Γνώριζαν για τον Μιλουτίνοφ, τώρα γνωρίζουν και για τους υπόλοιπους!

Γνώριζαν για τον Μιλουτίνοφ, τώρα γνωρίζουν και για τους υπόλοιπους!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Γνώριζαν για τον Μιλουτίνοφ, τώρα γνωρίζουν και για τους υπόλοιπους!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον τρόπο αντιμετώπισης εκ μέρους του Ντέιβιντ Μπλατ και του Ολυμπιακού της απουσίας του Μιλουτίνοφ ενώ αφιερώνει και λίγες γραμμές στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Στον Ολυμπιακό γνώριζαν ότι χωρίς τον Μιλουτίνοφ στην Μαδρίτη τα περιθώρια στενεύουν.

Οι δυνατότητες της ομάδας σε άμυνα και επίθεση περιορίζονται σημαντικά.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ατρόμητος – Παναιτωλικός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η διαπίστωση δεν έχει να κάνει με την σύνθεση των παικτών που στελεχώνουν την front line των ερυθρολεύκων με σκοπό να τους υποτιμήσει , όσο με τους παίκτες που έχει να αντιπαραθέσει η Βασίλισσα στην ίδια γραμμή.

Μιλάμε για ποσότητα και ποιότητα. Μιλάμε για την πιο αξιόλογη δύναμη κρούσης στο ζωγραφιστό από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης.

Για μη μου πείτε ότι έχει άλλος σύλλογος την πολυτέλεια να…καμαρώνει στο ρόστερ του Ρέγιες, Ταβάρες και Αγιόν για μια θέση!

Η επιτομή του ταλέντου, της αθλητικότητας, των ικανοτήτων αλλά και της εμπειρίας.

Απέναντι σε όλους αυτούς ο Ολυμπιακός χωρίς Μιλουτίνοφ αναγκαστικά θα εμφανιζόταν, αν όχι γυμνός, τουλάχιστον με τα σώβρακα και σκοπός του θα ήταν να πείσει τους πάντες ότι η περιβολή δεν είναι εσώρουχο αλλά σπορ κοντό παντελονάκι.

Με ένα τρόπο δηλαδή να σκεπάσει ή πιο σωστά να μασκάρεψει την γύμνια του.

Συνήθως αυτές τις περιπτώσεις τις αντιμετωπίζεις με θράσος. Μπαίνεις στο γήπεδο και αντί να εμφανιστείς διστακτικός και προβληματισμένος εξαιτίας της σημαντικής σου απώλειας , ορμάς να διεκδικήσεις σαν ίσος προς ίσο όλα αυτά που δικαιούσαι με βάση την αρχή ίσων ευκαιριών που διέπει κάθε αθλητική αναμέτρηση.

Δεν θα ήταν καλύτερα να πάμε σε αργές επιθέσεις σε ένα τέμπο piano pianissimo ,e non allegro, να σετάρουμε το ματς , να ελέγξουμε τον ρυθμό ώστε να κρατήσουμε το σκορ χαμηλά , μήπως και έτσι καταφέρουμε ή να μην διαλυθούμε ή ακόμα-ακόμα με λίγη δόση τύχης να πετύχουμε την μεγάλη απόδραση συνδυάζοντας την με την μεγάλη κλοπή;

Αυτή είναι μια συνηθισμένη σκέψη. Για πολλούς αυτή που εμπεριέχει περισσότερη λογική και ρεαλισμό.

Συνήθως όμως η κατάληξη είναι μια και αυτή. Ήττα χωρίς να γνωρίζεις τι θα μπορούσες να έχεις κερδίσει αν αποφάσιζες να ρισκάρεις.

Αλλά όπως έχει αποδείξει η ιστορία οι συνηθισμένες σκέψεις ταιριάζουν στους…συνηθισμένους προπονητές. Και ο κόουτς Μπλατ δεν είναι ένας από αυτούς.

Σιχαίνεται οτιδήποτε συμβατικό, οτιδήποτε τετριμμένο.

Αν δεν σκεφτόταν διαφορετικά, αν δεν κοίταζε να ανατρέψει τα δεδομένα φτιάχνοντας νέα πάνω στην δική του οπτική και φιλοσοφία , δεν θα δοκίμαζε δεν θα επιχειρούσε να μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό σε σαμποτέρ και προβοκάτορα όπως είχα γράψει σε παλιότερο μπλόκ!

«Μπείτε μέσα και παίξτε στα ίσα»! Αυτή ήταν η κατεύθυνση. Ο Ολυμπιακός έπαιξε στον δικό του ρυθμό, όσο και αν αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό στην τελευταία περίοδο όταν έμεινε από καύσιμα, αλλά τα κέρδη που αποκόμισε στο τέλος ήταν πιο σημαντικά από τον τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ένα αποτέλεσμα έτσι κι αλλιώς αναμενόμενο!

Ο κόουτς διαπίστωσε –γιατί για διαπιστώσεις μιλάμε και αυτές είναι που έχουν σημαντική θέση σ’ αυτή την δεύτερη σειρά των παιχνιδιών- τον βαθμό ετοιμότητας του Σπανούλη.

-Στα 26 και κάτι δευτερόλεπτα συμμετοχής με πατημένα τα 36 έτη να μετράς απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ , 12 πόντους , 11 ασίστ και 1 λάθος(!!!) δεν το φαντάστηκε ούτε ο σεναριογράφος του Σούπερμαν να το βάλει στην ταινία μην τον κράξουν!

Και πάμε στις υπόλοιπες διαπιστώσεις.

-Σ’ αυτόν τον ρυθμό παιχνιδιού, κόντρα τέμπο, απέναντι στην Βασίλισσα, τα πήγαν εξαιρετικά οι ρούκι, τόσο ο Γκος στην περιφέρεια όσο και ο Λέ Ντέι στον λάκκο του ζωγραφιστού με τα θηρία.

-Και αν ο τελευταίος τα πήγε όντως εξαιρετικά ο Μπόγρης ξεπέρασε τον εαυτό του! Πετύχαινε, δεν πετύχαινε πάντως ρεκόρ καριέρας η απόδοση του έβγαζε μάτια.

Τον δε βαθμό αυτοπεποίθησης που απέκτησε με την παρουσία στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν επρόκειτο να τον αποκτήσει ούτε με 20 άριστα πεντάλεπτα σε αναμετρήσεις στο ΣΕΦ!

-Απέναντι στην πληρέστερη ομάδα της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός ο θρασύς ο προβοκάτορας πέτυχε 46 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

-Έβαλε στον κουμπαρά του 22 ασιστ παρακαλώ (24 η Ρεάλ).

-Κατέθεσε στην θυρίδα της στατιστικής υπηρεσίας 27 ριμπάουντ εξ’ αυτών τα 8 επιθετικά με τον Μιλουτίνοφ κλινήρη!

-Είχε για δεύτερη συνεχή αναμέτρηση εντός 48 ωρών τον ελληνικό κορμό έτοιμο να ανταποκριθεί με επιτυχία σε ρόλους και αποστολές (βλέπε: Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη).

-Απέδειξε ότι η φυσική κατάσταση της ομάδας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας σε υψηλό τέμπο στα ¾ της αναμέτρησης βρήκαν αποθέματα ενέργειας μετά από ταξίδι και έχοντας 48 ώρες πίσω αναμέτρηση φωτιά με την Μπασκόνια η οποία μην ξεχνάμε ότι κρίθηκε στον έξτρα χρόνο.(παράταση)

Όλα αυτά λοιπόν είναι τα κέρδη μια ήττας. Η ήττα ήταν στο πρόγραμμα , τα κέρδη όχι. Και τα κέρδη καταγράφηκαν επειδή οι ερυθρόλευκοι επέμεναν να εμφανιστούν απέναντι στην Ρεάλ πιστοί στην φιλοσοφία τους , πιστοί στην τακτική τους.

Αν μασκάρευαν κάτι τα αποτελέσματα, αλλά και οι διαπιστώσεις, θα έβγαιναν κι αυτές μασκαρεμένες. Πριν την αναμέτρηση το προπονητικό τιμ γνώριζε σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του συνόλου με τον Μιλουτίνοφ παρόντα. Τώρα μετά από δυο αναμετρήσεις με ομάδες της ίδιας σχολής, έχοντας μείνει πιστοί στο αγωνιστικό τους πλάνο , είναι σε θέση να γνωρίζουν σε πραγματικό βαθμό τις επιδόσεις αλλά και τις αδυναμίες του συνόλου με τον κορυφαίο σέντερ απόντα!

ΥΓ1: Φανταστείτε τι ζημιά θα μπορούσε να προξενήσει ο Ολυμπιακός στην Ρεάλ, όχι αν είχε έναν αντι-Μιλουτίνοφ, αλλά ένα ακόμα γκαρντ σοβαρό στην άμυνα και παραγωγικό στην επίθεση!

ΥΓ2: Α ρε Σφαιρόπουλε απαρχαιωμένε!!! Τι μπάσκετ της ναφθαλίνης είναι αυτό που παίζει η Μακάμπι! Μέχρι και την ΤΣΚΑ νίκησε! Και όχι στον πόντο!

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας ή πένθους για τον θάνατο των ρηξικέλευθων απόψεων τους μετά την νέα επιτυχία του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπορούν οι προπονητές της κερκίδας και των σχολίων να αποχωρήσουν για κανένα μήνα να ησυχάσει το κεφάλι μας; Έτσι κι αλλιώς τι διαβάζουν στα μπλόκ όταν τα ξέρουν όλα;;;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!