Κλουζ - Παναθηναϊκός 72-79

Κλουζ - Παναθηναϊκός 72-79

Γιώργος Κούβαρης
Κλουζ - Παναθηναϊκός 72-79

bet365

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην... εντυπωσίασε με την εμφάνισή του ωστόσο επικράτησε στο ρελαντί της Κλουζ σε φιλικό ματς που διεξήχθη στη Ρουμανία με 79-72.

Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι χρειάζονται ακόμα χρόνο προκειμένου να «δέσουν» όλοι μαζί μεταξύ τους ωστόσο ο Νικ Καλάθης έδειξε από τη πρώτη, κιόλας, στιγμή ότι θα είναι και πάλι το σημείο αναφοράς και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας.

Όσο βρισκόταν στο παρκέ ήταν εκείνος που «καθάριζε» για τους «πράσινους» και εκείνους που έβρισκε τους συμπαίκτες του με κλειστά τα μάτια. Αντίθετα κάθε φορά που ήταν στον πάγκο για να πάρει ανάσες και ταυτόχρονα ο Πασκουάλ να δοκιμάσει διάφορα πράγματα που είχε στο μυαλό του, τα προβλήματα στην δημιουργία, στην ανάπτυξη, στην ταχύτητα, ακόμα και στην περιφερειακή άμυνα, ήταν εμφανέστατα.

Εκτός του Καλάθη ξεχώρισε σε αυτό το παιχνίδι και ο Στεφάν Λάσμε, ο οποίος θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον... παλιό, καλό, Λάσμε από την προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερα πεισματάρης και επιθετικός, δεν παρατούσε καμία φάση, ενώ και στην άμυνα «μοίρασε» τις αγαπημένες του τάπες «κατεβάζοντας» τον... γενικό στους αντιπάλους. Εντάξει, η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια με την Κλουζ αλλά όταν ήθελε ο Παναθηναϊκός να φορτσάρει και να «ανοίξει» την διαφορά, το έκανε με χαρακτηριστική ευκολία. Μάλιστα έφτασε τον δείκτη του σκορ και στο +18 (58-40) στο τρίτο δεκάλεπτο.

Το ματς

Με εξαίρεση δύο μικρά καλά διαστήματα στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα «φρέσκος» ενώ ήταν εμφανέστατα και τα σημάδια των... ελάχιστων προπονήσεων όντας όλοι οι παίκτες μαζί (αν και απουσίαζε ο Παππάς). Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του ματς και το προβάδισμα στο σκορ με 11-18 λίγο πριν από το τέλος του α' δεκαλέπτου. Ο Πασκουάλ όπως ήταν αναμενόμενο δοκίμασε διάφορα σχήματα, θέλοντας να δει όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του.

Ανακατεύοντας πολύ την τράπουλα της πεντάδας, χάθηκε σε αρκετά σημεία του ματς η συνοχή των παικτών, με αποτέλεσμα να έρθουν τα λάθη και τα εύκολα καλάθια των Ρουμάνων στο ανοικτό γήπεδο. Ο ΝτεΣόν Τόμας έψαχνε πολύ το σκοράρισμα με αποτέλεσμα να αστοχήσει σε βιαστικές επιθέσεις, αλλά ο... επιμένων νίκησε σε δυο περιπτώσεις. Το 30-31 του 16' έγινε... 32-41 με τη λήξη του ημιχρόνου χάρη σε ένα επιμέρους 10-2 του Παναθηναϊκού και αυτό χάρη στην επιστροφή του Καλάθη στο παρκέ.

Με τον ίδιο τρόπου που ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα επιθετικός και αυτό χάρη στον Καλάθη. Ο φυσικός ηγέτης των «πρασίνων» με συνεχόμενους πόντους έστειλε αρχικά την διαφορά στους 14 πόντους (48-34) ενώ στη συνέχεια εκτοξεύθηκε και στο +18 (58-40). Όμως το πρόβλημα κάθε φορά που κάθεται στον πάγκο εκανε και πάλι την εμφανισή του! Με τον Καλάθη εκτός παρκέ, η Κλουζ πραγματοποίησε ένα επιμέρους 19-7 με αποτέλεσμα να ρίξει την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους και να φανεί απειλητική.

Ο Λάνγκφορντ δεν αγωνίστηκε όσο στο τουρνουά του Κύπρου με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό στα πεντάλεπτα που βρισκόταν στο παρκέ και να έχει αρκετά άστοχα σουτ εντός παιδιάς. Ο Παπαπέτρου προσπάθησε κυρίως στην άμυνα, ενώ ο Τόμας είχε κάποιες καλές και κάποιες κακές στιγμές. Ο Παπαγιάννης χρησιμοποιήθηκε λίγο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την Κλουζ να εκμεταλλεύεται τις συνεχόμενες αλλαγές του Πασκουάλ και να «κατεβάζει» την διαφορά με τη λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 32-41, 49-63, 72-79

ΚΛΟΥΖ: Ντικς 19 (1), Μολντοβεάνου 2, Μουρεσάν, Καλνιτσένκο 5 (1), Ίσλεϊ 13, Τορόκ, Ράσιτς 16 (3), Μαρίνοφ 7, Κούτι, Σταμένκοβιτς 4, Τέιρ, Βασμπούμ 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Τόμας 8, Λάνγκφορντ 12(1),Παπαγιάννης 3, Λάσμε 11(1), Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 6, Γκιστ 6, Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους 4, Λοτζέσκι 8(2), Καλάθης 12(1), Αντετοκούνμπο 3, Μήτογλου 5

 

Τελευταία Νέα