ΕΠΙΛΕΞΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ

Πώληση Βράνιες: Μεγάλο κέρδος, μικρά κέρατα

Η ποιότητα του Βόσνιου είναι εκ των ων ουκ άνευ, αφού αν απέδειξε ένα πράγμα κατά τη διάρκεια της - πρωταθληματικής - σεζόν 2017/18, της πρώτης του «γεμάτης» με την Ένωση, είναι πως μπορεί να αγωνιστεί σε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, με άκαμπτες αντοχές και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Είτε σε ντέρμπι, είτε σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τετράδα στην άμυνα ή και σε τριάδα, ο Βράνιες ανταπεξήλθε περίφημα, εξ ου και το ποσό που κερδίζει η ΑΕΚ από την πώλησή του.

Από την άλλη όμως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο σύλλογος δεν είχε παρά να κερδίσει από την πώλησή του. Ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του και με αρκετά περιστατικά απειθαρχίας στο «μητρώο» του, ο 29χρονος (τα κλείνει τον Οκτώβριο) στόπερ αποτελούσε ενεργό «ηφαίστειο» στα αποδυτήρια, σε μια σεζόν μάλιστα που όλα πήγαιναν πρίμα για την ΑΕΚ. Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο πιο εύκολα θα έδειχνε ο Βράνιες το κακό του πρόσωπο, αν δεν έπαιζε πολύ, αν δεν τον παραχωρούσε η ΑΕΚ, αν δεν πήγαινε καλά η ομάδα, αν κάτι του «στράβωνε». Το τελευταίο αποδείχθηκε το μόνο εύκολο.

Εν κατακλείδι, η πώλησή του ήρθε υπό τις καλύτερες συνθήκες, στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Τα ταμεία «γεμίζουν», ο Ουζουνίδης «ξεφορτώνεται» έναν κακό χαρακτήρα και ο αντικαταστάτης του εύκολα βρίσκεται, αν η επιλογή είναι προσεκτική. Ο Βράνιες ήρθε ελεύθερος, προσέφερε τα μέγιστα κι αποχωρεί φέρνοντας 3,5 εκατ. ευρώ. Μια χαρά δουλειά…

Δημήτρης Ρούσσος

Η ΑΕΚ βγαίνει κερδισμένη από τη μεταγραφή Βράνιες

Το σήριαλ της αποχώρησης του Όγκνιεν Βράνιες ολοκληρώθηκε και ο Βόσνιος αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άντερλεχτ έναντι του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ. Ένα deal που μόνο κερδισμένη βγάζει την ΑΕΚ αν σκεφτεί κανείς ότι ήρθε στην Ένωση ως ελεύθερος από την Ρωσία. Αν τα βάλει κανείς κάτω ξεκάθαρα τα υπέρ της μεταγραφής του είναι περισσότερα σε σχέση με τα κατά. 

Αρχικά στο οικονομικό. Παίκτη που αποκτάς τσάμπα και καταφέρνεις μετά από 1,5 χρόνο να τον πουλήσεις 3,5 εκατ. ευρώ με τον ποδοσφαιριστή να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και να είναι φευγάτος, ναι είναι τεράστιο deal.

Κέρδος είναι και στο αγωνιστικό. Ναι ο Βόσνιος ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος αλλά έχοντας μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του δεν θα ήσουν ποτέ σίγουρος ότι τη νέα σεζόν θα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Επίσης, στην Ένωση είχαν ξεκαθαρίσει πως από την στιγμή που δεν ανανέωνε κάποια στιγμή θα έμπαινε στο περιθώριο και την θέση του να πάρει ένας στόπερ που θα ήταν απόλυτα προσηλωμένος και θα μπορούσε να στηριχθεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Βέβαια, υπάρχουν και αρνητικά αφού θα πρέπει να βρεθεί ένας αντικαταστάτης αν όχι καλύτερος, τουλάχιστον να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Βράνιες. Επίσης, κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα είναι καλύτερος από τον Βόσνιο. Αυτό όμως θα το δούμε και θα το κρίνουμε όταν με το καλό δούμε τον αντικαταστάτη του. 

Τώρα αυτό που μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα είναι ότι η ΑΕΚ είναι κερδισμένη 100%. 
 

Θοδωρής Βασίλης

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ