ΕΠΙΛΕΞΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ

Ο Ολυμπιακός που «πληγώθηκε» ξανά από τους επιθετικούς του και η επόμενη αξιολόγηση

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο breaking blog του Gazzetta.gr για το γεγονός ότι για άλλη μία φορά η επίθεση του Ολυμπιακού τον... λαβώνει με την έλλειψη αποτελεσματικότητας - όπως φάνηκε στο Κίεβο - αλλά και για την επόμενη ημέρα.
 
Προφανώς και μετά από έναν αποκλεισμό του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (σ.σ. κάτω από δύσκολες συνθήκες στο Κίεβο και λόγω καιρού και εξαιτίας του γηπέδου) ο καθένας δίνει τις εξηγήσεις του και την ερμηνεία του. Ωστόσο πέρα από κάθε τι άλλο το ουσιώδες πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν ξανά η έλλειψη εκτελεστικής δεινότητας των επιθετικών του. Τόσο ο Χασάν όσο και ο Γκερέρο έχασαν μεγάλες φάσεις. Φάσεις που εάν υπήρχαν τα ανάλογα τελειώματα θα γινόταν άλλη συζήτηση τώρα.
 
Δεδομένα λοιπόν η επίθεση ήρθε ξανά να... στοιχίσει στον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των Ουκρανών ο Σολ. Ο άλλοτε συμπαίκτης του Τσιμίκα στη Βίλεμ. Σε όλο το ματς δεν ήταν ούτε καν μέσα σε πέντε καλές ευκαιρίες. Μία φορά χρειάστηκε, αξιοποίησε το λάθος του Μεριά και την κακή συνολικά αντίληψη του Ολυμπιακού στην φάση και έκανε το γκολ. Αυτή άλλωστε είναι και η δουλειά ενός επιθετικού.
 
Για τον Ολυμπιακό είναι κρίμα αυτός ο αποκλεισμός διότι εάν είχε έναν πιο ουσιαστικό φορ ή εάν οι επιθετικοί του ήταν πιο καλοί και αποδοτικοί στην τελική προσπάθεια θα είχε περάσει. Με τα αν βέβαια δεν γράφεται ιστορία. Αυτήν την στιγμή η χρονιά δεν τελείωσε και οι επόμενες αξιολογήσεις της ομάδας είναι μπροστά. Υπάρχει η 2η θέση αλλά και ο στόχος του Κυπέλλου. Γιατί σημαίνει περισσότερα φέτος το Κύπελλο; Πολύ απλά διότι με την απώλεια του τίτλου φέτος που έτσι όπως όλα δείχνουν θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ποδοσφαιρικός Οργανισμός των Πειραιωτών χρειάζεται ένα τρόπαιο εντός των ελληνικών συνόρων. Προσωπικά έχω καταθέσει την άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα και εμμένω στο ότι ο Ολυμπιακός σε σχέση με άλλες χρονιές πρέπει να κοιτάξει να κρατήσει ένα δεδομένο πρότζεκτ. Επειδή όμως στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές και οι συνθήκες ποτέ εύκολες η κατάκτηση ενός τίτλου θα δώσει και άλλη ώθηση ενόψει της νέας χρονιάς.

Δημήτρης Τομαράς

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ