«Τριάρα» με Κυριάκο η Σάλκε

«Τριάρα» με Κυριάκο η Σάλκε

Γιώργος Καραμάνος
«Τριάρα» με Κυριάκο η Σάλκε

bet365

Ο Παπαδόπουλος άνοιξε το δρόμο για το 3-1 επί της Αουγκσμπουργκ. Εξαιρετική επιθετικά, αλλά με αμυντικές αδυναμίες (3 γκολ παθητικό σε 2 αγωνιστικές) η αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Η παραγωγικότητα της τρομάζει. Μπορεί να έχει δώσει μόλις δύο αγώνες για τη Μπουντεσλίγκα, αλλά σε συνδυασμό με ένα ματς Κυπέλλου (0-5 στη Ζααρμπρίγκεν) η Σάλκε μετράει ήδη 10 γκολ ενεργητικό. Και μιας και ξεκινήσαμε με νούμερα, υπάρχει και ένα θετικό για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζορίζεται αμυντικά, καθώς έχει δεχτεί τρία τεμάχια. Ακόμα και τώρα υποδεχόμενη την όχι και τόσο ισχυρή Αουγκσμπουργκ, δέχτηκε ένα και την έβγαλε καθαρή χάρη στην επίθεση, επικρατώντας με 3-1!

Οπως και στην πρεμιέρα στο Αννόβερο (2-2), η Σάλκε ήταν πολύ καλύτερη και δείχνει να έχει ήδη... κουρδιστεί. Αυτό φυσικά δεν είναι καλό για τους Ερυθρόλευκους, μιας και πρόκειται για την πρώτη αντίπαλο τους στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (την περιμένουν στις 18 Σεπτεμβρίου). Και στο Αννόβερο λοιπόν δέχτηκε εύκολα γκολ αν και αυτό το τωρινό της Αουγκσμπουργκ στο τελευταίο 10λεπτο (80' Οερλ) ήταν καθαρό οφσάιντ.

Οι Βασιλικοί Μπλε έλεγξαν το παιχνίδι και άνοιξαν το λογαριασμό τους στο 33', με τον Παπαδόπουλο να τους νικάει όλους στον αέρα και να σκοράρει για τρίτη φορά στη Μπουντεσλίγκα και έβδομη συνολικά με τη μπλε φανέλα. Δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα της επανάληψης διπλασίασε το σκορ ο κορυφαίος του αγώνα Ζερμέιν Τζόουνς (είχε και δοκάρι) με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και στο 72' ήρθε η σειρά του αρχισκόρερ της ομάδας. Με κεφαλιά ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ (είχε βάλει και στην πρεμιέρα) σημείωσε το 2.200ό τέρμα της Σάλκε στο πρωτάθλημα.

Η Σάλκε πάντως θα μπορούσε να έχει δεχτεί κι άλλο γκολ και το πρόβλημα δεν βρισκόταν τόσο στην άμυνα αυτού του τόσο νεανικού συνόλου, αλλά στη μεσαία γραμμή που δεν πίεζε όσο έπρεπε και προς το τέλος έδειξε να χαλαρώνει αρκετά. Στο 73' ήρε το βάπτισμα και ο Ιμπραΐμ Αφελάι που αναμένεται να ισχυροποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πτέρυγες, όπου μαζί με τον Τζέφερσον Φαρφάν (τις ασίστ στα δύο γκολ) διαθέτουν ταχύτητα και ντρίμπλα στην κίνηση...

Σάλκε (Χουμ Στέφενς): Ούνερσταλ, Ουτσίντα, Παπαδόπουλος, Ματίπ, Φουχς, Τζόουνς, Χόλτμπι (83' Αφελάι), Νόισταντερ, Ντράξτλερ (70' Μπαρνέτα), Φαρφάν, Χούντελααρ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα