτιμάς να δοκιμάσεις τις σπάνιες ετικέτες, άσε και λίγο χώρο για λίγα μαθήματα mixology. Και καλύτερα μη ζητήσεις Margarita – όχι ότι δεν θα είναι από τις καλύτερες που θα βρεις, αλλά γιατί καλό είναι να μπαίνεις κάθε φορά στο κλίμα.

Upupa Epops

Γιατί να μην δοκιμάσεις και ένα new entry της πόλης; Υπάρχουν πολλοί που θέλουν την έμπειρη Μάρφη Μπάλη να σερβίρει τα πιο ευφάνταστα cocktails της πόλης. Δεν μένει παρά να πας στα Κάτω Πετράλωνα και να το τσεκάρεις.

*Ξέρουμε ότι ορισμένα από τα δικά σου αγαπημένα μπορεί να λείπουν, οπότε δεν έχεις παρά να αφήσεις τη λίστα σου στα σχόλια.