Όταν ο Αντετοκούνμπο κέρδισε τον Μπλατ!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Όταν ο Αντετοκούνμπο κέρδισε τον Μπλατ!

bet365

O Μιχάλης Λεάνης γράφει για το ντέρμπι που κέρδισε εύκολα ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και για τα λάθη που έγιναν από τους «ερυθρόλευκους» για να γυρίσει το ματς.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια και τολμώ να γράψω εύκολα χωρίς καμία διάθεση να προβοκάρω. Τώρα πόσο βοήθησε ο ίδιος ο Ολυμπιακός για να χάσει τελικά εύκολα αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσουμε στην συνέχεια.

Έτσι θα κατανοήσετε και τον ισχυρισμό μου περί εύκολης νίκης των Πράσινων. Εύκολη λοιπόν η επικράτηση του Παναθηναϊκού με βάση την εικόνα του δεύτερου μέρους.

Μας αρέσει , δεν μας αρέσει ένα παιχνίδι πάντα κρίνεται στο δεύτερο μισό του και στο διάστημα αυτό οι Πράσινοι πετυχαίνουν σκορ 52-32!!! Συνεπώς έχουν κερδίσει εύκολα.

Θα πουν κάποιοι ναι μεν αλλά…, ότι δηλαδή στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός , λειτούργησε σωστά, επέβαλε το παιχνίδι του με τον ρυθμό του.

Κανένας δεν διαφωνεί επ’ αυτού! Αλλά το πρώτο μέρος βρήκε του ερυθρόλευκους να προηγούνται με 48-41. Αντικειμενικά ισχνή διαφορά για ένα ντέρμπι! Πράμα που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε δεν κυριάρχησε!

Μετά δεν υπάρχει ομάδα στην ιστορία του αθλήματος να έχει κερδίσει αναμέτρηση με το αποτέλεσμα ή έστω με την εικόνα του πρώτου μέρους. Το τελικό αποτέλεσμα χρίζει τον νικητή!

Ο Ολυμπιακός επικρατεί στα δυο πρώτα δεκάλεπτα γιατί η μεζούρα που κρατά στα χέρια του δείχνει κόκκινο. Έχει μετρήσει σωστά τι πρέπει να κάνει ώστε να φέρει το ματς στο δικό του γήπεδο.

Εκφραστής των επιθετικών του πρωτοβουλιών ο εξαιρετικός Τίμα με 4/4 τρίποντα πραγματικά ένας… άλλος Τίμα ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη μέχρι στιγμής εμφάνιση του με τα ερυθρόλευκα και μια από τις καλύτερες στην καριέρα του. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες…

Συγχρόνως οι ερυθρόλευκοι πιστοί στο δόγμα Μπλατ , έχουν πάρει κυρίως στον επιθετικό τομέα , αν όχι πολλά από πολλούς , σίγουρα όμως αρκετά από αρκετούς.

Έχουν πάρει πολύτιμους πόντους αλλά και επιθετικά ριμπάουντ (8), περισσότερα μάλιστα από τα αμυντικά (5) –κι αυτό έχει την σημασία του – σε σύνολο 13, από τον εξαιρετικά ώριμο για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι Τουπάν , από τον Μιλουτίνοφ , από τον καλύτερο παίκτη του με διαφορά τον Πρίντεζη , από τον Παπανικολάου και από τον Σπανούλη 3 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 48 πόντους παρακαλώ με αντίπαλο ομάδα πρώτης γραμμής τον Παναθηναϊκό στην έδρα του μάλιστα! Μόνο λίγο δεν το λες , όπως δύσκολα αμφισβητείς ότι είχαν μπει οι βάσεις για επικράτηση.

Ναι έχει δεχθεί 41 πόντους στην άμυνα και δεν μπορείς να το παραβλέψεις. Είναι ένα καμπανάκι. Σημαίνει αφενός ότι η άμυνα δεν αντιδρά σωστά και αφετέρου ότι ο αντίπαλος έχει τον τρόπο, τον όποιο τρόπο να αντιδράσει , έχει το μέταλλο , έχει την εμπειρία.

Όλοι μας όμως γνωρίζουμε πως ο φετινός Ολυμπιακός στηρίζεται περισσότερο στον επιθετικό του οίστρο. Κι αυτός ο οίστρος υπήρχε και αποτυπώθηκε στους 48 πόντους του πρώτου μέρους.

Γεγονός που έχει να κάνει με την σωστή επιθετική λειτουργία της ομάδας γιατί οι ερυθρόλευκοι γύρισαν σωστά την μπάλα την ακούμπησαν μεθοδικά στο ζωγραφιστό, τάισαν στον σωστό χρόνο τα ψηλά κορμιά εκεί που η υπεροπλία τους ήταν εμφανής , κυρίως όμως εκδήλωναν τις επιθέσεις τους με υπομονή .

Οι 13 ασίστ από 7 διαφορετικούς παίκτες έχουν να επιδείξουν δημιουργία και πλουραλισμό! Απέναντι τους ο Παναθηναϊκός κοιτάζει από κάπου να πιαστεί. Μετρά μόλις 2 ασιστ!!!

Κι αυτό το από κάπου αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο του Καλάθη και λίγο από Σον Τόμας. Αλλά μόνο από τον Καλάθη ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει.

Στο δεύτερο μέρος τα φύλλα έρχονται τούμπα όχι μόνο γιατί ο Παναθηναϊκός αντιδρά. Δεν είναι τόσο απλά τα πράματα , ούτε τόσο γενικά και αφηρημένα!

Παναθηναϊκός είναι , στην έδρα του παίζει, η διαφορά είναι μόλις 7 πόντοι , λογικό κι επόμενο ότι θα αντιδράσει! Αλλά για να ολοκληρωθεί η αντίδραση χρειάζεται μια βοήθεια. Κι αυτή την βοήθεια δεν την παίρνει από το σύνολο του αλλά από τον αντίπαλο!

Στην πιο κρίσιμη κομβική περίοδο κάθε αναμέτρησης , την τρίτη, οι ερυθρόλευκοι είναι ένα μεγάλο λάθος. Λάθος η επιλογή της αρχικής πεντάδας , λάθος η προσέγγιση , λάθος οι επιλογές από τον πάγκο!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει δημιουργία , δεν ακουμπά την μπάλα στους σωστούς χρόνους στο ζωγραφιστό. Και πώς να την ακουμπήσει και να δημιουργήσει όταν η περιφέρεια έχει σταματήσει να σκέφτεται!

Ο Σπανούλης έχει κουραστεί κυρίως πνευματικά, οι επιλογές του είναι κακές και ο Μπλατ δεν τον βοηθά να τον τραβήξει στον πάγκο να τον ξεκουράσει , αλλά τον αφήνει στο παρκέ να τον ταλαιπωρεί ο Αντετοκούνμπο.

Από το πετυχημένο μαρκάρισμα στον Σπανούλη ο Αντετοκούνμπο αποκτά ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Συν τους άλλοις ο Μπλατ ξεχνά να πάρει τάιμ άουτ όταν η ομάδα χάνει την διαφορά , ξεχνά να ανακατέψει την τράπουλα.

Όταν το αποφασίζει (Τουπάν-Γκος-Παπανικολάου-Πρίντεζης –Μιλουτίνοφ) η ομάδα κάνει ένα σερί 5-0! Αλλά ο ρυθμός έχει χαθεί! Και σαν μην έφταναν όλα αυτά βάζει τον Μιλουτίνοφ να μαρκάρει στην περιφέρεια τον Λεκαβίτσιους!

Ο Λετονός τον κερδίζει στα πόδια πετυχαίνει πολύτιμους πόντους, μπαίνει στην εξίσωση και αναγορεύεται σε ουσιαστικό παράγοντα της σπουδαίας νίκης του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα κάθεται στον πάγκο παροπλισμένος ο Μάντζαρης!

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος χάνει τα επιθετικά ριμπάουντ γιατί οι επιλογές του στην επίθεση δεν του επιτρέπουν να τα κερδίσει!

Ο Παναθηναϊκός προς τιμήν του γυρίζει το ματς χωρίς τον Λάνγκφορντ , με τον Λάσμε και τον Αντετοκούνμπο σημαδεμένους με φάουλ , χωρίς βοήθειες στο ζωγραφιστό από Παπαγιάννη και Μήτογλου (τον τελευταίο τον έχει καταταλαιπωρήσει ο Πρίντεζης) χωρίς τρίποντο από το Λοτζέσκι!

Ναι ξέρω ο Ολυμπιακός έχει πολλούς νέους παίκτες , νέο τρόπο παιχνιδιού και χρειάζεται υπομονή. Δεν διαφωνώ αλλά χωρίς την σωστή κατεύθυνση από τον πάγκο η υπομονή από μόνη της δεν φτάνει.

Όπως είναι βέβαιο και θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι οι νίκες σε κρίσιμα παιχνίδια φτιάχνουν τον χαρακτήρα της ομάδας και βοηθούν, ιδιαίτερα τους νέους, παίκτες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση!

ΥΓ1: Ο Γκος μια χαρά τα πήγε όταν η ομάδα ήξερε τι έπαιζε. Οι 4 ασιστ σε ένα ημίχρονο δεν είναι λίγες.

ΥΓ2: Ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του Βεζένκοφ;

ΥΓ3: Όταν άρχισε να πέφτει το «ξύλο» ο Μπόγρης γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε;

ΥΓ4: Χωρίς Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός και ο Μάντζαρης που έχει φάει τα ντέρμπι με το κουτάλι της σούπας μόλις 2:10 στο παρκέ!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!