To Μιζούρι απέσυρε τη φανέλα του Ντέρεκ Τσίβιους! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
To Μιζούρι απέσυρε τη φανέλα του Ντέρεκ Τσίβιους! (pics & vids)

bet365

Θυμάστε τον Ντέρεκ Τσίβιους που είχε περάσει τη δεκαετία του '90 από τα ελληνικά παρκέ φορώντας τη φανέλα της Δάφνης; Από εδώ και στο εξής θα βλέπει τη φανέλα που φορούσε στο κολέγιο του Μιζούρι κρεμασμένη στην οροφή της «Mizzou Arena».

Πέρασε στην ιστορία με το παρατσούκλι «Band-Aid Man» και αυτό διότι φορούσε πάντα τσιρότα, είτε τα χρειαζόταν, είτε όχι. Στην Ελλάδα μπορεί να έμεινε μόνο μία χρονιά (1993-1994) αλλά αυτή η σεζόν έφτανε και περίσσευε για να αφήσει ανεξίτηλο το πέρασμά του και να μνημονεύεται μέχρι και σήμερα. Μάλιστα ο... τρελο-Τσίβιους ήταν ο 5ος σκόρερ της Α1 με 595 πόντους, πίσω από Μπέρι, Τέρνερ, Γκάλη και Ουίγκινς. Τα εντυπωσιακά του καρφώματα, οι αθλητικές του ικανότητες και φοβερή του εκρηκτικότητα ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν το παιχνίδι του!

Στο κολέγιο του Μιζούρι αγωνίστηκε από το 1984 έως και το 1988 έχοντας 19,8 πόντους κατά μέσο όρο, 7,5 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ. Μάλιστα το 2012 μπήκε στο «Hall of Fame» του κολεγίου, ενώ χθες τα ξημερώματα και πιο συγκεκριμένα στο περιθώριο του αγώνα Μιζούρι-Κεντάκι, είδε το νούμερο «3» που φορούσε να παίρνει για πάντα θέση στην οροφή της «Mizzou Arena». Να σημειωθεί επίσης ότι είχε επιλεχθεί στο νούμερο «16» του draft του 1988 από τους Χιούστον Ρόκετς έχοντας αγωνιστεί και σε 154 ματς του ΝΒΑ (Ρόκετς, Καβαλίερς) έχοντας 7,1 πόντους και 2,4 ριμπάουντ.

«Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη...» σχολίασε ο πάλαι ποτέ παίκτης της Δάφνης, ο οποίος ζει -πλέον- στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα