Νίκολα Πέκοβιτς: Τα «πήλινα» γόνατα, ο υπόκοσμος και η επιστροφή στις ρίζες (pics)

Νίκολα Πέκοβιτς: Τα «πήλινα» γόνατα, ο υπόκοσμος και η επιστροφή στις ρίζες (pics)

bet365

To gazzetta.gr καταγράφει την επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής του Νίκολα Πέκοβιτς η οποία εμπεριείχε σπουδαίο μπάσκετ, υψηλά συμβόλαια, μπλεξίματα με τον Νόμο και τώρα... ηρεμία.

«Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα» αναφέρουν οι στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου. Ο Νίκολα Πέκοβιτς σίγουρα δεν τους γνωρίζει, αλλά φαίνεται πως τους έχει ζήσει.

Η ζωή είναι απρόβλεπτη κι από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να γνωρίσεις την εντελώς διαφορετική όψη της.

Ένας από αυτούς που έχουν ζήσει στα δύο άκρα είναι ο Νίκολα Πέκοβιτς. Ο Μαυροβούνιος έκανε την Ευρώπη να παραμιλά φορώντας τη φανέλα κυρίως των Παρτιζάν και Παναθηναϊκού, ταξίδεψε στο ΝΒΑ με υψηλό συμβόλαιο όμως οι τραυματισμοί του στέρησαν την καριέρα που ονειρευόταν και που σίγουρα θα έκανε.

Η επιστροφή του στην Ευρώπη έχοντας σταματήσει το μπάσκετ του δημιούργησε αρκετά προβλήματα με το Νόμο σε Σερβία και Μαυροβούνιο. Αναπτύχθηκε φημολογία για σχέσεις με τη σερβική μαφία, ναρκωτικά, όπλα.

Η κάθαρση όμως επήλθε και ο Πέκοβιτς έχοντας απαλλαχτεί από όλα τα κακά της μοίρας του επιστρέφει στην κοινωνία δημιουργώντας ξενοδοχεία και βοηθώντας το μπάσκετ του τόπου του.

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο νεαρός τότε σέντερ της Παρτιζάν έκανε απίθανα πράγματα στο παρκέ βοηθώντας την ομάδα του να κατακτά τους εγχώριους τίτλους και να προκριθεί στα playoffs της Euroleague τη σεζόν 2008-09 παίρνοντας θέση στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον είχε «σταμπάρει» από καιρό και λόγω των διασυνδέσεων που είχε με την ομάδα του Βελιγραδίου απέσπασε την υπογραφή του και τον έντυσε στα πράσινα.

Ο Πέκοβιτς κατέκτησε την Euroleague από την πρώτη του κιόλας σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ήταν ο σέντερ που παρέσερνε τους αντιπάλους του στο διάβα του. Πραγματικά ασταμάτητος.

ΝΒΑ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στον Παναθηναϊκό έμεινε μόλις μία διετία. Δεν τον χωρούσε ξεκάθαρα η Ευρώπη.

Οι Τίμπεργουλβς τον είχαν επιλέξει στον 2ο γύρο της διαδικασίας του ντραφτ του 2008 και δύο χρόνια αργότερα φόρεσε τη φανέλα τους.

Ο Πέκοβιτς ήταν τόσο παικταράς που στην ρούκι του σεζόν σκόραρε 13.9 πόντους και έπαιρνε 7.4 ριμπάουντ. Την δεύτερη του χρονιά ξεκινούσε βασικός έχοντας στο πλευρό του τον Κέβιν Λοβ.

Στη Μινεσότα είχαν ένα διαμάντι στην κατοχή τους κι ήθελαν να το κρατήσουν για καιρό.

Και το έκαναν. Πεντατές κλειστό συμβόλαιο αντί 60.000.000 δολαρίων.

Δυστυχώς για όλε τις πλευρές δεν άργησαν οι τραυματισμοί να κάνουν την εμφάνισή τους και ουσιαστικά τις δύο τελευταίες σεζόν του συμβολαίου του δεν αγωνίστηκε (σχεδόν) καθόλου.

Τα γόνατά του υπέφεραν, δημιουργώντας προβλήματα και στον Αχίλλειο τένοντα. Τα πόδια του δεν άντεχαν.

ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Ήταν Νοέμβριος του 2017 όταν η Αστυνομία σταμάτησε ένα AudiA4 στο Βελιγράδι. Κοκαΐνη, όπλα και οι δύο επιβάτες συνελήφθησαν. Λίγο αργότερα μαθεύτηκε πως το αυτοκίνητο άνηκε στον Νίκολα Πέκοβιτς.

Εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Ο κουμπάρος και κολλητός του, Ντούσκο Σάριτς κατηγορήθηκε για ξέπλυμα περισσότερων από 20.000.000 ευρώ από πώληση ναρκωτικών. Βρέθηκαν τρεις τόνοι να του ανήκουν και ξαφνικά η «μπάλα» πήρε και τον Πέκοβιτς.

Αρκετοί ήταν αυτοί που τον ενέπλεξαν με τη Μαφία της Σερβίας, ό,τι τους βοηθούσε οικονομικά, αλλά ΠΟΤΕ δεν αποδείχτηκε το παραμικρό.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ

Ο «Πέκο» εδώ και 8 μήνες ζει μόνιμα στην Ποντγκόριτσα. Δεν έχει την παραμικρή επαφή με το επαγγελματικό μπάσκετ, δεν πηγαίνει να παρακολουθήσει την Μπουντούτσνοστ στα ματς της Euroleague.

Πλέον ανταποδίδει στην κοινωνία...

Διατηρεί στην περιοχή Κόλασιν μία Ακαδημία μπάσκετ για μικρά παιδιά μαζί με τον Σάβο Τζιγκάνοβιτς (έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό και Ολύμπια Λάρισας).

Η δουλειά του είναι τα Real Estate αφού είτε χτίζει είτε αγοράζει παλιά ξενοδοχεία και τα ανακαινίζει τόσο στη Σερβία όσο και στο Μαυροβούνιο.

Το χαμόγελο κι η ηρεμία έχουν επιστρέψει στη ζωή του για τα καλά.

To gazzetta.gr βρέθηκε στο Μαυροβούνιο και προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Πέκοβιτς. όλοι όσοι μίλησαν για αυτόν μας είπαν το ίδιο πράγμα, «έχει πάψει να μιλάει στον Τύπο, τον βοηθάει στο νέο ξεκίνημα της ζωής του»

 

Τελευταία Νέα