Οταν ο Άρβιντας Σαμπόνις έπαιξε στο Διηπειρωτικό!

Gazzetta team
Οταν ο Άρβιντας Σαμπόνις έπαιξε στο Διηπειρωτικό!

bet365

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της το Final 4 του Διηπειρωτικού (15-17) και το BCL έκανε rewind στη συμμετοχή του Άρβιντας Σαμπόνις στη διοργάνωση με τη φανέλα της Ζάλγκιρις!

Tο σχετικό αφιέρωμα της επίσημης ιστοσελίδας του Basketball Champions League

«Λέει πολλά για την πλούσια ιστορία και τη σπουδαιότητα του FIBA Intercontinental Cup, το γεγονός πως ένας θρύλος σαν τον Arvydas Sabonis πρωταγωνίστησε κάποτε στο τουρνουά.

Ένα μέλος και του FIBA Hall of Fame (Class of 2010) και του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame (Class of 2011), ο Sabonis, που θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έπαιξαν ποτέ.

Μία από τις πιο σημαντικές του στιγμές ήρθε το 1986, όταν έπαιζε για τη Zalgiris Kaunas και οδήγησε τους Λιθουανούς γίγαντες στη δόξα του 20ου FIBA Intercontinental Cup, το οποίο έγινε στην Αργεντινή. Το τουρνουά έγινε Κόρντομπα και το Μπουένος Άιρες με οκτώ ομάδες.

Μετά την αρχική Group Stage, στην οποία η Zalgiris τελείωσε δεύτερη πίσω από τη Ferro Carril Oeste, λόγω μιας ήττας με 99-87 από την Cordoba, και οι δύο ομάδες πέρασαν στα ημιτελικά και προκρίθηκαν στη συνέχεια στον τελικό.

Έτσι, είχαμε ένα rematch, στο οποίο αυτή τη φορά ο Sabonis ήταν πρώτος σκόρερ με 26 πόντους και η Zalgiris επικράτησε με 84-78.

Ο Sabonis, που πλέον είναι πρόεδρος της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, είναι μεταξύ των φημισμένων παικτών παγκοσμίως.

Ως μέλος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έφτασε στην κορυφή του βάθρου στο FIBA Basketball World Cup 1982 στην Κολομβία και έξι χρόνια αργότερα πήρε το χρυσό στους Olympics της Σεούλ. Επιπλέον, μεταξύ των δύο διοργανώσεων είχε κερδίσει και το FIBA EuroBasket 1985, που έγινε στη Δυτική Γερμανία.

Ακόμα, εκπροσώπησε την Λιθουανία μετά την ανεξαρτητοποίησή της και πήρε το χάλκινο μετάλλιο τόσο το 1992 όσο και το 1996 στους Olympic Games της Βαρκελώνης και της Ατλάντα αντιστοίχως».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα