ΕΠΙΛΕΞΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ

Επιστροφή στη... γη των κορμοράνων!

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος εκπροσωπεί την «Pan Asia» που ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μίλησε στην εφημερίδα «Sportime» αλλά και στο Εθνοπσορ για την συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Νίκου Αθανασίου για το υπαρκτό ενδιαφέρον για το «τριφύλλι».

Ο Πιεμπονγκσάντ τόνισε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με τον Γιάννη Αλαφούζο και απλώς χρειάζονται κάποιες ημέρες για πιο λεπτομέρη ανάλυση των στοιχείων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να προσφέρει κάποιες νότες αισιοδοξίας στους φίλους του Παναθηναϊκού, ότι η πρόταση για αγορά της ΠΑΕ μπορεί να προχωρήσει και να δούμε σύντομα τον Παναθηναϊκό σε νέα χέρια.

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται και η άποψη του, ότι «τα χρέη προς τρίτους θα είναι πλέον υπόθεση που θα υπάγεται στον νέο ιδιοκτήτη», καθώς τα χρέη είναι το μέγαλο αγκάθι για τον Παναθηναϊκό. Αν όντως οι νέοι ιδιοκτήτες αναγνωρίσουν τις οφειλές και τις αναλάβουν, τότε πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε τον Παναθηναϊκό απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Αν κάτι μου προκάλεσε εντύπωση στο ρεπορτάζ, είναι η αναφορά στον Βοτανικό, καθώς οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θέλουν γήπεδο στη συγκεκριμένη περιοχή ώστε να ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα. Μπορεί η επιστροφή στα... παλιά να προκαλεί σύγχυση στον κόσμο της ομάδας που το τελευταίο διάστημα, άκουσαν τις προτάσεις για Γουδή και ΟΑΚΑ, αλλά ισχυροποιεί την άποψη αρκετών, ότι ο Βοτανικός από την πρώτη στιγμή ήταν η κατάλληλη περιοχή για το νέο σπίτι της ομάδας!

Ολα αυτά βέβαια είναι ακήσεις επί χάρτου, καθώς οι εξελίξεις είναι αυτές που θα δώσουν τις απαντήσεις, εάν υπάρχει επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό!

 

Δήμος Μπουλούκος

Μην «σκάσει» ο Παναθηναϊκός στα χέρια της Κυβέρνησης!

Διαβάσατε χθες το βράδυ στο gazzetta.gr, ότι παράταση στο θέμα της αδειοδότησης των ελληνικών ομάδων ζήτησε η Κυβέρνηση από την UEFA μέσω της ΕΠΟ, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αγορά του Παναθηναϊκού από ένα ξένο fund χωρίς απρόοπτα.

Eίναι η ίδια Κυβέρνηση που πριν από λίγες ημέρες έδινε το «πράσινο φως» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την αγορά του Παναθηναϊκού και τη συνέχιση του πρότζεκτ Athens Alive!

Μην βιάζεστε να την κατηγορήσετε, δεν υπάρχει διχασμός προσωπικότητας στα μέλη της. Απλώς υπάρχει η αγωνία μην υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πλήγμα θα είναι μεγάλο και όπως γνωρίζει το gazzetta.gr, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει σαφέστατη εντολή, να βρεθεί τρόπος για να μην πέσει η ομάδα σε μικρότερη κατηγορία. Με όποιο τρόπο και όποιο μέσο, είναι αυτό εφικτό...

Γι' αυτό έχει ξεκινήσει μία αγωνιώδη προσπάθεια, είτε μέσω του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είτε μέσω του ξένου fund, είτε με οτιδήποτε άλλον προκύψει στο άμεσο μέλλον, προκειμένου η πράσινη ΠΑΕ να αλλάξει χέρια, να μπει ζεστό χρήμα στην ομάδα και φυσικά να σωθεί και είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα δώσει τις ευλογίες της στη μεταβίβαση της ΠΑΕ!

Το τι θα γίνει τελικά, θα φανεί άμεσα. Οπως θα φανεί και η έκβαση του ενδιαφέροντος του fund που έχει έδρα στην Ελβετια και την πρώτη πρόταση του απέρριψε ο Γιάννης Αλαφούζος. 

Οταν είναι σε εξέλιξη μια επιχειρηματική διαπραγμάτευση, είναι δεδομένο ότι οι δύο πλευρές παίζουν όλα τα χαρτιά τους, για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Το «όχι» του Αλαφούζου δεν σημαίνει ότι ναυάγησε η υπόθεση, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο μεγάλη διάθεση έχουν οι ξένοι, να πάρουν τον Παναθηναϊκό. Πάντως διάθεση υπάρχει και η πρόταση είναι πραγματική!

Αν λοιπόν ενδιαφέρονται πραγματικά για τον Παναθηναϊκό, τα 13 εκατομμύρια ευρώ που ζητά παραπάνω ο Γιάννης Αλαφούζος, είναι γι' αυτούς αστείο ποσό...

Δήμος Μπουλούκος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ