Το δύσβατο μονοπάτι για τα αστέρια

Το δύσβατο μονοπάτι για τα αστέρια

Gazzetta team
Το δύσβατο μονοπάτι για τα αστέρια

bet365

Ο Παναθηναϊκός θα κληρωθεί με μια εκ των Φενέρμπαχτσε, Μάλαγα, Λιλ, Γκλάντμπαχ, Ουντινέζε και το gazzetta.gr αναλύει ποιες θέλει αντίπαλους το «τριφύλλι» και ποιες όχι!

Οι πράσινοι προκρίθηκαν άνετα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάδεργουελ και έχουν πλέον το βλέμμα τους στραμμένο στην αυριανή κλήρωση της Νιόν. Το gazzetta.gr σας βάζει από τώρα στην κλήρωση προσφέροντας σας στο... πιάτο τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού.

ΜΑΛΑΓΑ

Η ομάδα που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούταν ίσως η... χειρότερη από τις υποψήφιες αντίπαλους, η αλλαγή δεδομένων την φέρνει πιο κοντά στα μέτρα του Παναθηναϊκού! Οι Ανδαλουσιανοί με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο τους πέρυσι κατάφεραν να βγουν τέταρτοι στην Πριμέρα Ντιβισιόν και να παρουσιάσουν μία ομάδα με αρκετά ονόματα. Το οποία, όμως, έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το καράβι το ένα μετά το άλλο! Ο λόγος είναι ότι ο Σεΐχης Αλ Τανί, ο οποίος ανέλαβε πριν από περίπου δύο χρόνια για 36 εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε να κόψει τη χρηματοδότηση και ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί την ομάδα. Η Μάλαγα χρωστάει... παντού! Οι Ρόντον, Φαν Νίστελροϊ, Καθόρλα και Ματάισεν είχαν απευθυνθεί στην AFE, καθώς τους οφείλεται το 40% των μισθών της περασμένης σεζόν. Οι τρεις πρώτοι αποτελούν ήδη παρελθόν, ενώ και ο τέταρτος ετοιμάζει... βαλίτσες!

Ο Ολλανδός σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ο Βενεζουελάνος πήγε... βόρεια στη Ρούμπιν Καζάν και ο Ισπανός ανακοινώθηκε από την Άρσεναλ. Με τα χρήματά των μεταγραφών τους δεν θα αποκτηθούν άλλοι παίκτες, αλλά θα γίνουν προσπάθειες να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες, καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ υπήρχε η απειλή ακόμα και τους ευρωπαϊκού αποκλεισμού, λόγω των οφειλών σε ομάδες. «Ξένο σώμα» θεωρείται και ο Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος οδεύει προς Σαμπντόρια, ενώ είναι πιθανό να αποχωρήσουν και ο Τουλαλάν με τον Χοακίν. Αβέβαιο είναι και το μέλλον του Πελεγκρίνι!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Για... όλους τους παραπάνω λόγους. Τα προβλήματα είναι πολλά, όπως και η δυσαρέσκεια των παικτών και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επωφεληθεί από την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο της Ανδαλουσίας και να τον φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Γιατί οι πωλήσεις τον Καθόρλα και Ρόντον έφεραν κάποια χρήματα και είναι πιθανόν αν η Μάλαγα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, να έχει στη σύνθεσή της αρκετούς από τους παίκτες της προηγούμενης χρονιάς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Απογοητευμένοι ή μη, γνωρίζουν ότι η πρόκριση στους ομίλους μπορεί να φέρει χρήματα και φυσικά μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

Δύσκολο να προβλέψει κανείς σε ποια κατάσταση θα είναι η φετινή Ουντινέζε, κυρίως μετά τις αποχωρήσεις των Μαουρίτσιο Ίσλα και Κουαντούο Ασαμόα, οι οποίοι έλαμψαν στην περσινή Seria Α και έφυγαν για... Τορίνο, αφού τους απέκτησε η Γιουβέντους. Παράλληλα, η Ίντερ απέκτησε τον βασικό της τερματοφύλακα, Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Η ομάδα του Γκουιντολίν πέρυσι κατάφερε να κλέψει την παράσταση στο Πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας ένα δυνατό σύνολο, με συγκεκριμένο προσανατολισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έμεινε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στην κορυφή.

Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε, το βαρύ πυροβολικό των Φριουλάνι, που ταξίδεψε και στο Euro 2012 με τη Σκουάντρα Ατζούρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ στο κομμάτι των μεταγραφών προτίμησε λύσεις από τη βραζιλιάνικη αγορά, με τους Γουίλιαν, Άλαν και Μαϊκοσουέλ. Επέστρεψε ο Μουριέλ που είναι έτοιμος για... μεγάλα πράγματα, ενώ η άμυνα έμεινε ίδια. Μένει να δούμε και τους νέους που θα βγουν φέτος, αφού κάθε χρόνο η παραγωγή ταλέντων είναι εντυπωσιακή! Δεν πρέπει να ξεχνάμε το περσινό παράδειγμά της Άρσεναλ. Παρότι ξανά είχαν αποχωρήσει παίκτες-κλειδιά, όπως ο Αλέξις Σάντσες, ο Σαπάτα και ο Ινλέρ, δυσκόλεψε πάρα πολύ τους Λονδρέζους, οι οποίοι «έφτυσαν αίμα» για να περάσουν! Είναι μια ομάδα συνηθισμένη στις αλλαγές και έχει δείξει ότι βρίσκει τον τρόπο να «δένει» γρήγορα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Είναι μια ομάδα που ως ιταλική είναι αρκετά δυνατή, αλλά άλλαξε αρκετά, παραχώρησε παίκτες και ίσως καθυστερήσει να «βρεθεί» μέσα στο γήπεδο. Αποχώρησαν παίκτες-κλειδιά και ο Παναθηναϊκός μπορεί να «χτυπήσει» εκεί.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Παραδοσιακά οι ιταλικές ομάδες προκαλούν δυσκολίες, με τις αναμνήσεις από την τελευταία επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο Ούντινε να μην είναι και οι καλύτερες, αφού η παρέα του Ιακουίντα είχε κερδίσει για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με 3-0. Παράλληλα, διαθέτει έναν «φονικό» επιθετικό, τον Ντι Νατάλε, ο οποίος μπορεί να κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή και την ίδια . Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Άρσεναλ πέρυσι δείχνουν ότι πάντα οι Φριουλάνι είναι επικίνδυνοι.

ΛΙΛ

Έχασε το μεγάλο της αστέρι, τον Εντέν Αζέρ, ο οποίος πήγε στην Τσέλσι, όπως και τον Τζο Κόουλ, ενώ τα σενάρια θέλουν και τον Ματιέ Ντεμπισί να είναι υποψήφιος για αποχώρηση, αφού πιέζει για να φύγει και η Νιούκαστλ περιμένει στη... γωνία. Η σχέση του με τους ανθρώπους της ομάδας δεν είναι και η καλύτερη. Ωστόσο, έκανε ουσιώδεις κινήσεις προκειμένου να συνεχίσει την καλή πορεία των τελευταίων ετών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για την νταμπλούχο της προπέρσινης χρονιάς και τρίτη της περσινής, πίσω μόνο από την αποκάλυψη της Ligue 1 Μονπελιέ και της... νεόπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν. Οι λιλουά πήραν τον Σάλομον Καλού, πρώην άσο της Τσέλσι, καθώς και τον Μαρβό Μαρτέν από τη Σοσό. Λιγότερο δυνατό όνομα, αλλά ικανό να προσφέρει είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που αποκτήθηκε από την Τρουά και προορίζεται για αντικαταστάτης του Ντεμπισί. Μην ξεχνάμε και τον Βίκτωρα Κλοναρίδη, ο οποίος αποχώρησε από την ΑΕΚ για την γαλλική ομάδα και αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Αρκετά τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την ομάδα της Λιλ, η οποία έβαλε στα ταμεία της αρκετά χρήματα και αν προκριθεί στους ομίλους, είναι πολύ πιθανόν να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Δείχνει πάντως πανέτοιμη να «χτυπήσει» οποιονδήποτε αντίπαλο κληθεί να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Η απουσία του περσινού ηγέτη Αζάρ, μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι της, αφού ο Βέλγος αποτελούσε ό,τι καλύτερο είχε στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι μια ομάδα χωρίς το μεγάλο αστέρι στην 11άδα της και δεν είναι όνομα-φόβητρο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Σίγουρα οι λόγοι για να μην κληρωθεί ο Παναθηναϊκός με τη Λιλ είναι περισσότεροι από αυτούς του να κληρωθεί! Η Λιλ είναι μια δεμένη ομάδα, η οποία παίζει πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο το οποίο οι «πράσινοι» είναι άγνωστο αν θα μπορούν να ακολουθήσουν. Έχει αυτοματισμούς, ταχύτητα και κρύβει πολλούς κινδύνους. Παράλληλα, είναι πανέτοιμη για νέα χρονιά, αφού το πρωτάθλημα Γαλλίας ξεκινάει την Παρασκευή (10/08). Ουσιαστικά δηλαδή, η ομάδα του Φερέιρα, αν βρει μπροστά της τη Λιλ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα που έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Φενέρμπαχτσε μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς πέρσι παρότι είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τελικά αποβλήθηκε λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο με τα στημένα που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως πριν από περίπου ένα μήνα ο πρόεδρος της, Αζίζ Γιλντιρίμ αφέθηκε ελεύθερος παρότι ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Η Φενέρ είναι Κυπελλούχος Τουρκίας καθώς έχασε τα σκήπτρα από τη Γαλατασαράι και θέλει να επιστρέψει τόσο στην εγχώρια κορυφή, αλλά και να έχει καλή παρουσία στην Ευρώπη. Για αυτό και ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές. Στην άμυνα απέκτησε τους Κορκμάζ από την Μπεσίκτας και τον Καλντιρίμ από την Καϊσερίσπορ και τον Τζόζεφ Γιόμπο από την Έβερτον . Για «κόφτη» επαναπάτρισε τον Τοπάλ (Βαλένθια), ενώ έκανε τα «μπαμ» με τους εξτρέμ Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ) και Μίλος Κράσιτς (Γιουβέντους). Από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης παρελθόν αποτελούν ο χαφ Εμρέ (Ατλέτικο Μαδρίτης), ο εξτρέμ Ντιά (Λεκβίγια Σπορτς Κλαμπ) και ο στόπερ Μπίλικα (Ελαζίγκ).

Οι Τούρκοι μετρούν τέσσερις συμμετοχές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία δεκαετία και στον τρίτο προκριματικό γύρο απέκλεισαν τη Βασλούι με 1-1 στην Τουρκία και 4-1 στη Ρουμανία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Η Φενέρ με τις πολλές προσθήκες δεν έχει «δέσει» ακόμα και αυτό φάνηκε στο πρώτο της ματς στη Τουρκία με τη Βασλούι που παραλίγο να χάσει (1-1) και ο Παναθηναϊκός έχει καλή παράδοση κόντρα στους γείτονες.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Η τουρκική ομάδα έχει μια από τις πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη, το «Σουκρού Σαράτσογλου» χωρητικότητας 50.000 θεατών και μέσα εκεί είναι πολύ δυνατή. Η Φενέρ έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις γραμμές και ξεχωρίζει ο Μούσα Σο στην επίθεση και πίσω του ο Ντιρκ Κάιτ και ο Μίλος Κράσιτς. Αν μη τι άλλο, το ρόστερ της είναι πολύ δυνατό.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Έκανε μια από τις καλύτερες τις χρονιές τα τελευταία χρόνια τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της Μπουντεσλίγκα. Ομως, της έφυγε το μεγαλύτερο της αστέρι, ο Μάρκο Ρόις μετακομίζοντας στη Ντόρτμουντ. Ο προπονητής της Λουσιάν Φαβρ θα πρέπει να βρει νέο ηγέτη για να αναμορφώσει την ομάδα του. Παρότι έφυγε ο Ρόις η Γκλάντμπαχ δαπάνησε σε μεταγραφές περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησε τους: Λουκ Ντε Γιονγκ, Γκρανίτ Τσάκα, Αλβάρο Ντομίνγκες και Πενιέλ Εμλάπ (τραυματίας). Τελευταία της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το μακρινό 1997.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Είναι τελείως άπειρη από την Ευρώπη καθώς τελευταία φορά που βγήκε εκτός συνόρων για παιχνίδι ήταν το 1997, όταν και αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τη Μονακό. Οι παίκτες είναι μικρής ηλικίας και σε τέτοια νοκ άουτ ματς μετράει πολύ η εμπειρία και ο Παναθηναϊκός αδιαμφισβήτητα την έχει. Μεγάλο πλήγμα αποτελεί η παραχώρηση του Μάρκο Ρόις αφού όλα στη Μπορούσια ξεκινούσαν και τελείωναν με τον Γερμανό.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Πάντα οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα είναι υπολογίσιμες σε όποια θέση και αν τερμάτισαν. Οι Γερμανοί παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκτός από τον Ρόις παρέμεινε ο βασικός της κορμός της και είναι στρωμένη ομάδα.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως δεν θα βρει μπροστά του καμία ομάδα επιπέδου... Μάδεργουελ. Κι αν η εμφάνιση του δευτέρου μέρους στο ΟΑΚΑ ήταν αρκετή για να φέρει ένα εύκολο 3-0 απέναντι στους Σκωτσέζους, στα πλέι οφ θα χρειαστεί να δείξει περισσότερα στοιχεία, καθώς αναμφίβολα το επίπεδο είναι διαφορετικό.

Ίσως περισσότερο στα μέτρα του είναι η Γκλάντμπαχ και η Μάλαγα. Η πρώτη γιατί δεν έχει εμπειρία, αλλά δεν παύει να είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και η δεύτερη λόγω της συγκυρίας και της κατάστασης που επικρατεί στο σύλλογο. Και πάλι όμως, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να φορέσει το καλό ευρωπαϊκό του κοστούμι για να τα καταφέρει και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εξαιρετικός και όχι απλά καλός!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα