Παντελάκης: «Ο Ολυμπιακός να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Παντελάκης: «Ο Ολυμπιακός να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Gazzetta team
Παντελάκης: «Ο Ολυμπιακός να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

bet365

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/9) η Media Day της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας.

Το προπονητικό τιμ και οι αθλήτριες των νταμπλούχων Ελλάδας μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την επερχόμενη σεζόν και το παιχνίδι με την BLMA στην Χαλκίδα (25/9, 18:30) για την προκριματική φάση της EuroLeague.

Αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, τόνισε ότι: «Έχουμε τον ίδιο κορμό σε σχέση με πέρσι και κάποιες προσθήκες κυρίως στην θέση των ψηλών. Είμαστε μία ομάδα που έχει ένα ξεκάθαρο στόχο, δηλαδή να πρωταγωνιστήσει πάλι στην Ελλάδα, να φέρει τους τίτλους και φέτος αλλά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Στην μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας στο κομμάτι της προετοιμασίας είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την διάθεση των παικτριών μου. Θεωρώ ότι είναι παίκτριες με πολύ μεγάλο ταλέντο και πολύ μεγάλη όρεξη και το μόνο που μένει είναι να το αποδείξουμε στο γήπεδο και να εφαρμόσουμε αυτό που βλέπουμε καθημερινά στην προπόνηση και στους αγώνες.

Η BLMA είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα και πέρσι πήγε στον τελικό του Eurocup. Είναι μία ομάδα που έχει ενισχυθεί. Θεωρώ ότι όταν πηγαίνουμε στην Χαλκίδα, νιώθουμε σαν το σπίτι μας, γιατί ο κόσμος μάς βοηθάει σαν ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, η δουλειά μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% για το παιχνίδι. Αν τα πράγματα πάνε ακριβώς όπως τα έχουμε στο μυαλό μας θεωρούμε ότι θα έρθουμε απο την Χαλκίδα με τη νίκη».

Για το γεγονός ότι η BLMA δεν έχει προλάβει να κάνει προετοιμασία σαν ομάδα, επειδή κάποιες αθλήτριές της παίζουν στο WNBA, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» δήλωσε: «Σίγουρα όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους όμως αυτό που μας προβληματίζει σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι το απρόβλεπτο.

Γιατί όταν μία ομάδα έχει κάνει προετοιμασία, χτίζεις μία εικόνα για το τι πρέπει να περιμένεις πάνω κάτω από αυτήν. Όταν μία ομάδα δεν έρχεται καλά προετοιμασμένη, τότε πάντα το απρόβλεπτο είναι που πρέπει να προσέξεις την ώρα του παιχνιδιού. Εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι και γι' αυτό το κομμάτι. Σίγουρα έχουμε ένα μεγαλύτερο αβαντάζ εμείς γιατί θα είμαστε πιο ομάδα και είναι ένα σημείο που σίγουρα ποντάρουμε.

Ο Ολυμπιακός όταν παίζει με ευρωπαϊκές ομάδες έχει ένα στάνταρ μοντέλο που πρέπει να παίζει. Όσο κι αν προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη αρέσκονται στο πολύ γρήγορο παιχνίδι. Εμείς προσπαθούμε να το δουλεύουμε καθημερινά. Αυτό που θέλουμε είναι να ελέγξουμε το ρυθμό. Να τρέχουμε όποτε θέλουμε, να παγώνουμε το παιχνίδι αλλά το κλειδί είναι ο ρυθμός. Αν ελέγξουμε εμείς τον ρυθμό τότε θα έχουμε το πρώτο χέρι για να κερδίσουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα