Ο μικρός Ματέο ενέπνευσε όλο το Copa del Rey να ταχθεί ενάντια στον παιδικό καρκίνο! (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Ο μικρός Ματέο ενέπνευσε όλο το Copa del Rey να ταχθεί ενάντια στον παιδικό καρκίνο! (pics)

bet365

Η 15η Φεβρουαρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και παίκτες που συμμετέχουν στο Copa del Rey έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα με τα κίτρινα κορδόνια τους!

Λαμπροβίτολα, Φερνάντεθ, Καμπάτσο, Τζάνινγκ, Μπριθουέλα, Μπεϊράν, Κούριτς και Σαν Εμετέριο μπορεί να είναι αντίπαλοι στο παρκέ, αλλά μαζί ενωμένοι έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες του Copa del Rey, θα παρατήρησαν ότι οι εν λόγω παίκτες φορούσαν κίτρινα κορδόνια στα παπούτσια τους.

Αυτο οφείλεται στο αίτημα του Έντου - δημοσιογράφος στο επάγγελμα κι ένας εκ των κορυφαίων μπασκετικών ρεπόρτερ στην Ισπανία - που έχει αφιερωθεί στην έρευνα για την καταπολέμηση της λευχαιμίας και του παιδικού καρκίνου.

Πηγή έμπνευσης ο γιος του, Ματέο, ο οποίος ένα μήνα μετά την γέννησή του, παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα, με τους γιατρούς να λένε στον Έντου και την γυναίκα του, Ελένα: «Ο μικρός διαγνώστηκε με λευχαιμία. Τώρα χρειάζεται κουράγιο, δύναμη και τύχη. Η ζωή σας θα αλλάξει, να το ξέρετε. Προσευχηθείτε και μη χάνετε την πίστη σας».

Ο αγώνας ήταν δύσκολος, ο μικρός έδινε την μεγαλύτερη «μάχη» της ζωής του από πολύ νωρίς, αλλά οι γονείς του δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους.

«Μπήκε για μεταμόσχευση μυελού των οστών, χωρίς να ξέρουμε ποιες είναι οι πιθανότητες. Επί της ουσίας, η μεταμόσχευση σε παρόμοια περιστατικά είναι κάτι σαν ζήτημα ρουτίνας. Ο πραγματικός αγώνας, η καθημερινή πάλη, το άγχος, αρχίζει από τη στιγμή που ο άνθρωπος θα εξέλθει του χειρουργείου», σχολίασε ο Έντου.

Πέντε χρόνια μετά, ο Ματέο χαίρει άκρας υγείας και ζει μια κανονική ζωή. Ο Έντου, όμως, σκέφτηκε όσους περνούν τον ίδιο Γολγοθά κι εκπροσωπώντας το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα κατά του Παιδικού Καρκίνου, έκανε το πιο μεγάλο μπασκετικό event στην Ισπανία να ασχοληθεί με το θέμα και να το αναδείξει.

Μετά από δική του ιδέα, την σύμφωνη γνώμη της ACB και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους χορηγούς που στήριξαν το εγχείρημα, ένας παίκτης από κάθε ομάδα (οι προαναφερθέντες) φόρεσαν τα κίτρινα κορδόνια και κάθε πόντος που σημείωσαν, αντιστοιχούσε σε 100 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε για τον σκοπό αυτό. Η απήχηση, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη, που οι χορηγοί αποφάσισαν να διπλασιάσουν το ποσό που μάζεψαν οι παίκτες!

Αυτό έφτασε τα 7.000 ευρώ και σήμερα (16/02) θα δοθεί η επιταγή στον Έντου, τα οποία θα διατεθούν στην έρευνα κατά του καρκίνου.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα