ΕΠΙΛΕΞΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ

Ο Θίοντορ μοιάζει με ένα μικρό παιδί!

Πώς τα μικρά παιδιά εξερευνούν τον κόσμο και ανακαλύπτουν καθετί νέο που βρίσκεται τριγύρω τους, προσπαθώντας να συλλάβουν πρόσωπα και καταστάσεις; Κάπως έτσι μοιάζει και ο Τζόρνταν Θίοντορ τις πρώτες του ημέρες στην ΑΕΚ, και ειδικά στο πρώτο του ματς τη φετινή σεζόν. Περίπου 11 μήνες μετά την τελευταία φορά που έπαιξε - πραγματικά - μπάσκετ, ο Αμερικανός πάτησε και πάλι παρκέ, κόντρα στον Κολοσσό.

Την αξία του δεν είναι ανάγκη να τη σχολιάσουμε. Την ξέρουν όλοι όσοι τον είδαν να «εκτοξεύεται» με την φανέλα της Μπάνβιτ και να καταλήγει στην Αρμάνι Μιλάνο και την Euroleague. Ήδη με μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα, ο Λούκα Μπάνκι του έδωσε το χρόνο του (21:05) και ενάντια στους Ροδίτες είχε ικανοποιητική παρουσία (11π., 1ρ., 2ασ., 2κλ., 3λ.).

Αυτό που δεν φαινόταν και ίσως δεν μπορούσαν να καταλάβουν πολλοί, είναι η αγωνία και το άγχος που ένιωθε. Αυτό το... καρδιοχτύπι του να πιάσει ξανά την μπάλα, να βρεθεί και πάλι ανάμεσα σε συμπαίκτες, να κάνει προπονήσεις, να ακούσει οδηγίες από τον προπονητή του, να παίξει σε έναν αγώνα! Να νιώσει όλα εκείνα τα συναισθήματα που του δημιουργεί η πορτοκαλί μπάλα. Γι' αυτό μπορεί και να υπήρχαν στιγμές που φαινόταν «χαμένος» στη διάρκεια του ματς, αφού προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. Οι πιο... παρατηρητικοί θα πρόσεξαν πως την πρώτη φορά που πήγε στη γραμμή των βολών, έχασε και τις δύο. Δεν ήταν επειδή δεν... μπορούσε, αλλά γιατί τού έβαλε «φρένο» το άγχος και η πολλή σκέψη.

Το παραδέχθηκε, άλλωστε, και ο ίδιος μετά τον αγώνα: «Είχα πάρα πολύ άγχος, προσπαθούσα να βρω τα πατήματά μου και να καταλάβω τι γίνεται», είπε και είχε ακριβώς αυτό: το βλέμμα ενός μικρού παιδιού, που τα μάτια του λαμπυρίζουν.

Αυτή την «πρώτη» φορά την περίμενε ο Θίοντορ με ανυπομονησία καιρό τώρα. Και δεν έχει να κάνει μόνο ό,τι αφορά το προσωπικό επίπεδο, το να δείξει, δηλαδή, ότι είναι εδώ ξανά. Ο ίδιος έχει φουλ αυτοπεποίθηση, σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι του, και δεν σταματά να δηλώνει ευλογημένος για την ευκαιρία που του δόθηκε. Αλλά έχει να κάνει και με το συλλογικό συναίσθημα που τον διακατέχει, αφού δείχνει τόσο αποφασισμένος να πετύχει με την ΑΕΚ, που το γεγονός πως έχει ρήτρα για την Euroleague (από 18/02 και για πέντε ημέρες) δεν δείχνει να «φοβίζει» ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Θίοντορ γνωρίζει καλά πως έχει λίγο δρόμο ακόμα να διανύσει κι αντιμετώπισε τον αγώνα με τον Κολοσσό ως το «πρώτο βήμα», για να τον γνωρίσει ο κόσμος της ΑΕΚ και να επιστρέψει εκεί που ήταν.

Κάτια Πετροπούλου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ