«Θα παλέψουμε για τους ομίλους»

«Θα παλέψουμε για τους ομίλους»

Γιώργος Βροντάκης
«Θα παλέψουμε για τους ομίλους»

bet365

Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε για τα ματς με τη Μάλαγα, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για την πρόκριση, όντας φαβορί στην έδρα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη στου στην ισπανική εφημερίδα «Diario Sur»

Θεωρείς ότι φαβορί είναι η Μάλαγα, ή ο Παναθηναϊκός; Τι συζητήσατε μεταξύ σας;

«Ξέραμε από την αρχή πως κάθε ομάδα θα είναι δύσκολη στο επίπεδο που βρισκόμαστε. Είναι αλήθεια πως η Μάλαγα είναι έξτρα κίνητρο για μένα επειδή είμαι Ισπανός, αλλά και για τον προπονητή μας που έχει δουλέψει εκεί. Νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Έχουν καλούς παίκτες, ακόμη και αν βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική περίοδο. Οταν σφυρίξει ο διαιτητής, τα πάντα μένουν στην άκρη και ποιότητα μετράει. Ολοι στην Ελλάδα και φυσικά στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως η Μάλαγα έχει εξαιρετική ομάδα και πολύ καλό προπονητή».

Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στους ομίλους;

«Είμαστε σύλλογος με ευρωπαϊκή ιστορία. Διεθνώς μας γνωρίζουν καλά. Αυτή την εποχή, πάντως, το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα. Πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και στην Ισπανία, οι ομάδες είναι φτωχότερες από ποτέ. Έχουμε διασφαλίσει τη συμμετοχή μας στο Europa League, αλλά είναι εξαιρετικό να παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα παλέψουμε».

Είδες το φιλικό της Μάλαγα με τον Ολυμπιακό;

«Η Μάλαγα ήρθε για να παίξει φιλικό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε επίσημο παιχνίδι. Στο παιχνίδι με εμάς θα υπάρχει 60.000 κόσμος στις εξέδρες. Για μας οι οπαδοί μας είναι ένας ακόμα παίκτης. Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στον Παναθηναϊκό και έχουμε αυτόν τον κόσμο να μας στηρίζει. Στο γήπεδο μας είμαστε το φαβορί».

Η σειρά των αγώνων είναι υπέρ του Παναθηναϊκού;

«Το να παίζεις στην έδρα σου είναι σημαντικό, αν έχεις κάτι να διεκδικήσεις. Δεν αξίζει τίποτα όμως, αν δεν πάρουμε καλό αποτέλεσμα στο Ροσαλέδα».

Από τον Αρη στον ΠΑΟΚ και τώρα Παναθηναϊκό. Η καριέρα σου είναι σε ανοδική πορεία...

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μου έχει δώσει τη δυνατότητα να εκπληρώσω τους στόχους μου. Εχω παίξει στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ και πήγα καλά. Είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω πετύχει. Εχω βελτιωθεί ως παίκτης και δεν μετανιώνω για τίποτα. Τώρα, κατά κάποιο τρόπο, έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ισπανία».

Πόσο σε έχει βοηθήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα;

«Κάνει εξαιρετική δουλειά. Βοηθάει πολύ τα νέα παιδιά. Είμαστε ένα βήμα μακριά από το Τσάμπιονς Λιγκ. Συνηθίζει να παίζει με 4-2-3-1, αλλά γενικά προσέχει πολύ τους αντιπάλους».

Ο Χριστοδουλόπουλος είναι το σημερινό αστέρι της ομάδας;

Η ομάδα είναι το αστέρι και όχι κάποιος παίκτης. Είμαστε μια ευρωπαϊκή ομάδα».

Ο Φερέιρα περιμένει πολλά από τους νεαρούς παίκτες;

«Ο τελικός των Νέων μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας είχε πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού. Η άνοδος των παιδιών αυτών είναι τεράστια. Ο προπονητής δίνει ευκαιρίες, όπως είχε κάνει με τον Μαυρία και τον Καπίνο. Ειδικά ο Μαυρίας έβαλε από ένα γκολ στα ματς με τη Μάδεργουελ. Ξεκάθαρα ποντάρει σε αυτά τα παιδιά».

Τη Μάλαγα πως τη βλέπεις έστω και από μακριά;

«Η Μάλαγα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Είναι δυνατή παρότι έφυγαν σημαντικοί παίκτες, όπως ο Ροντόν, ο Καθόρλα και ο Ματάισεν. Επαιξε καλό ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα