Στρέλνιεκς: «Όταν δε θα σκοράρουμε εύκολα, θα κερδίζουμε με την άμυνα»

Στρέλνιεκς: «Όταν δε θα σκοράρουμε εύκολα, θα κερδίζουμε με την άμυνα»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Στρέλνιεκς: «Όταν δε θα σκοράρουμε εύκολα, θα κερδίζουμε με την άμυνα»

bet365

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας μέχρι τώρα και για την κατάσταση του Γιάνις Τίμα. Αποστολή-Ηράκλειο: Κων/νος Μελάγιες

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Ο Λετονός γκαρντ του Ολυμπιακού βρίσκεται δεύτερη σεζόν στην ομάδα και σίγουρα αισθάνεται πιο άνετα στα ερυθρόλευκα.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Ούνικς ο Γιάνις Στρέλνιεκς ανέφερε πως, «Σε αυτό το τουρνουά βρεθήκαμε και πάλι μαζί, διότι αρκετοί παίκτες, ανάμεσα τους και εγώ, έλλειπαν με τις Εθνικές τους ομάδες. Είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά και να παίξουμε πιο ανταγωνιστικά και επιθετικά παιχνίδια. Δουλέψαμε καλά στην άμυνά μας στο δεύτερο παιχνίδι με την Ούνικς και αυτό μας βοήθησε διότι σε αντίθεση με την Παρασκευή, απόψε (σ.σ. χθες) δε μπορούσαμε να σκοράρουμε με την ίδια ευχέρεια. Μάθαμε λοιπόν πώς να παίζουμε καλύτερη άμυνα και να λειτουργούμε καλύτερα ως ομάδα».
Ο γρήγορος τρόπος παιχνιδιού θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές νίκες να έρχονται μέσω της επίθεσης κυρίως. Κόντρα στην Ούνικς πάντως ήρθε μέσω της άμυνας, «Σίγουρα θα συμβεί σε κάποια παιχνίδια να κερδίσουμε μέσα από την καλή άμυνά μας. Φέτος όμως θέλουμε να παίζουμε με μεγαλύτερη ένταση στην επίθεση και να… ξεπερνάμε τα όριά μας. Γι’ αυτό θα χρειαστεί ακόμα αρκετή προπόνηση για να καταφέρουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα σε αυτό το κομμάτι και να αποφύγουμε τα σκαμπανεβάσματα. Έχουμε ακόμα δύο-τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστούμε σκληρά και να εμφανιστούμε έτοιμοι για τη νέα σεζόν».
Ο Στρέλνεκς μίλησε και για τα δέκα λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο, «Κάναμε τόσα πολλά λάθη (σ.σ. δέκα) στην τέταρτη περίοδο; Δε νομίζω πως χρειάζεται να βρίσκουμε δικαιολογία στην κούραση από τις διεθνείς υποχρεώσεις και την προετοιμασία. Ήταν κάποιες κακές αποφάσεις που πήραμε και θα πρέπει να δούμε το βίντεο για να το διορθώσουμε. Όχι, η κούραση δεν είναι δικαιολογία για τόσο πολλά λάθη. Πήραμε κακές αποφάσεις».
Ολοκληρώνοντας του ζητήσαμε να μας πει πως αισθάνεται μέχρι τώρα ο συμπατριώτης του, Γιάνις Τίμα... «Ο Γιάνις είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός θα παίζει όλο και καλύτερα. Θα μας βοηθήσει πολύ. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στην καινούργια του ομάδα και στην Ελλάδα γενικότερα. Θα πρέπει να συνηθίσει στην ατμόσφαιρα και τις συνθήκες με τις οποίες διεξάγονται τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό . Είναι κάτι διαφορετικό γι’ αυτόν, αλλά πιστεύω πως είναι αρκετά έμπειρος για να είναι έτοιμος όταν πρέπει».

 

Τελευταία Νέα