Μπράουν: «Δεν ήταν το στιλ μου με τον Σφαιρόπουλο, πήγα για τον Σπανούλη»

Μπράουν: «Δεν ήταν το στιλ μου με τον Σφαιρόπουλο, πήγα για τον Σπανούλη»

Gazzetta team
Μπράουν: «Δεν ήταν το στιλ μου με τον Σφαιρόπουλο, πήγα για τον Σπανούλη»

bet365

Ο Μπόμπι Μπράουν αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του και τον τρόπο που τον χρησιμοποιούσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήλθε μεσούσης της περσινής σεζόν στον Ολυμπιακό ωστόσο δεν κατάφερε να... μακροημερεύσει στους Πειραιώτες. Αντίθετα, αποδεσμεύτηκε μετά από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και μόλις πρόσφατα υπέγραψε στη Μόρναρ από το Μαυροβούνιο, κάνοντας το ντεμπούτο του στην Αδριατική Λίγκα κόντρα στην Μπουντούτσνοστ.

Ο Μπράουν παραχώρησε συνέντευξη στο 15min.lt όπου αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, τη συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την θητεία του στον Ολυμπιακό: «Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο πλάι του καλύτερου παίκτης της Ευρώπης (Σπανούλης) και τον διάλεξα. Κάποτε είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και να αγωνιστώ μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά δεν έγινε. Απλά, ήθελα να κάνω παραπάνω πράγματα με τον Σπανούλη. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους μας. Να στέκεσαι απλώς δίπλα του… Είναι ένας πραγματικός μαχητής. Λατρεύει το μπάσκετ. Είναι σαν και εμένα. Μπορεί να μιλάει συνεχώς για μπάσκετ.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να συνεισφέρω περισσότερα. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να βοηθήσω να προκριθεί η ομάδα στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Αλλά, δεν μετανιώνω που πήγα στον Ολυμπιακό. Το σκεφτόμουν από τότε που έπαιζα στον Άρη. Τους έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα πως ήθελα πολύ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Έτσι, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω αυτή την ευκαιρία».

Για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του: «Όταν πήγα στην ομάδα υπήρχαν αρκετοί στη θέση μου και δεν πήγα για να αντικαταστήσω κάποιον. Υπήρχε ήδη κάποιο rotation».

Για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Μου είχε πει ότι σιγά σιγά θα έμπαινα στο rotation και θα είχα την μπάλα στα χέρια μου. Αλλά όταν πήγα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Έπαιζα 8-10 λεπτά και όλοι ξέρουν ότι δεν είμαι ο τύπος παίκτη που θα περιμένει στη γωνία για να σουτάρει.

Θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα με διαφορετικούς τρόπους και ο καθένας το έβλεπε καθημερινά στις προπονήσεις. Ακόμη και οι παίκτες έλεγαν ότι δεν ήταν αυτό το στιλ μου. Ήξεραν ότι έπρεπε να παίξω διαφορετικά και να βοηθήσω αλλιώς. Δεν έπαιξα στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα λίγο καλύτερα. Ωστόσο, η κατάσταση ήταν περίπλοκη. Δεν έχω παράπονο, προσπάθησα να κάνω τα πάντα για την ομάδα. Απλά, νιώθω ότι δεν είδαν τον αυθεντικό Μπόμπι Μπράουν, εκείνον της Σιένα, παίζοντας για δέκα λεπτά. Και δεν ήμουν ο μόνος που το πίστευε αυτό».

Για τις πιο «καυτές» ατμόσφαιρες όπου έχει αγωνιστεί: «Στην έδρα του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετική, όπως και οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι επίσης τρελοί. Είναι ωραίο να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα και είναι ακόμη καλύτερο όταν νικάς σε τέτοια γήπεδα».

Για το αν φοβήθηκε παίζοντας σε ντέρμπι στο ΟΑΚΑ: «Εκεί έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η ατμόσφαιρα εκείνη την ημέρα δεν ήταν τόσο καυτή, όσο στους ελληνικούς τελικούς, που μου είχαν πει ότι θα ήταν πιο τρελή τότε. Εκεί μας πετούσαν διάφορα, μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια… Υπήρχε ένα τεράστιο δίχτυ γύρω από το παρκέ και μας προστάτευε από τα περισσότερα αντικείμενα. Εάν δεν ήταν το δίχτυ δεν θα είχαμε… επιβιώσει (σ.σ. γέλια). Θυμάμαι ότι κάτι έπεσε στον πάγκο μας και σταμάτησε το παιχνίδι, ενώ εμείς πήγαμε στα αποδυτήρια.

Από την άλλη, έχω παίξει και σε ντέρμπι Άρης–ΠΑΟΚ, που επίσης η ατμόσφαιρα ήταν τρελή και μας πετούσαν νομίσματα και μπαταρίες. Θυμάμαι που οι φίλοι του Άρη πετούσαν πολλά χαρτάκια και περιμέναμε για πολλή ώρα να σκουπιστεί το παρκέ. Η ατμόσφαιρα αυτή με είχε προετοιμάσει για το ΟΑΚΑ. Στο ΝΒΑ δεν συμβαίνει αυτό. Εάν κάνεις κάτι τέτοιο, θα συλληφθείς και θα πας φυλακή. Θυμάμαι στη Θεσσαλονίκη, τους φίλους του Άρη να παίζουν ξύλο με την αστυνομία. Ήταν τρελό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα