Η έκπληξη της Παναχαϊκής και η προσπάθεια που έμεινε στη μέση

Στην Αγυιά επιβεβαιώθηκε πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, αφού έστω κι από… αυθυποβολή, η Παναχαϊκή πίστεψε στην υπέρβαση και τα κατάφερε, επικρατώντας του ΠΑΟΚ και περιμένοντας τη ρεβάνς της Τούμπας με ρεαλιστικές ελπίδες!

Το σημαντικότερο στη νίκη των Πατρινών είναι πως αυτή ήρθε με κανονικό ποδόσφαιρο, αγωνιστικές αρετές, ψύχραιμες αντιδράσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και φανερά δείγματα δουλειάς στις τάξεις της ομάδας.

Την επιτονίζει ακόμα περισσότερο η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, με τους παίκτες του Οφρυδόπουλου να πιάνουν εξαιρετικά στάνταρ απόδοσης σε ένα «χωράφι» που δεν τιμά κανέναν. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα της Παναχαϊκής και μ’ αυτή καλείται να δουλέψει και να ψάχνει υπερβάσεις εδώ και καιρό.

Δίχως προπονητικό κέντρο, χωρίς υποδομές, με δουλειά σε συνθήκες ζόρικες και με τον ποδοσφαιράνθρωπο που συνδέθηκε με την «αναγέννησή» της το 2016, τον Κώστα Κατσουράνη, να αποχωρεί από τη θέση του τεχνικού διευθυντή υπενθυμίζοντας πως με αυτά τα δεδομένα, ο σύλλογος «πυροβολάει» τα πόδια του.

Το ταλέντο, η οργάνωση και η μεθοδικότητα που έφεραν την Παναχαϊκή στο «κατώφλι» της Super League φέτος προδόθηκαν, αφήνοντας, όπως φαίνεται, την προσπάθεια στη μέση. Βλέποντας την προσπάθεια στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, καταλαβαίνει κανείς πόσο άδικο είναι αυτό για τον σύλλογο και τους οπαδούς της, που μπορούν ξανά να καμαρώνουν για την ομάδα της πόλης τους.

Δημήτρης Ρούσσος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ