ΕΠΙΛΕΞΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ

Κύριος ήρθε και κύριος φεύγει ο Πασκουάλ!

Κάποια πράγματα απλά ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν. Και ο Τσάβι Πασκουάλ, καλώς ή κακώς, ΕΠΡΕΠΕ να φύγει τώρα. Είναι από τις στιγμές που ο κόμπος φτάνει στο χτένι και πρέπει να γίνει ηλεκτροσόκ προκειμένου να αλλάξει κάποιο αρνητικό κλίμα. Όπως ακριβώς συνέβη την δεδομένη χρονική στιγμή στον Παναθηναϊκό. Η κατάσταση έμοιαζε να είναι μη αναστρέψιμη και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έπρεπε να ταρακουνήσει τα θεμέλια της ομάδας.

Λίγο η κάκιστη εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν, λίγο τα άσχημα αποτελέσματα, λίγο η έλλειψη -πλέον- εμπιστοσύνης από τον κόσμο οδήγησαν σε αυτήν την μεγάλη απόφαση. Κακά τα ψέμματα. Ο Πασκουάλ φεύγει ύστερα από 26 μήνες άκρως επιτυχημένος! Με δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα κύπελλο και δύο πλεονεκτήματα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Μπορεί να μην πήρε το εισιτήριο για το πολυπόθητο Final 4 αλλά το πρόσημο της θητείας του είναι άκρως θετικό. Βέβαια δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα εκείνα που έκαναν την διαφορά αλλά και η προσωπικότητά του.

Πραγματικός ΚΥΡΙΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούσες να μιλήσεις με τις ώρες και να γίνεις πιο σοφός. Ένας άνθρωπος που είχε ΠΑΝΤΑ μια καλή κουβέντα να πει για όλους. Ακόμα και για τους μεγάλους του αντιπάλους. Ένας προπονητής που κάθε ομάδα θα τον ήθελε στον πάγκο της.

Στον Παναθηναϊκό ίσως να έκανε τον κύκλο του και να έπρεπε να αποχωρήσει. Όμως το όνομά του θα είναι για πάντα γραμμένο με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της «πράσινης» ιστορίας.

Γιώργος Κούβαρης

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ