TOP 10: Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δεις με την κοπέλα σου! (vids)

Gazzetta team
TOP 10: Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δεις με την κοπέλα σου! (vids)
Ένα countdown-δώρο από το Gazzetta στη σχέση σου, που θα σε κάνει να σταθείς στο ύψος της περίστασης. Μας ευχαριστείς μετά.

26 και σήμερα. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ακόμη και αν εσύ σκέφτεσαι το κύπελλο και την Ευρωλίγκα, η κοπέλα σου έχει διαφορετικές έννοιες.

Μην την κατηγορήσεις που στόλισε από τα μέσα Νοέμβρη.

Αντίθετα οπλίσου με υπομονή και σημείωνε.

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δεις μαζί της με φόντο το φωτισμένο δέντρο και

Ταινίες με ποιότητα, με μηνύματα, με γέλιο, με δάκρυ, νέες και παλαιότερες.

Απ΄ όλα έχει το Gazzetta.

10. «The Bishop’s Wife»

Αισθηματική κωμωδία για να ευχαριστηθείς κι εσύ βρε αδελφέ! Θα περάσει καλά και εκείνη με τον Κάρι Γκραντ και όλοι ευχαριστημένοι.

Έρχεται από το μακρινό 1947 αλλά παραμένει κλασική και ανεπανάληπτη.

Το «Ένας Άγγελος στη Γη» όπως είναι ο ελληνικός τίτλος έχει προταθεί και για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, οπότε θα το παίξεις και έξυπνος.

Το story; Ο Κάρι Γκραντ εμφανίζεται στη ζωή του επισκόπου Χένρι Μπράουχαμ για να τον βοηθήσει να χτίσει τον Καθεδρικό ναό που ονειρεύεται αλλά και για να σώσει το γάμο του με την υπέροχη σύζυγο του Τζούλια λίγο πριν έρθουν τα Χριστούγεννα.

9. «Miracle On 34th Street»

Πάλι οσκαρική ταινία σου ‘χουμε.

To story; Ένας γλυκύτατος ηλικιωμένος πιστεύει πως είναι ο Άγιος Βασίλης και ξεκινά να δουλεύει σε πολυκατάστημα. Εκεί γνωρίζει ένα κοριτσάκι και τη μαμά της που έχει πια σταματήσει να πιστεύει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Ανατροπές, γέλιο, συγκίνηση και ό,τι πρέπει για Χριστουγεννιάτικες βραδιές στο σπίτι. Πάρε και κανένα σουβλάκι για να σπάσεις τον πάγο.

8. «Μόνος στο σπίτι» (1)

Δεν υπάρχει top ten χωρίς το «Μόνος στο Σπίτι». Βασικά δεν υπάρχει top ten που δεν προτείνει και τα 5 sequels του μόνος στο σπίτι. Αλλά εσύ εμπιστεύεσαι το gazzetta γιατί σου γράφει μόνο για το νούμερο 1. Το καλό. Το τίμιο.

Το story; Πολυμελής οικογένεια πάει ταξίδι στο Παρίσι για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και ξεχνάει τον 8χρονο Κέβιν πίσω. Οι κλέφτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα δαιμόνια σχέδιά του.

Αν δεν το δεις τουλάχιστον μια φορά, δεν είναι Χριστούγεννα.

7. «The Polar Express»

Αυτή η ταινία εκτός από την κοπέλα σου ενδείκνυται και για τις δύσκολες μέρες που θα σε επισκεφτούν παιδάκια, ανηψάκια, βαφτιστήρια κ.λπ.

Το story; Ο πρωταγωνιστής, ένα νεαρό αγόρι, μεγαλώνοντας αρχίζει να αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη μέχρι που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επιβιβάζεται στο Πολικό Εξπρές με προορισμό το Βόρειο Πόλο για να τον γνωρίσει.

Μαγική ταινία με σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα δείξεις και την ευαίσθητη πλευρά σου.

6. «A Christmas Carol»

Εδώ είμαστε….. Ο ύμνος των απανταχού μίζερων, τσιγκούνηδων, ξινών ανθρώπων παίρνει animated μορφή και μεταμορφώνεται σε Χριστουγεννιάτικη οπτκοακουστική πανδαισία.

Το story; Φυσικά μιλάμε για την ιστορία του Σκρουτζ που όλα τα υπολογίζει με βάση τα χρήματα. Ακόμη και οι εορταστικές προετοιμασίες και τα δώρα είναι για αυτόν περιττά έξοδα, ώσπου μια παραμονή Χριστουγέννων τον επισκέπτονται στον ύπνο του 3 πνεύματα και του προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία! Άλλωστε αυτό δεν είναι και το νόημα των Χριστουγέννων;

Δεν φταις εσύ που είσαι και όμορφος και έχεις και επίπεδο.

5. «Elf»

Πάρε ποπ κορν ή ζεστή σοκολάτα και ανέβασέ τη στον καναπέ με φλις κουβερτούλα.

Τι λέει; Παραμονή Χριστουγέννων και ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται ένα ορφανοτροφείο. Εκεί ένα μωρό μπαίνει στην τσάντα του, πηγαίνει στο Βόρειο Πόλο και μεγαλώνει πιστεύοντας πως είναι ξωτικό. Όταν μαθαίνει την αλήθεια αναζητά τον πραγματικό του πατέρα στην πόλη της Νέα Υόρκης.

4. «The Holiday»

Εδώ είναι που κάνεις την υποχώρηση. Δεν θα την επέλεγες εσύ, ΑΛΛΑ αν το κάνεις αυτή η κίνηση θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της σχέσης σας.

Το story; Η βρετανίδα 30χρονη δημοσιογράφος ζει με την ελπίδα ότι το αγόρι που αγαπά θα αφήσει επιτέλους την άλλη για χάρη της. Δυστυχώς αυτός ανακοινώνει τον αρραβώνα του με την επίσημη και το κορίτσι μας μένει στα κρύα του λουτρού. Από την άλλη, η απατημένη Αμάντα χωρίζει από τον σύντροφό της αλλά δεν μπορεί να κλάψει για αυτή τη χαμένη αγάπη. Για 15 ημέρες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων τα κορίτσια ανταλλάσσουν σπίτια χωρίς να γνωρίζουν η μια την άλλη.

Στα πλας ότι παίζει η Κάμερον Ντίαζ – πάντα φροντίζει και για εσένα το Gazzetta.

3. «Ο γιος του Αϊ Βασίλη»

Είπαμε, είμαστε στο πνεύμα των Χριστουγέννων και μια ευχάριστη και αστεία ταινία είναι ό,τι πρέπει. Ψηφιακή και τόσο καλογυρισμένη!

Το story; Ο Άρθουρ, ένα όχι και τόσο συνηθισμένο παιδί, από μια όχι και τόσο συνηθισμένη οικογένεια αφού ο όχι και τόσο συνηθισμένος μπαμπάς του είναι… ο Άγιος Βασίλης! Λίγο αδέξιος και λίγο γκαφατζής αλλά εξαιρετικά φιλότιμος ο Άρθουρ κάνει τα αδύνατα δυνατά όταν συνειδητοποιεί ότι από λάθος ένα κοριτσάκι κινδυνεύει να μην πάρει το δώρο της για τα Χριστούγεννα, Απίθανη και αστεία περιπέτεια που εστιάζει στην προσπάθεια του Άρθουρ να πάει ενάντια στο χρόνο και να παραδώσει το δώρου του κοριτσιού.

2. «It’s a Wonderful Life»

Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα αν δεν είχαμε το It’s a Wonderful Life να μας θυμίζει το νόημα τους; Πιο επίκαιρη από ποτέ η μεγάλη σε διάρκεια ταινία, (ψέματα να μη σου πω) θα σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Το story; Χριστουγεννιάτικο δράμα του 1946 που πραγματεύεται τη ζωή ενός άνδρα που απαρνήθηκε τις προσωπικές του φιλοδοξίες για να βοηθήσει τους άλλους. Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως ο ίδιος είναι απογοητευμένος και αγχωμένος από τις οικονομικές δυσκολίες και τα χρέη και σκέφτεται σοβαρά να βάλει τέλος στη ζωή του. Εκείνη τη στιγμή, εμφανίζεται μπροστά του ο φύλακας άγγελος του για να του θυμίσει πόσο χρήσιμος είναι για τους συνανθρώπους του αλλά πάνω από όλα πόσο σημαντικό είναι να πιστεύει στον ίδιο του τον εαυτό.

Όπα! Πού πας; Περίμενε.

Η ταινία προτάθηκε για 5 Όσκαρ και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην 11η θέση ανάμεσα στις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Must see, τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή σου.

1. «Love Actually»

Και για το τέλος, όχι τυχαία, η ταινία που κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Λογικά την έχεις δει και θα τη δεις ξανά. Διαφορετικά, κάνε εικόνα… Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Ψήθηκες;

Το story; Πρωθυπουργοί, μετανάστες, ταξιδιώτες, μεγαλοστελέχη, μανάδες, καλλιτέχνες. Όλοι επηρεάζονται από το πασίγνωστο πλέον Christmas Spirit. Σιγά μην ξεφύγεις εσύ...

Φοβερό cast πρωταγωνιστών, υπέροχο soundtrack, θεϊκές ατάκες, γέλιο, συγκίνηση και μηνύματα για να κρατήσεις και Πάσχα και καλοκαίρι! Love actually is everywhere (το ‘πιασες;)

Την Μπρίτζετ Τζόουνς άσε να τη δει μόνη της.