Κατσικάρης: «Η πιο περίπλοκη offseason της καριέρας μου»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Κατσικάρης: «Η πιο περίπλοκη offseason της καριέρας μου»!

bet365

Η Γκραν Κανάρια υποδέχεται απόψε (26/9, 23:00) τη Σαραγόσα στην πρεμιέρα της στη Liga Endesa και ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τη νέα σεζόν, τις δυσκολίες της προετοιμασίας και τις ομάδες που τα παρατάνε.

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής και πρώην ασίσταντ κόουτς των Τζαζ επέστρεψε φέτος στην Ισπανία για λογαριασμό της Γκραν Κανάρια που αποτελεί τον πέμπτο σταθμό της καριέρας του στη Liga Endesa έπειτα από τις Βαλένθια (2006-08), Μπιλμπάο (2010-13), Μούρθια (2015-16, 2017) και Τενερίφη (2017-18).

«Μπορώ να πω ότι ήταν η πιο περίπλοκη offseason της καριέρας μου! Η Γκραν Κανάρια είναι μια εντελώς νέα ομάδα, είχαμε πολλές απουσίες λόγω των υποχρεώσεων των διεθνών κι επιπροσθέτως, έπρεπε να χτίσουμε τη φιλοσοφία μας από την αρχή, προσθέτοντας σημαντικά κομμάτια που έλειπαν. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα. Έχουμε "χτίσει" ένα δυνατό σύνολο από άποψη φυσικής κατάστασης, επειδή αυτό ακριβώς απαιτεί η ισπανική λίγκα και το μοντέρνο μπάσκετ, με συγκεκριμένους ρόλους. Αυτό που είδα στα φιλικά προετοιμασίας και μου άρεσε περισσότερο ήταν η διάθεση για άμυνα. Η Γκραν Κανάρια θέλει να παρουσιάσει μια ομάδα με ταυτότητα, που ξέρει τι θέλει στο παρκέ και θα είναι ανταγωνιστική. Η περσινή σεζόν ήταν ιστορική σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στην EuroLeague. Οι απαιτήσεις ήταν τεράστιες. Η ομάδα... υπέφερε από τους τραυματισμούς και τις αποστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν μου αρέσουν οι ομάδες που τα παρατάνε» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο canarias7.es.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα