Επτά τίτλοι τους χωρίζουν

Επτά τίτλοι τους χωρίζουν

bet365

Ο Κώστας Ασημακόπουλος γράφει στο gazzetta για τους... τίλους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και τις διαπιστώσεις του από το Λιγκ Καπ του βόλεϊ.

Με διαφορά λίγων ωρών και λίγων... χιλιομέτρων, όσο, δηλαδή, χωρίζει το Βραχάτι από το Άργος, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κατάφεραν να βάλουν στην τροπαιοθήκη τους από έναν τίτλο που καθένας έχει ιστορική σημασία. Για τον Ολυμπιακό το πρώτο Λιγκ Καπ που πήρε ήταν ο 50ος τίτλος στο βόλεϊ χωρίς να υπολογίζονται οι τίτλοι στην τοπική Ένωση Πειραιά και Δυτικής Αττικής (ΕΣΠΕΔΑ)

Σύμφωνα με το αρχείο μας ο Ολυμπιακός έχει 2 Κύπελλα Ευρώπης, 25 Πρωταθλήματα Ανδρών, 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων, 1 Παννελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, 13 Κύπελλα Ελλάδας, 3 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ και 2 Κύπελλα Ελλάδος Γυναικών.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει 57 τίτλους χωρίς να υπολογίζονται οι τίτλοι στην Ένωση Αθήνας (ΕΣΠΑΑΑ). Ο Παναθηναϊκός έχει 18 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών, 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων, 6 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Σούπερ Καπ, 23 Πρωταθλήματα Ελλάδος Γυναικών, 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ελλάδας Νεανίδων και 5 Κύπελλα Γυναικών.

Οι διαφορές των δύο αιωνίων είναι... 7 τίτλοι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμα πρωτάθλημα γυναικών όπου ο Ολυμπιακός έχει 6 δεύτερες θέσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει Ευρωπαϊκό τίτλο και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων ενώ και οι δύο αιώνιοι δεν έχουν πάρει Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων.

Αυτά, για τους τροπαιολάγνους. Τώρα στην ουσία. Πρώτα στο Λιγκ Καπ...

Μία νεοσύστατη διοργάνωση που μέχρι πέρσι ήταν τουρνουά προετοιμασίας έγινε διοργάνωση εφάμιλλη του Κυπέλλου και η πρώτη που αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Αγωνιστικά αυτό που διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ήταν η πολύ καλή παρουσία της Κηφισιάς. Είμαστε βέβαιοι πλέον πως οι ομάδες που παίζουν το καλύτερο βόλεϊ στην εφετινή σεζόν είναι η Κηφισιά και ο Άρης. Τηρουμένων των αναλογιών είναι οι ομάδες που αν και δεν έχουν πολυτέλεια βάθους πάγκου έχουν πλουραλισμό στο παιχνίδι τους, αλλάζουν πολλές τακτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν πετύχει θετικά αποτελέσματα και πολύ καλές εμφανίσεις με ομάδες που θεωρητικά είναι πιο πλήρεις από αυτές. Κυρίως η Κηφισιά στο Λιγκ δεν έπαιξε με ηττοπάθεια, αλλά με το γνωστό της τακτικό στιλ με το οποίο αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες. Η παρουσία των Νικολάκη, Ταμπουρατζή κάνει τη διαφορά στην Κηφισιά αν και η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από τους Δελιπρίμη, Παπαγγελόπουλο και Ντε Σόουζα. Ο πρώτος έδειξε ικανός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Παπαγγελόπουλος έδειξε ωριμότητα και ο βραζιλιάνος που ήρθε από το... πουθενά τον Ιανουάριο αποδεικνύεται πολύ καλό και φτηνό εργαλείο που ακόμα έχει να δώσει πολλά.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χρειαστεί να κουραστεί και πολύ για να βρει το... θήραμα του κι έτσι με τα βασικά καταφέρνει να κερδίσει. Δεν έχει χρειαστεί να κάνει «αντάρτικο» στο φιλέ, ξέρει πως αργά ή γρήγορα θα κάνει τη διαφορά στο φιλέ και στο σκορ αλλά μέχρι τότε έχει λαχταρήσει τους οπαδούς του με σετ στην... παράταση τα οποία, όμως, κερδίζει σχεδόν πάντα αφού η παρουσία του Γιουρντάνοφ κάνει τη διαφορά.

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια είδαμε στο ίδιο πάνελ τον Κώστα Αρσενιάδη και τον Δημήτρη Καζάζη. Οι δυο τους είχαν να σταθούν ενώπιον των δημοσιογράφων σε κοινή συνέντευξη από τον Μάρτιο του 2009 όταν είχαν παρουσιαστεί στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των ομοσπονδιακών προπονητών της Εθνικής Ανδρών. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους ο Αρσενιάδης παραιτήθηκε κι έφυγε από πρώτος προπονητής του εθνικού συγκροτήματος και δεν απάντησε ποτέ γιατί αποχώρησε αν και οι φήμες τον ήθελαν να έχει έρθει σε ρήξη με τον Καζάζη και τον τότε πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα ο οποίος εξ αρχής ήθελε πρώτο προπονητή τον Καζάζη. Βέβαια, μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο του 2009 ήρθε και η ρήξη Προσαλίκα – Καζάζη – Φάκα και το πράγμα ξέφυγε...

Και πάμε στην ιστορία με το «διαιτητικό βίντεο». Κατ΄ αρχήν φαίνεται πολύ καλό και βοήθησε σημαντικά στο Λιγκ Καπ. Ψάξαμε και βρήκαμε όλες τις φάσεις. Στους 3 αγώνες το επικαλέστηκαν 7 φορές οι προπονητές (κάθε προπονητής έχει δικαίωμα 2 φορές σε κάθε αγώνα) και μία φορά ακόμα στο τάι μπρέικ.

Σε αυτές τις 7 φορές διαπιστώθηκε πως στις 4 πράγματι υπήρχε λάθος των εποπτών – διαιτητών κυρίως για τις γραμμές (αν ήταν «μέσα» ή «έξω») και στις 3 δικαιώθηκαν οι διαιτητές εκ των οποίων η μία δεν ήταν ξεκάθαρη η φάση επειδή δεν έπιασε η κάμερα το που «έσκασε» η μπάλα οπότε σε αυτή την περίπτωση ισχύει το σφύριγμα του διαιτητή. Άρα, λοιπόν, σε ποσοστό περίπου 65% υπήρχε δικαίωση του κανονισμού και στην πράξη.

Βέβαια, η ψυχολογία του διαιτητή είναι βέβαιο πως επηρεάζεται όταν οι κάμερες τον «διαψεύδουν» αλλά όταν υπάρχει θετική σκέψη και καλή διάθεση για συνεργασία απ΄ όλους όχι μόνο δεν υπάρχει ζήτημα αλλά και εκμηδενίζονται τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες.

Στον Παναθηναϊκό τώρα και στις νεάνιδες. Η επικράτηση του ήταν πιο εύκολη απ΄ ότι αναμενόταν καθώς και ο Αίαντας και ο Φιλαθλητικός έχουν πολύ καλές και δυνατές ομάδες, ενώ επιτυχία ήταν το πλασάρισμα του Άργους. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, τα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν προέρχονται από τα σπάργανα του συλλόγου αλλά από τις μεταγραφές που έκανε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος το καλοκαίρι, όμως, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στηθεί επάνω τους μία νέα προσπάθεια. Τα τελευταία 20 χρόνια ο Παναθηναϊκός εγκατέλειψε τις ακαδημίες του και από τη μία στιγμή στην άλλη δε μπορεί να καλύψει ένα τόσο μεγάλο κενό. Για αυτό και αυτή η επιτυχία της ομάδας του Βασίλη Βλαχονικολού έχει πολύ μεγάλη σημασία για το μέλλον του γυναικείου τμήματος του συλλόγου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…