ΕΠΙΛΕΞΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ

Μανώλη, δεν θα το μετανιώσεις…

Εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, ο Μανώλης Σιώπης είχε δύο επιλογές. Είτε να έριχνε επιπλέον νερό στον μύλο της αντιπαλότητάς του με τον Ολυμπιακό, είτε να λάμβανε μια απόφαση με απόλυτα αγωνιστικά κριτήρια. Μεταξύ των δύο και υπό την πίεση του χρόνου, ουσιαστικά επέλεξε το μονοπάτι της λογικής. Τον δρόμο που του διασφαλίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα με υψηλό αίσθημα φιλοδοξιών, η οποία επίσης δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό να κυνηγήσει κάτι υψηλότερο από την παρουσία στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Με πάσα ειλικρίνεια, ο τρόπος σκέψης του αθλητή και ο φόβος να «χορταίνει» μέχρι τέλους από τα (περίπου) καθημερινά επεισόδια της κόντρας του με τον Ολυμπιακό, ήταν ο βασικός ενδοιασμός. Ήταν φανερό ότι η κάθε πλευρά θα προσπαθούσε να περάσει τα δικά της «θέλω» και πάνω σ’ αυτή τη διαδικασία κινδύνεψε να γκρεμιστεί η αχαλίνωτη επιθυμία του Άρη για την απόκτηση του 24χρονου. Αλλά είπαμε, στο τέλος επικράτησε η λογική και ο Μανώλης Σιώπης έκανε μια επιλογή την οποία δεν θα μετανιώσει.

Πάμε στο δια ταύτα. Δεν θα το μετανιώσει διότι για την επόμενη χρονιά δεν θα ζει έναν καθημερινό εφιάλτη μεταξύ της καθημερινής (ατομικής) προπόνησης και της απλής παρακολούθησης των αγώνων από την κερκίδα, αλλά θα κάνει τη δουλειά του. Εκεί, στο γήπεδο, θα μοχθεί, θα πολεμάει, θα διακρίνεται, θα αποθεώνεται, να χειροκροτείται, θα ακούει γαλλικά στο λάθος… απόλυτα ποδοσφαιρικά συναισθήματα.

Δεν θα το μετανιώσει γιατί θα λειτουργήσει σ’ ένα άκρως φιλικό περιβάλλον γι’ αυτόν. Ο Σιώπης δεν γνωρίζει από Άρη, αλλά στον Άρη νιώθουν σαν να τον μεγάλωσαν στα πόδια τους. Τόσο ενθουσιασμό για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή έχω αρκετά χρόνια να δω. Πριν καλά-καλά ξεκινήσει σήμερα η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γουλιέλμου, ένας άνθρωπος της… Κυβερνήσεως (από πλευράς επιπέδου ενημέρωσης της ειδησεογραφίας της ομάδας), κοντά στα 65, με πλησίασε μ’ ένα παιδικό χαμόγελο και μου είπε… «τελείωσε ο Σιώπης, συμφώνησε». Πραγματικά, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημά του. Πιστεύω ότι αν έκανε υψηλό τζίρο στο μαγαζί που τον βοήθησε να θρέψει την οικογένειά του, τέτοια χαρά δεν θα είχε.

Και καταλήγουμε με το αγωνιστικό. Ο Σιώπης είναι σαν το… κουμπί του πουκαμίσου. Μαζί με τον Μπάσα θα συνθέσουν εξαιρετικό δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Αλβανός είναι ντελικάτος παίκτης, σηκώνει κεφάλι, βλέπει γήπεδο, αλλάζει παιχνίδι. Ο Σιώπης είναι… σκυλί του πολέμου. Το πρόβλημα πλέον μεταφέρεται στον Πάκο Ερέρα διότι για τρεις θέσεις έχει πέντε (Μπάσα, Ματίγια, Κολάσο, Σιώπη, Μαρτίνες) συν δύο παίκτες (σ. σ. Ιντζόγλου, Παυλίδης), εκτός κι αν τρέξει η διαδικασία αποδέσμευσης των δύο τελευταίων καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν χώρο. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Ντιγκινί επίσης παίζει πίσω από τον φορ.

Βασίλης Βλαχόπουλος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ