«Να περάσουμε τον Παναθηναϊκό»

«Να περάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Θάνος Σαρρής
«Να περάσουμε τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Χοακίν μίλησε για τις στιγμές αβεβαιότητας που βιώνει στη Μάλαγα, θέτοντας ως άμεσο στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το καλό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα.

Τα οικονομικά προβλήματα και η συνολική αβεβαιότητα που επικρατεί στο σύλλογο της Ανδαλουσίας δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους παίκτες, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δηλώσεις του Χοακίν. Ο Ισπανός διεθνής εξτρέμ παραχώρησε συνέντευξη στην El Pais και τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να ατενίζει μόνο το κοντινό μέλλον, θέτοντας ως προτεραιότητα την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού.

«Ο σύλλογος ζει στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας. Θέλουμε να μπούμε στο Πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα, να επικεντρωθούμε στη Λίγκα και να προσπαθήσουμε να βάλουμε στην άκρη όλα τα δεινά, αλλά δεν είναι εύκολο. Μακάρι να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα χωρίς οικονομικά προβλήματα», είπε αρχικά ο άσος της Μάλαγα και πρόσθεσε ότι προς το παρόν η ομάδα του δεν δύναται να βάζει μακροπρόθεσμους στόχους: «Όλοι στοχεύουμε βραχυπρόθεσμα, να περάσουμε τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό ώστε να βρεθούμε μαζί με τους κορυφαίους της Ευρώπης και να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιχνίδια στη Λα Λίγκα».

Όσον αφορά τις πωλήσεις Καθόρλα και Ροντόν, που έφυγαν για Άρσεναλ και Ρούμπιν Καζάν αντίστοιχα, είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι απουσίες τους μας επηρεάζουν πολύ. Ήταν δύο καθοριστικοί παίκτες στην σπουδαία περσινή σεζόν που κάναμε και φτάσαμε μέχρι την τέταρτη θέση. Ο Σάντι είναι ένας μεγάλος παίκτης, από τους καλύτερους στην Ευρώπη, μας έδινε ζωή όταν πάγωνε το παιχνίδι μας και έπαιζε σημαντικότατο ρόλο στο παιχνίδι που είχε επιβάλλει ο Πελεγκρίνι. Ο Ροντόν έβαζε γκολ και κινούταν διαρκώς, οπότε πρόκειται για δύο απουσίες πολύ σημαντικές». Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Πελεγκρίνι: «Ο προπονητής πάντα ήταν στο πλευρό μας, μας έδινε πάντα κουράγιο και έβαζε τον εαυτό του στη θέση μας. Πάντα σκέφτεται θετικά και συνέχεια μας ενθαρρύνει. Θα συνεχίσει για όσο υπάρχει δρόμος. Όλοι ελπίζουμε αυτός ο δρόμος να συνεχίσει να υφίσταται και τα προβλήματα να διορθωθούν, αν και έχουμε χάσει δυναμική».

Ο Χοακίν δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο σύλλογο: «Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, πίστευα ότι λίγα πράγματα θα μπορούσαν να με εκπλήξουν. Υπέγραψα για έναν ιστορικό σύλλογο, με ένα σπουδαίο κόσμο και ένα σπουδαίο πρότζεκτ, με σπουδαίους παίκτες. Τώρα όλα δείχνουν να καταρρέουν και αυτό είναι απογοητευτικό. Είναι κρίμα, κυρίως για τον κόσμο, που μετά από τόσα χρόνια ήταν έτοιμος να απολαύσει μια ιστορική χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ». Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι διψά για ποδόσφαιρο διατηρώντας τον ενθουσιασμό ενός «20χρονου που παίζει στο Μουντιάλ»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα