Τόσο μπορούσε... (pics)

Τόσο μπορούσε... (pics)

Νίκος Αθανασίου
Τόσο μπορούσε... (pics)

bet365

Με την τελευταία ευκαιρία να έχει γίνει... στο Ροσαλέδα, ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ δεν απείλησε την Μάλαγα (0-0) και συνεχίζει στο Europa League!

Με «Κατσούρ» και… πρωτοεμφανιζόμενο δίδυμο!

Μετά τον τραυματισμό του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ που έμεινε εκτός, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε να πονοκεφαλιάζει και για τον Κώστα Κατσουράνη.

Ο «Κάτσο», όμως, έσφιξε τα δόντια, τέθηκε στην διάθεση του Πορτογάλου και ξεκίνησε κανονικά. Παράλληλα, ο 66χρονος τεχνικός επέλεξε τους Πίντο και Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας, ενώ δίδυμο… πρωτοεμφανιζόμενο στα «πράσινα» μετόπισθεν.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Βύντρα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Βελάσκες με τον Πίντο. Βιτόλο «κόφτης» Κατσουράνης και Ζέκα μπροστά τουο. Ο Σισοκό δεξί εξτρέμ, ο Λάζαρος αριστερό και στην κορυφή του 4-3-3- ο Φορναρόλι.

Μία και μοναδική αλλαγή

Από την άλλη πλευρά, καμία έκπληξη δεν επεφύλαξε η ενδεκάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Χιλιανός τεχνικός είχε μοναχά μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι του Ροσαλέδα. Τον Καμάτσο αντί του… φευγάτου για την Ιταλία Έντσο Μαρέσκα.

Στην εστία των Ισπανών ήταν ο Καμπαγιέρο, δεξιά ο Γκάμεζ, αριστερά ο Μονρεάλ και οι Ντεμικέλις, Ουέλιγκτον στο κέντρο της άμυνας. Καμάτσο και Τουλαλάν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Ελιζέου, δεξί ο Ίτσκο, σε ελεύθερο ρόλο ο Χοακίν και μοναδικός προωθημένος ο 16χρονος Φαμπρίς.

Ούτε… αχτίδα!

Το 2-0 και πολύ περισσότερο η εικόνα των δύο ομάδων από την αναμέτρηση του Ροσαλέδα, άφηναν στον Παναθηναϊκό μοναχά ελάχιστες ελπίδες για την ανατροπή και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε έναν σαφέστατα ποιοτικότερο και ανώτερο σε όλες τις γραμμές αντίπαλο. Το «τριφύλλι» έπρεπε να μπει και να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ που θα το έβαζε στο… κόλπο αλλά πολύ απλά δεν μπορούσε να απειλήσει.

Ούτε καν να πλησιάσει την εστία του Καμπαγιέρο. Αντιθέτως, με τον Χοακίν να κάνει… όργια και τον Τουλαλάν να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή, η Μάλαγα ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αρκετές φορές με τον Φαμπρίς και τον Ίτσκο. Θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ και να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή αλλά με το… μαξιλαράκι του 2-0 τελείωναν τις φάσεις χαλαρά και άστοχα.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα, έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και είχαν σε κακό βράδυ παίκτες «κλειδιά» όπως ο Λάζαρος και ο Ζέκα. Δημιουργικά ήταν εύκολη «λεία» για τους Ισπανούς.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Παναθηναϊκός σκορπούσε και τα όποια στημένα είχε κοντά στην αντίπαλη περιοχή με λάθος κομπίνες. Σύμφωνοι, πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά με την εικόνα τους οι «πράσινοι» δεν είδαν ούτε… αχτίδα φωτός, δεν έκαναν ούτε μισή φάση αλλά τουλάχιστον παράμεναν ζωντανοί να παίξουν την τελευταία του… ζαριά στην επανάληψη.

«Σβηστά»

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φερέιρα έβαλε στο ματς τον Μαυρία αντί του τραγικού Ζέκα, στη συνέχεια φρέσκαρε το κέντρο με τον Μαρίνο στη θέση του Κατσουράνη και έκλεισε τις αλλαγές του με τον Τοτσέ αντί του Φορναρόλι. Αλλαγές σε πρόσωπα αλλά καμία αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού που ήθελε αλλά ξεκάθαρα δεν μπορούσε.

Οι «πράσινοι» δεν το πίστεψαν, δεν πίεσαν στιγμή τους Ισπανούς, οι οποίοι πολύ εύκολα κυκλοφορούσαν μπάλα και κρατούσαν μακριά από την εστία τους τον ακίνδυνο Παναθηναϊκό που δεν είχε τρόπο να φτάσει την περιοχή των φιλοξενούμενων.
Το 0-0 έμεινε… χαλαρά μέχρι το τέλος και η Μάλαγα «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και συνάμα την οικονομική της επιβίωση.

MAN OF THE MATCH: Ζερεμί Τουλαλάν. Ο άνθρωπος πραγματικά βρισκόταν… παντού στον αγωνιστικό χώρο. Με την ίδια ευκολία βρισκόταν στον άξονα και έκοβε τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού και αμέσως ήταν εκείνος που έβγαζε στη κόντρα την ομάδα του. Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Γάλλο αμυντικό μέσο που κέρδισε την συντριπτική πλειοψηφία των «μαχών» που έδωσε στο κέντρο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ιμπραίμ Σισοκό. Μόνο όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του Ιβοριανού ο Παναθηναϊκός έβρισκε έναν παίκτη να «κουβαλήσει» την μπάλα στον άξονα και να βάλει δύσκολη στη μεσαία γραμμή των Ισπανών.
Από κει και πέρα, ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του Αντρέ Πίντο, ο οποίος στο πρώτο μέρος έπαιζε και για τον πολύ κακό Βελάσκες. Είχε καθοριστικές επεμβάσεις σε δύσκολες στιγμές για την άμυνα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος μέσος του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά απογοητευτικός. Δεν θυμίζει σε τίποτα το περυσινό «εργαλείο», αναγκάζοντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο για ακόμη μία φορά. Αρκετά λάθη, καμία φρεσκάδα, καμία ηρεμία στο παιχνίδι του. Δεν βοήθησε ούτε και ανασταλτικά.

Η ΓΚΑΦΑ: Όταν έχεις χάσει στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 και σε ένα ολόκληρο παιχνίδι δεν απειλείς ούτε μία φορά τότε, ναι, είναι… γκάφα και μάλιστα μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση μία άστοχη εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου στο 57’ δεν πρόσφερε ούτε ένα «αχ» στον κόσμο που βρέθηκε στη Καλογρέζα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα από τον Νορβηγό Χάγκεν. Πάντως, ο δεύτερος επόπτης ακύρωσε γκολ της Μάλαγα στο φινάλε, το οποίο έδειξε να είναι κανονικό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Μάλαγα ήταν ανώτερη, το έδειξε και στο ΟΑΚΑ και δίκαια πήρε την πρόκριση για τους ομίλους. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε υποψία ευκαιρίας, έπεσε χωρίς να παλέψει και θα του μείνει η πικρή γεύση για το γεγονός πως σε καμία στιγμή στη ρεβάνς δεν έκανε τη ζωή των Ισπανών δύσκολη.
Ίσως αν είχε σκοράρει στο Ροσαλέδα τα πράγματα να ήταν απόψε διαφορετικά…

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα