Καμίλ Νόβακ: «Η FIBA θέλει μόνο δύο εβδομάδες το χρόνο, με καλή διάθεση θα βρεθεί λύση»

Gazzetta team
Καμίλ Νόβακ: «Η FIBA θέλει μόνο δύο εβδομάδες το χρόνο, με καλή διάθεση θα βρεθεί λύση»

bet365

Σε forum που έγινε στην Γερμανία και δη στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD συζητήθηκαν οι σχέσεις της EuroLeague με την FIBA μεταξύ του CEO της FIBA Καμίλ Νόβακ, του προέδρου της γερμανικής ομοσπονδίας Ίνγκο Βάις και του CEO της Άλμπα Βερολίνου, Μάρκο Μπάλντι.

Θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως επίσης και οι σχέσεις μεταξύ της FIBA και της EuroLeague με αφορμή τα «παράθυρα» και τις λύσεις που πρέπει να βρεθούν ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ο Καμίλ Νόβακ ήταν εκείνος που είπε τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την EuroLeague και τις σχέσεις με την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ. Αφορμή αποτέλεσαν τα «παράθυρα» και το γεγονός ότι η EuroLeague δεν δίνει ημερομηνίες ώστε να βρεθούν όλα τα αστέρια στις εθνικές τους ομάδες. Χαρακτηριστικά ανέφερε τις δύο συναντήσεις που είχε η FIBA με την EuroLeague και την ECA λέγοντας ότι υπήρχε συμφωνία αλλά στην πορεία όλα αυτά άλλαξαν. Και ανέφερε ως παράδειγμα το mail που είχε παραλάβει η Kομισιόν από την EuroLeague στο οποίο ανέφερε: «Το μίτινγκ ήταν πραγματικά κακό. Η διεθνής Ομοσπονδία δεν μπορεί να συνεργαστεί. Δε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση μαζί τους»

Ο Νόβακ είπε ότι «εμείς δε θέλουμε τίποτα άλλο, παρά μόνο δύο εβδομάδες μέσα σε ολόκληρη τη σεζόν για τα Παράθυρα. Δεν θέλουμε χρήματα από την EuroLeague, δε θέλουμε τίποτα. Πιστεύω ότι αν υπάρχει καλή διάθεση μπορούμε να βρούμε μία λύση σχετικά σύντομα», στάθηκε το γεγονός ότι τα εθνικά πρωταθλήματα δεν έχουν αξία λέγοντας πως «θα συνεχίσουμε με τη διοργάνωσή μας, γιατί πιστεύουμε ότι στην ευρωπαϊκή δομή του μπάσκετ, πρέπει να κερδίζεις τη συμμετοχή. Κι αυτό είναι ένα από τα κομμάτια που κριτικάρουμε στην EuroLeague. Αυτό που έγινε στην Ιταλία, όπου το Μιλάνο πήρε μόλις δύο πρωταθλήματα τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά παίζει ανελλιπώς στην EuroLeague, σε κάνει να αναρωτιέσαι: 'Ποια είναι η αξία των εθνικών πρωταθλημάτων;'» ενώ υποστήριξε ότι είναι πολλές οι τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Τελευταία Νέα