Εγώ ο Ράτζα δεν χάνω από Σλασκ!

Εγώ ο Ράτζα δεν χάνω από Σλασκ!

Βασίλης Σκουντής Βασίλης Σκουντής
Εγώ ο Ράτζα δεν χάνω από Σλασκ!

bet365

Η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού υπερασπίζεται σήμερα την… ισοπαλία της κόντρα στη Βίσλα και ο Βασίλης Σκουντής θυμάται μια μυθική κουβέντα του Ντίνο…

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Mε το που είδα την Τρίτη το βράδυ την Πηνελόπη Παυλοπούλου να σκοράρει με λει απ στην ακροτελεύτια φάση του αγώνα Ολυμπιακός-Βίσλα Κρακοβίας και να φέρνει το ματς στα ίσια (63-63) το μυαλό μου πήγε αυτομάτως στον… Ντίνο Ράτζα!

Προτού αρχίσει ο αγώνας της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας η πρώην παίκτρια του Πανιωνίου, του Πρωτέα Βούλας και του Washington State και ο Κροάτης Hall of Famer είχαν δυο κοινά στοιχεία: το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό.

Με το πού ακούσθηκε η κόρνα της λήξης όμως απέκτησαν άλλα δυο: μια ισοπαλία και ένα παρεμφερές σκορ…

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ένας αγώνας ελληνικής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης λήγει ισόπαλος, τουναντίον έχουμε μπόλικες από δαύτες: για την ακρίβεια δέκα (σε επίπεδο ανδρών), εκ των οποίων οι δυο σημειώθηκαν την τελευταία διετία στο Basketball Champions League, με δράστες τον Άρη πρόπερσι στο Nick Gallis Hall κόντρα στη Βιλερμπάν (67-67) και την ΑΕΚ πέρυσι εκτός έδρας με αντίπαλο τη Στρασμπούρ (83-83).

Τι σχέση έχει τώρα ο Ράτζα με αυτή την υπόθεση; Έχει και παραέχει, διότι πριν από είκοσι χρόνια και επτά μήνες έβαλε ελόγου του (όχι το χεράκι του, αλλά) τη… χερούκλα του σε μια ισοπαλία , περισσότερο από την οποία άξιζε η μεταγενέστερη δήλωση του…

Το ημερολόγιο λοιπόν έδειχνε 10 Μαρτίου του 1998, όταν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Saporta Cup ο Παναθηναϊκός (με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς) αντιμετώπιζε στη «Χάλα Λούντοβα» του Βρότσλαβ (όπου πριν από πέντε χρόνια είχε παιχτεί το «κύκνειο άσμα» του Ντράζεν Πέτροβιτς) τη Σλασκ, την οποία είχε νικήσει μια εβδομάδα νωρίτερα στο ΟΑΚΑ με 82-58.

Οκτώ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του επαναληπτικού αγώνα, οι Πολωνοί με μία βολή του Λετονού Ραϊμούντας Μίγκλινιεκς προηγήθηκαν με 61-59, αλλά ο χρόνος που απέμενε έφτανε και περίσσευε στον Ντίνο Ράτζα για να ισοφαρίσει και να αποσοβήσει την ήττα. Ο Κροάτης σούπερ σταρ πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους όλης της ομάδας (29/61), ενώ αυτή η σπάνια ισοπαλία σφράγισε και τυπικώς την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου όμως αποκλείσθηκε από τη Στεφανέλ Μιλάνο.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΣΛΑΣΚ: Μίγκλινιεκς 11, Κρζικάλα 8, Λοπάτκα, Ζιελίνσκι 15, Μακ Νολ 17, Κολοτζιέτζακ 3, Μπινκόφσκι, Ζισκόφσκι 7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αλβέρτης 9, Καλαϊτζής 10, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 9, Σκοτ 4, Ράτζα 29 (9/18δ., 11/13β., 7ρ., 3ασ.), Χριστοδούλου.

Με το που τελείωσε ο αγώνας, κάποιος ρώτησε τον Ράτζα γιατί έτρωγε τα λυσσακά του ώστε να πάρει την μπάλα μετά τη βολή του Μίγκλινιεκς και να κυνηγήσει σαν δαιμονισμένος την ισοφάριση…

Τότε ο Ντίνο με το συνηθισμένο ύφος που δεν σήκωνε καμιά κουβέντα, γύρισε και έδωσε μια μυθική απάντηση, που την αναδημοσιεύω όπως ακριβώς διατυπώθηκε…

«Γιατί ρε μαλάκα, εγώ ο Ράτζα, δεν ανέχομαι να χάνω από… κάτι που το λένε Σλασκ»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3