Το φαγητό στο Chefi θα σε κάνει να πεις WTF! (pics)

Gazzetta team
Το φαγητό στο Chefi θα σε κάνει να πεις WTF! (pics)
Αυτό το εστιατόριο σερβίρει αληθινές γεύσεις και μιλάει τη γλώσσα μας.

Έχει συμβεί σε όλους. Πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και νιώθεις ότι έπρεπε να έχεις πάρει ανά χείρας το σαβουάρ βιβρ για να καταφέρεις να φας.

Φτάνει το μενού και δεν έχεις ιδέα σε τι αναφέρεται, αλλά ντρέπεσαι και να ρωτήσεις γιατί θα σε πουν άσχετο. Έρχεται το πιάτο και η ελληνική πανδαισία χωράει σε μια κουταλιά της σούπας, ενώ εσύ φανταζόσουν μια χωριάτικη σαλάτα με τη φέτα της και με τα όλα της.

Για να είσαι λάτρης του καλού φαγητού όμως δεν χρειάζεται να έχεις αξιολογήσει όλα τα εστιατόρια του Παρισιού και για να δοκιμάσεις εκλεκτές γεύσεις δεν χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία.

Εμείς επισκεφτήκαμε το Chefi στο Χαλάνδρι και αναφωνήσαμε WTF! από την πρώτη επίσκεψη.

Και εξηγούμαστε αμέσως.

Η χαρούμενη διάθεση, η χαλαρή ατμόσφαιρα και οι χιουμοριστικές πινελιές (το εστιατόριο έχει μότο το World’s Top Food και οι σερβιτόροι δεν φορούν στολές αλλά T-Shirt με παπιγιόν) είναι το Α και το Ω για να περάσεις καλά ένα βράδυ που βγαίνεις με φίλους.

Δεν θέλεις ούτε να δοκιμαστείς σε κάποιο τεστ γνώσεων ούτε να αποδείξεις ότι έχεις κάνει σομελιέ.

Χωρίς δηθενιές, λοιπόν, και περίεργο ύφος, το fine dining περνά σε casual περιβάλλον και επανασυστήνεται στους πραγματικούς γνώστες της καλοπέρασης.

Αλλά επειδή τα πάντα καταλήγουν στο μενού (εδώ όπως είθισται είναι μία μόνο σελίδα και φιλοξενείται στην είσοδο του μαγαζιού) και στο καλύτερο φαγητό του κόσμου, έχουμε και λέμε:

Ο σεφ Αλέξανδρος Κοσσυβάκης μπορεί να μη βγάζει selfies με τους πελάτες αλλά περνά τον χρόνο του δημιουργώντας εμπνευσμένα πιάτα με όπλα τη φαντασία και τις μοναδικές πρώτες ύλες (ναι, το Chefi εξακολουθεί να προμηθεύεται το καλύτερο βούτυρο που έχεις δοκιμάσει).

Η κουζίνα είναι μεσογειακή με διεθνείς πινελιές ή διαφορετικά ο κατάλογος περιλαμβάνει τα αγαπημένα σου πιάτα – λιγάκι πειραγμένα.

Αυτές είναι μερικές προτάσεις που ΔΕΝ πρέπει να χάσεις.

Σολομός σχάρας

Γαρίδα κανταΐφι

Χταπόδι στη σχάρα

Καρπάτσιο μόσχου

Και φανταστικό επιδόρπιο: Σπασμένο Mille-Feuilles.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας του Chefi;

Η Ch-efi είναι η ιδιοκτήτρια που δεν κρύβεται πίσω από το CHEFI, αλλά βγαίνει μπροστά και αποδεικνύει ότι όταν κάνεις επάγγελμα που αγαπάς τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Μετά από σπουδές στο Deree, στη Βοστόνη και μεταπτυχιακό στο Σαν Φρανσίσκο, 20 χρόνια εργασίας στα οικονομικά σε πολυεθνικές και ταξίδια, πλέον η Έφη ακολουθεί το πάθος της και το μεράκι της δεν μπορεί παρά να ζωντανεύει την κάθε γωνιά του εστιατορίου.

Έτσι, με έναν μαγικό τρόπο οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και σε πείθουν ότι αυτό το μέρος νοιάζεται για τις δικές σου στιγμές απόλαυσης.

Από τα handmade έπιπλα που δίνουν τον τόνο στον χώρο και το αφρολέξ κάτω από τα τραπέζια για να μη σκίζεται το καλσόν μέχρι την επένδυση στους τοίχους που απαγορεύει τη φασαρία και από το σαπούνι Molton Brown μέχρι τον ιδιαίτερο κωδικό στο wifi (welovechocolate!), τα πάντα είναι προσεγμένα και υποστηρίζουν το concept του εστιατορίου:

Il dolce far niente ή στα ελληνικά «η γλύκα του να μην κάνεις τίποτα απολύτως».

Το καλύτερο από όλα βέβαια είναι η στιγμή που έρχεται ο λογαριασμός. Και τότε είναι που αναφωνείς: WTF?

Εσείς ακόμη να κλείσετε τραπέζι;

Chefi: Περικλέους 31, Χαλάνδρι. Τρίτη - Σάββατο: από τις 19:00.

Πληροφορίες στο www.chefi.gr, στο therestaurant@chefi.gr και στο τηλ. 210 6815 774.