Παίκτες ΑΕΚ: «Εκπροσωπούμε την Ελλάδα, αποφασισμένοι να σηκώσουμε το Διηπειρωτικό»!

Παίκτες ΑΕΚ: «Εκπροσωπούμε την Ελλάδα, αποφασισμένοι να σηκώσουμε το Διηπειρωτικό»!

Κάτια Πετροπούλου
Παίκτες ΑΕΚ: «Εκπροσωπούμε την Ελλάδα, αποφασισμένοι να σηκώσουμε το Διηπειρωτικό»!

bet365

Πέντε παίκτες της ΑΕΚ μιλούν στο gazzetta.gr για την συμμετοχή τους στο Διηπειρωτικό Κύπελλο (15-17/02) και ανυπομονούν για το πρώτο ματς και φυσικά την κατάκτηση του τροπαίου!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Είναι κάποια πράγματα στην ζωή που ξέρεις ότι θα τα ζήσεις μόνο για μια φορά και πρέπει να απολαύσεις το κάθε δευτερόλεπτο.

Κι αυτό ισχύει για τους περισσότερους παίκτες της ΑΕΚ, αν όχι για όλους, που βιώνουν για πρώτη φορά τη συμμετοχή σε Διηπειρωικό Κύπελλο (ο Γιόνας Ματσιούλις το κατέκτησε με την Ρεάλ το 2015). Την στιγμή που κάποιοι αρέσκονται να απαξιώνουν τον εν λόγω θεσμό, οι «κιτρινόμαυροι» ζουν το όνειρό τους στη Βραζιλία, αφού μόνο εκείνοι ξέρουν τι έχουν περάσει, για να φτάσουν εκεί και να διεκδικούν ακόμα ένα τρόπαιο.

Μετά από μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα, η «Βασίλισσα» κατέκτησε το Basketball Champions League, που της έδωσε το «εισιτήριο» για το Intercontenental Cup. Με τον... αέρα του φαβορί πλέον - αφού ολοκλήρωσε την α' φάση των ομίλων του BCL στην πρώτη θέση - το βράδυ της Παρασκευής (15/02, 22:00, ΕΡΤSports) θα αναμετρηθεί με την Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή.

Πέντε παίκτες της ΑΕΚ, άλλοι πιο ενθουσιασμένοι κι άλλοι πιο... προσγειωμένοι, μιλούν στο gazzetta.gr για τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση της FIBA κι ευελπιστούν το τέλος αυτής να τους βρει... κατακτητές!

Γιώργος Τσαλμπούρης: «Είμαι ευλογημένος που έχω από πολύ μικρός την ευκαιρία στην καριέρα μου να συμμετέχω σε ένα Διηπειρωτικό. Δεν είναι ένα πρωτάθλημα ή ένα Κύπελλο που παίζεις κάθε χρονιά. Είναι κάτι που μπορεί να τύχει μια φορά στην ζωή σου! Είμαστε πολύ τυχεροί και πιστεύω πως έχουμε ελπίδες να κάνουμε κάτι καλό. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Οι ομάδες είναι άγνωστες για εμάς, όπως κι εμείς γι΄αυτούς. Πιστεύω, όμως, ότι δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο αυτό. Το παιχνίδι είναι στο γήπεδο,θα έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά».

Μάλκολμ Γκρίφιν: «Είναι η πρώτη μου φορά στην Νότιο Αμερική, οπότε, ούτως ή άλλως, θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία για μένα. Το γεγονός, όμως, ότι έχουμε δύο παιχνίδια για να φτάσουμε στο τρόπαιο, το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό. Όλοι μιλούν γι' αυτό. Με την πρώτη θέση στο BCL και την διακοπή στο πρωτάθλημα, όλη μας η συγκέντρωση είναι στο Διηπειρωτικό. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Θέλουμε πρώτα ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο».

Χάουαρντ Σαντ-Ρος: «Θα είναι δύσκολα! Πάμε σε μια άλλη Ήπειρο. Πρέπει να το διασκεδάσουμε, να το απολαύσουμε όσο είμαστε εκεί και να το συνδυάσουμε με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν με απασχολούν τόσο οι άλλες ομάδες. Όλοι παίζουμε μπάσκετ και θέλουμε να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι. Θα παίξει ρόλο πόσο πολύ το θέλεις, πόσο το επιθυμείς. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την κούπα! Θέλουμε να κατακτήσουμε ό,τι μπορούμε. Μερικές φορές νικάς, άλλες χάνεις. Δεν μπορείς να πας, όμως, εκεί με την νοοτροπία ότι "θα δούμε τι θα γίνει". Πρέπει να έχουμε την νοοτροπία του νικητή και σίγουρα έτσι θα εμφανιστούμε».

Τζόρνταν Θίοντορ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Δεν έχω πάει ποτέ στην Βραζιλία, όπως και αρκετοί από την ομάδα. Έχουμε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε όλη την Ελλάδα σε ένα Διηπειρωτικό. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Θα παίξουμε κόντρα σε δύο ομάδες που δεν έχουμε ξαναδεί, κάτι το οποίο το κάνει διασκεδαστικό. Διαφορετικά στυλ παιχνιδιού σε άλλη Ήπειρο. Αυτό κάνει το μπάσκετ σπουδαίο κι ενδιαφέρον. Δύο ομάδες με πολύ καλούς παίκτες αντιμέτωπες, να είναι ικανές να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους σε μια νέα διοργάνωση. Ο στόχος είναι να το κατακτήσουμε, γι' αυτό παίζουμε. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό που θέλουμε είναι τίτλοι».

Ντελρόι Τζέιμς: «Θα δούμε μια διαφορετική οπτική, όσον αφορά την Νότιο Αμερική και τις ομάδες. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το όλο γεγονός και να δούμε πως παίζουν κι οι άλλοι. Είναι κάτι διαφορετικό. Η νίκη είναι πάντα καλή! Θα κοιτάξουμε να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι και αν όλα πάνε καλά και περάσουμε στον τελικό, θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Θα είμαστε στην Βραζιλία, ελπίζω να έχει καλό καιρό, όλοι θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Αν πάρουμε την κούπα, θα χορέψω κι εγώ σάμπα μαζί με τον Σαντ-Ρος!».

 

Τελευταία Νέα